Jennie Hall
8 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
İzlanda, soğuk denizin kuzeyinde küçük bir ülkedir. İnsanlar bin yıl önce bu küçük ülkeyi keşfettiler ve orada yaşamaya başladılar. Sıcak aylarda balık tutar, balık yağı çıkarır, deniz kuşlarını avlar, tüy toplar, koyunlarını güder ve ot kuruturlardı. Ama kışlar uzun, karanlık ve çok soğuk geçerdi. Erkekler, kadınlar ve çocuklar evlerinden dışarıya çıkmaz, yün eğirir örğü örerlerdi. Tüm aile, odanın ortasındaki ateşin etrafında saatlerce otururdu. Çocuklar yerde ateşin yanında, anne babaları ise uzun dar bir koltukta otururlardı. Herkesin elinde mutlaka yün olurdu. El işi yapan insanlar, bir yandan da düşünür veya konuşurlardı. Ne mi konuşurlardı? Yazın tuttukları balıkları, avladıkları bir tilkiyi, Norveç'e yaptıkları yolculuğu. Ancak bir zaman sonra bu konuşmalardan sıkılırlar efsane anlatmaya başlarlardı.
Kitabın Konusu:
144 sayfa

2/10 puan verdi
Vikingler ya da Norslar, İskandinavyalı korsan ve tüccar kavimlerdir. Aslında "Viking" veya "Nors" bir millet adı değildir; Danlara, Norveçlilere, İsveçlilere ve diğer İskandinavlara kim olduklarına bakmaksızın verilen isimdir.
9/10 puan verdi
Bu kitap okul çıkışlarında set halinde uygun fiyata satılan ama sonradan alındığına pişman eden meşhur kitaplardan biri. Ama ben efsanelerin hikayeleştirilmesini okumayı çok sevdim. Vikings dizisini de yeni izlemiş olarak bahsi geçen bazı olayların ve coğrafyaların örtüştüğünü okumak güzeldi. Vikingler elbette maceracı ve yağmacı bir topluluk. Vahşetten ve kandan çekinmiyorlar. Yeni diyarlar keşfetmeyi çok seviyorlar. Ki bazı özellikleriyle Moğol ırkına benzetilebilir bence. Sonuç olarak hızlıca bir günde bitirdiğim, okurken de keyif aldığım bir kitap oldu. İskandinav edebiyatı , özellikle de mitolojisi araştırmaya değer.
2/10 puan verdi
Viking mitolojisine ve eski İskandinav hikâyelerine olan ilgim nedeniyle Jennie Hall’un Viking Efsaneleri adlı kitabını büyük bir merakla okumaya başladım. Ancak ne yazık ki kitap, beklentilerimin oldukça altında kaldı. Viking efsanelerinin destansı ve heyecan dolu dünyasını keşfetmeyi umarken, çoğu zaman kendimi sıkılmış hissederken buldum. Evet, yazarın dili sade ve anlaşılır; bu açıdan metin özellikle genç okuyucular için erişilebilir. Ama iş anlatıya gelince, beklediğim epik olaylar, güçlü çatışmalar ve karakter derinliği neredeyse hiç yoktu. Hikâyeler yüzeysel geçilmiş, olaylar hızlıca anlatılmış ama duygusal ya da dramatik bir yoğunluk hissedilmiyor. Efsane dediğimizde akla gelen büyük savaşlar, kahramanca mücadeleler ya da unutulmaz karakterler burada pek yer bulamıyor. Kitap, mitolojinin büyüleyici atmosferini yansıtmakta oldukça zayıf kalıyor. Belki genç yaş grubu için basit bir tanıtım niteliğinde olabilir, ama mitolojiye gerçekten ilgi duyan bir okur için oldukça yavan bir deneyim. Açıkçası ben kitabı bitirirken zorlandım ve beni içine çekmeyi başaramadı.
Viking EfsaneleriJennie Hall · Lilith Yayınevi · 201830 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.