Farklı ve çok sürükleyici bir konusu var. Edebi kısımları olmasa bile okurken, özellikle de sonunda sizi düşündürecek bir konusu olduğunu düşünüyorum. Pişman olmazsınız okuyun.
"Çünkü ölüm her yerde.Her insanda, insan hayatının her evresinde, iki zıt güç arasında sürekli bir gerilim vardır : Yaşam ve ölüm."
ÖLÜMDEN SONRA HAYAT YOK MU?
Musso'yu ilk defa okudum. Eh, iyi. Ama, işte, eh. Bir başka kitabını daha aldığım için onu da okumadan geçsem olmaz.
Kitabı büyük merakla okudum, ortalardan itibaren ana meselenin aşk vb olması sıktı diyebilirim; klasik aile sevgisi, evlâdını ve eşini her şeyden çok seven baba vb. Okurken zaten yahu bütün bunlar neden bu kadar tanıdık geliyor diye düşünüyordum. Çünkü ABD dizilerinden, filmlerinden çok tanıdık gelen büyük aşk, büyük yüzleşmeler, sığ duygusal yüzleşmeler- özellikle kayınpeder kanadı-, karakterlerin genelde bir metre derinleşemeden sığ suda boğulması...işte bir sürü sorun var; ancak Musso yine de iyi anlatıyor. Nasıl? Başka yorumlarda da olabilir , kitap gerçekten "akıyor". Final kısmı da iyiydi, herhalde hiç kimse bunun olmasını beklememiştir. Madem klişelerin de araya bol bol karıştığı bir kitap yazıyorsun, bari sonunu farklı yap ve böylece bizler bir iyilik yap! Musso bunu yapıyor.
Kitapta sözü geçen ölüme yakın deneyimler meselesine ben de her zaman ilgi duymuşumdur. Hatta 2000'de bu konuda iki yazı çevirmiştim, ruh ve madde dergisinde çıkmıştı. Burada da durmamış ve abd'deki IANDS'a üye olmuştum, orası da senede 4 dergi çıkararak dünyadaki ölüme yakın deneyimler (ÖYD veya kitapta da geçen adıyla NDE) ile ilgili çeşitli çalışmaların yayınlandığı bir kuruluştu. Sadece bir sene üye oldum, ancak konuyla bağım pek koptu denemez. Sadece ÖYD'lerle ilgili elde edilen bilgilerin bir olguyu gözlemlemek iddiasından bir din bveya inanç yaratmaya doğru ilerlemesi veya bu şekilde kullanılması sebebiyle huzursuz olmuştum. Ergün Candan'ın bence fazla araştırılmadan kitaplaştırdığı benzer vakalarla ilgili kitaplarını da okumuştum, ancak tam anlamıyla ikna olmuş da sayılmazdım söz konusu türkiye olunca. Yine ABD'den P.M.H. Atwater adında
Ya SonraGuillaume Musso · Salyangoz Yayınları · 200664 okunma
Gizem, pişmanlıklar ve bir avukatın kendi geçmişi ile hesaplaşması, kendini sorgulaması ve bu sayede ortaya çıkan inanılmaz karakter değişimi... Türünün diğer örneklerine göre nispeten iyi bir eser...
Ya SonraGuillaume Musso · Salyangoz Yayınları · 200664 okunma
Guillaume Musso 1974 yılında doğdu. 2004 yılında yayımlanan Ya Sonra adlı kitabı filme de çekilen Guillaume Musso’nun Çünkü Seni Seviyorum ve Seni Bulmaya Geldim adlı romanları Doğan Kitap tarafından yayımlandı. Yazarın eserleri arasında Sauve-moi, Seras-tu là, Que Serais-je Sans Toi? sayılabilir.