2023
Od Kitap

2024 2. kitabı
Cemal Noyan Alkaya / Yâ Hû! Her şiiri bir yaşanmışlığa dokunuyor. İster istemez düşünüyor ve sorguluyorsunuz. Keskin ve cesur bir kalemi var şairin. Size güzellikler ve mutluluklar sunmuyor, gerçeklere ayna tutuyor. Başarısızlığı ve yapılan yanlışları gösteriyor. Bunu da o kadar başarılı yapıyor ki kendinizi sürekli hak verirken buluyorsunuz. Yaşadığımız güzellikleri farketmiyoruz dünde kalmadıkça, kalabalıkta düşlerimizle yalnız yaşıyoruz ve gün sonunda da “Şükür! Bu gün de bitti” diye seviniyoruz. Görüyor, körü oynuyor; duyuyor, sağır rolü yapıyoruz. Her şeyi biliyor ama uygulamada sınıfta kalıyoruz. Okuduğum her şiir bana bu duyguları hissettirdi. İsyanına hak verip aynı sitemlerde bulundum. Farklı ve özgün şiirlerden oluşan #YaHu kitabı, eminim ki tüm okurlarına keyif vereceği gibi düşüncelere de itecektir. Kitabın başında okurların yüreğine dokunacak bir anısını paylaşmış. Okurken hissettiklerimi bazı dizelerinde bulmak daha anlamlı ve bütünleyici hissettirdi. Toplam yirmi altı şiirden oluşan bu kitabı okumak için şiir sevmeniz gerekmiyor. Sevmeyenlerin de farklı bir tat bulacağı hatta bazı dizelerin hayat felsefeniz haline gelebileceğini düşünüyorum. Sevdiğim bazı dizeleri paylaşıyorum. Keyifli okumalar… Fikrimle zikrimin buruk bir şekilde meşk ettiği yıllardayım Varlığımla kalabalıkta düşlerimde tenhalardayım Büyülü bir saatim olsa İstediğimde zamanı geri sarsa Şöyle bir dönüp baksam anılara Acı tatlı yaşanmışlara Herkes iki kişilik yaşar Biri senin gördüğün, diğeri onun gördüğü
2023 293. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2023 16:17
Birkaç zaman önce #zamaneşairinden #zamanarşını diye bir şiir kitabını konuk etmiştim #hercumaşiirgecesi rutinime.Ve yorumumda da size bazı yeni şairleri ayakta alkışlayasım geliyor demiştim.Şunu da eklemiştim; ben bu şiirlere resmen bayıldım.Sonra demiştim ki bir de; “Siz roman yazın @alkayacemalnoyan ve biz okuyalım.Tabii henüz tanımıyorum sevgili yazarımızı. Meğer bir değil iki romanı varmış hem de seri.Hemen aldım #çapvebirdolar serisini #yediler ve #mecburcu kitaplarını keyifle okudum.Baktım ki bu kalemin yazdıkça yazısı var.Bir yazıyor, bir güzel yazıyor…E tüm beğenimi de yorumlarımda sizinle paylaştım zaten.Tabii yaptığım yorumlarda direkt kendisine hitaben yazıp cevap hakkı doğurunca, #cemalnoyanalkaya da bana yazdı teşekkür etmek için.Sonra ben ona yazdım ne demek yazdıklarım az bile size, diye.Sonra o bana yazdı yeni bir şeyler de geliyor yolda, bazı şiirlerim var ama ne olur onlardan bakalım mı bi, dedi.Sonra ben baktımm, ve yine yeniden bayıldım Sonra…Sonrası işte dün geceme konuk olan ve keyifle editlediğim her dizesini ezbere bildiğim bu enfes kitap çıktı ortaya.Niye seviyorum bu kadar hemen söyleyeyim.Sivri mi dili?Evet! Korkusuzca yazıyor mu?Evet! Suya sabuna dokunmadan aşk, meşk, çiçek, böcek mi anlatıyor?Asla! Okura şirin görünmek, aman her gelene eğileyim, sevimli görüneyim de çok okusunlar beni gibi bir derdi var mı ?Aslaaaa!Tam da bu sebeplerden dolayı yazdığı her şeyi çok önemsiyorum.Ve sürekli üretme çabası içinde olması saygımı her gün arttırıyor.Aynı zamanda, beraber çalışmaktan editörü olmaktan dolayı da hem keyif hem onur duyuyorum ayrıca bunu da belirteyim.Ben okuyan herkesin ruhuna temas edeceğine inandığım bu kitaba adını veren mısraları da içinde barındıran yani bana göre kitabın kalbi olan şiiri sizlerle paylaşıp müsadenizi
2023 98. kitabı
Şiir severler toplanın Ya hu! Cemal Noyan Alkaya şiirlerine hayran olunca okumalara devam ettim. İki kitap sonunda @alkayacemalnoyan şiirlerine aşinayım artık. Açıkcası diğer kitabı #zamanarsını kadar keskin sivri gelmedi ama bir o kadar sevdim ve bu kitapta da yazarın kelime cümbüşüne hayran kaldım. Kitaplarımı kalem ile çizmek huyum olmadığından neredeyse her sayfaya post-it yapıştırdım. Sizleri de #cemalnoyanalkaya kaleminden şiir karnavalına davet ediyorum. Dünya fani, ben fani Sonu olmasa, kül olmasam, toprak olmasam hani Bir gün Yeter, sıkıldım der miyim? Gelip geçenler, itip çekenler Konuşmayı bir halt zannedenler Bildiği kendine yetmedigi halde sana bana, ona buna Akıl fikir verenler... Ben burada bahar için değil Mecbura kaldım... @alkayacemalnoyan Özlem #yahu! #hudedierenler #cemalnoyanalkaya #şiir
Ya Hu !..Cemal Noyan Alkaya · Od Kitap · 20236 okunma
Ben size kendimden kattım diye...
2023 82. kitabı
Bazı ince okumaların kalın kalın yazdıracak gücü olabiliyor. Tıpkı Yâ Hû gibi. . Yazanın düşünce yapısını beğenince tadından yenmiyor böylesi dizeler. Derin düşüncelere yönlendiren, durup düşünmenizi sağlayan, beyinle yürek arasında elektriksel yük artışına neden olan satırlar. Okurken ardı ardına dönen betler sona erdiğinde siz yeni bir düşünce yoluna koyuluyorsunuz. . İlk girişteki kısa anıysa kişioğlunu en duyarlı olması gereken yerden vuruyor. Sevdiğim bir okuma oldu. Size birkaç dizesini bırakırken de "Bilmem Kimin Ticarethanesi" ile "Hah!" her satırını beğendiğim, anlamlı bulduğum şiirler oldu. Diğerlerinde altını çizdiğim yerler var. Her okuyanın alacağı tat da verim de başka olacaktır. . "Unutma, seni doğuran ana Adam olasın diye doğurdu Adam yiyesin diye değil." . "Aslında bugün de güzeliz Ama biz bunu fark edemeyiz Bugün dünde kalmadıkça." . "Dünya fani, ben fani Sonu olmasa, kül olmasam, toprak olmasam hani Bir gün yeter sıkıldım der miyim?" . En ilgi çekenlerden biride "Tanrı Orda ve İnsan"da Tanrı'nın insanlığa sözleriydi. Bakış açısı katması güzel bir deneyim oldu. Örneğin: . "Kuldan kula kul olmayacağını anlayanlardansın. Ama hâlâ cücük kadar beyninle hatayı bende ararsın. Ben size kendimden kattım diye Gücünüz yetti İblis'e Yoksa hâliniz nice olurdu Evren bensiz bir hiç olduğunuzu bilse" . Kısaca ama doluca bu şiirleri şiir sevenlerin gözlerine emanet ediyorum. Her şiir bir başka evren, her sözcük yeni düşüncelere gebe. . Betikle esen kalın.
Şiir