Ağustos 2024

2024 172. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2024 15:57
Yanılsama
Yanılsama
, üç kuşakta yer alan dede, çocuk ve torunun hayallerini, isteklerini gerçekleştirememeleri üstüne bir döngüyü anlatıyor bizlere. Dede Adem yazmayı çok seven ve yazar olmak isteyen ancak babası tarafından düzenli bir işi olsun diye diretilen ve hayallerine ket vurulan bir gençtir. Hayallerini gerçekleştirmekten bir süre sonra vazgeçen Adem, tüm beklentisini hayata gelecek olan kızı Hülya'ya bağlar. Hülya, hayatın ona getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen ayakta dimdik durmaya çalışan, tüm isteği yazmak ve resim yapmak olan bir genç kız olur. Ancak tüm yalnızlığının arasında güven duyduğu biri tarafından yaralanır ve yine yapayalnız kalır. Torun Adem, gerçek anne ve babasını bile bilmeden mutlu bir ailede büyümüş bir üniversite genci olarak karşımıza çıkar. Ancak üniversitede yer alan sağ-sol çatışmalarında taraf olur ve tüm hayatı alt üst olur. Bi Dünya Kitap Grubu sayesinde tanıştığım
Hakkı Mert Canlı
'nın dilinin zamanla daha çok gelişeceğine inanıyorum. Hikayede bazı eksiklikler göze çarpıyor ancak yine de okuma zevkini çok etkilediğini söyleyemem. Sadece keşke sonu öyle olmasaydı diyorum. Ben isterdim ki, o editör herkese rezil olmalıydı. Böylesi daha çok hoşuma giderdi. Okumak isteyenlere keyifli okumalar...
Puan vermedi
İnancımın doğrultusunda, Adem ile başlayan bir romanın farklı bedende aynı Ruhun izlerini taşıyan Adem ile son bulan bir kitap. Genlerin, atasal bağların yaşamımız boyunca hayatımızı etkilediğine her zaman inanmışımdır. 3 kuşağın birbirlerini etkileyen farklı yaşamlarda savruluşlarını ortaya koyan bu roman da çok güzel desteklemiş. İçine kapanık Adem'in soyunun aynı kaderleri yaşayarak devam etmesi 2. Bir kitabın çıkacağı hissiyatı veriyor. Bankacı Adem'in ailesinin yönlendirmeleriyle ait olmadığı hayata sürüklenmesi, sonrasında kızı Hülya'nın Adem'in ailesinin yanlış yönlendirmeleriyle farklı bir yaşama mahkum edilmesi birden çok hayatın ziyanlığını ortaya çıkarmıştır. Ademden kalan öyküler, Hülyadan kalan resimler ve yazılar yeni bir Adem'in yaratılışına sebep olmuştur. Hülyanın başarıyla harmanlanmış hayatının, bir adam karşısında yenik düşüp dibe batması ve Adem'in üst üste hatalar yapıp ailesini üzen olaylara sebebiyet vermesi en çok sinirlendiğim bölümlerdi Merdiven olayları heyecan verici bir konuydu. Ve en etkilendiğim bölüm küçük Hülya'nın, küçük yaşta çizdiği kemikler olmuştu. Adem'in dergi yazarına karşı tutumu daha farklı olabilirdi, intikamı daha farklı şekilde gelişebilirdi. Pişmanlığını iliklerimize kadar hissettiren bir olay örgüsü olabilirdi. Yazarın akıcı anlatımı ve teknikleriyle romanı adeta yaşuyorsunuz. Çok sevdiğim bir kitap oldu. Sonu devam edilebilecek şekilde son buluyor umarım devamı gelir. Yazarımızın kalemine sağlık
2024 28. kitabı
YANILSAMA/ HAKKI MERT CANLI Kitap yorumuna geçmeden önce sevgili Hakkı Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum. Yazarın kaleminden okuduğum ikinci kitap. İlki Ruhsuz adlı şiir kitabıydı yine severek ve bol bol alıntılayarak okumuştum. Yanılsama bankacı olan Adem'in istekleri dışında yaşamaya mahkum  edildiği ve süregelen bir aile öyküsünü konu ediniyor. Adem mutsuz bir bankacıdır. Ailesinin istekleri ve diretmesi sonucu sevmediği işi yapar. Yıllar geçer ailesinden gördüğü baskıyı kızı Hülya'ya da yansıtır. Kuşaklar boyu ziyan olan bir hayatı okur dururuz. Hülyanın küçük yaşına rağmen çizdiği resimler Ademin öyküleri, merdiven olayları... Kitap öyle güzel bir noktada sonlanıyor ki devamı gelsin diye heyecan duygusunu iliklerimize kadar hissediyoruz. Yazarın anlatım tarzını oldukça beğendim yer yer konu bütünlüğünü yakalayamamış olsa da sonunda tadında bırakıyor. Kitabın devamının gelmesini okur olarak çok istediğimi belirtmek isterim. Kaleminin daim olmasını temenni ederim
Roman