4 Eylül 2019
Doğan Kitap

2025 2. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2025 11:22
Merhabalar Son zamanlarda okuduğum en detaylı bilgi veren kitap olabilir bebeğime uyku alışkanlığı kazandırmak için son zamanlarda sürekli bu konular hakkında ki kitapları araştırıyorum bu konuyla ilgili gördüğüm bütün kitapları almaya çalışıyorum ve çoğu kitap kendi uyku eğitimini satmaya çalışan klasik üstün körü internete arama bölümüne yazdığınızda da ulaşabileceğiniz sonuçları yazan kitaplarlar . Bu kitap daha detaylı bilgilerle dolu ve bebeğini ağlatmamayı kendine söz vermiş bir annenin çabaları sonucunda yazılmış bir kitap . Kitapta en çok hoşuma giden bebeğimizin ihtiyaçlarını “bağımlılık” tabiri ile anlatmıyor . Bebeğimizi emzirerek de uyutsak nasıl uyku süresini uzatırız bunu anlatıyor . Bu konuda arayışta olan her ebeveyne tavsiye ederim. İyi okumalar
2023 37. kitabı
Hem uyku hem yeme düzenimizin alt üst olduğu, yanından bir saniye ayrılsam ağlayarak uyandığı bir zamanda uyku düzeni oluşturabilmek için bir arayışa girdim ve bu kapsamda birkaç kitap edindim. Okumaya ilk başladığım kitap oldu iyi ki de oldu çünkü uyku eğitimi kavramına karşı ön yargılarımın birçoğunu yıktı diyebilirim. . Özellikle yurtdışında çokça yaygın olan ve ülkemizde de sözde “uyku eğitimi” veren bir çok sayfanın düstur edindiği yöntem olan “bırakın ağlasın ağlaya ağlaya alışacak” yöntemine şiddetle karşı çıktığı noktada gönlümü fethetti. Aynı şekilde özellikle büyüklerimizin meşhur öğütlerinden “Çocuk bu öyle böyle büyüyecek, büyüyene kadar katlanacaksın” mottosunu da çok güzel çürütüyor.Uykuya geçiş aşamasında annenin bir an önce uyusun stresinin çocuğa geçtiğini, uykuya dalamamaların ya da sık uyanmaların nedenlerinin neler olabileceğini tek tek açıklıyor önce. Bir uyku rutini oluşturabilmek için öncelikle uyku günlüğünün tutulmasının önemini beraber yola çıktıkları annelerin tecrübeleriyle örneklendiriyor. Uyku günlüklerinin sonucuna göre alternatif yollarla kendi bebeğiniz/ çocuğunuz için nasıl bir yol izleyebilirsiniz konusunda çok da güzel yönlendiriyor sizi. Daha fazla detay vermek isterim ancak kitap bölüm bölüm ilerlediği için bu tüm kitabı buraya dökmek olur. . Bana bir faydası oldu mu kesinlikle oldu en başta uyku saatlerimiz bir düzene girdi en azından gündüz uykuları ve gece uykusu hangi saat diliminde olacak biliyoruz. Gece uykusuna geçişte ya da sonrasında çıkan krizler oldukça azaldı. (Yanından ayrılmaya asla müsade etmiyordu) Bu gelişmeler bizim için büyük ilerleme stresli halde ilk okumada kazanımlarım bunlar. Sakin bir şekilde desteksiz uyku için bir tekrar daha yapacağım. . .
Ebeveynlik
2020 14. kitabı
Kitabı sevgili Nilüfer devecigil 'in tavsiyesi üzerine okumaya başladim. İki yıllık annelik serüvenimde çocuğunu uyutmak için türlü çabalar harcayan biri olarak neden uyumadığını, daha iyi uyuması için ne yapabileceğimi bilmek benim için çok kıymetliydi. Davranışçı modelin " Bırakın ağlayarak uyusun." yöntemindeki ihmalkarlik ile boynumuzu büküp kabullendigimiz "Başa gelen çekilir." mantığındaki pasif tükenmişlik arasında hem anne hem bebek için işe yarayacak şefkatli çözümler öneriyor elisabethpantley . Ve bunu hiç bir şey dikte etmeyerek, uyku planimizi kendimizin oluşturabildiği bir esneklikle yapıyor. Kitapla birlikte "bebekler nasıl uyur." konusunu etraflica öğrendikten sonra uyku günlükleri çıkarıp plan oluşturduğum zaman kendimi mühendislik fakültesine dönmüş gibi hissetsem de:) bu sayede uyku saatini erkene çekip, bir düzen oturtabilmek mümkün oldu. Ağlatmadan desteksiz uyutmak isteyenler için pantley yöntemi diye bilinen denemeye değer bir çözüm de var. Elinden geleni yaptığında mutlaka çok şey farkediyor. Ne var ki tüm şartlar rutine uygun olsa bile bazen "ben makina değilim, bir insanım" dercesine ufaklığın uyumadigi oluyor. Böyle aksamlarda duruma sükunetle yaklaşabilmek de bence " bir çocuğun anneyi büyüttüğü " kısımdan.