Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fikirler Dünyayı Nasıl Yeniden Yaratıyor

Yaratıcı Tür

David Eagleman

Yaratıcı Tür Sözleri ve Alıntıları

Yaratıcı Tür sözleri ve alıntılarını, Yaratıcı Tür kitap alıntılarını, Yaratıcı Tür en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bu konuda Doktorlar Kendilerini Yetiştirmeli...
~ Bir şeye ne kadar aşinaysak onun için o kadar az nöral enerji harcarız. ~
Sayfa 19 - domingo
Dünya, size tanıdık geldikçe yıpranır; sahnenin önü, zamanla sahne arkasına dönüşür.
Sayfa 19 - Domingo YayınlarıKitabı okudu
Reklam
~ Steve Jobs daha sonraları şöyle diyecekti: Yaratıcılık, birtakım şeyleri birbirine bağlamaktan ibarettir. ~
Sayfa 37 - domingo
Beyin bir yandan dünyayı öngörerek enerjiden tasarruf etmeye çalışır, bir yandan da şaşırmayla gelen sarhoşluk duygusunu arar. Ne sonsuz bir kısır döngü içinde yaşamak ne de her saniye sürprizle karşılaşmak isteriz.
Bir beynin en yaratıcı olduğu zamanlar, güvenceyi sürprize, alışılmışı bilinmeyene feda ettiği zamanlardır. Ancak bu zihinsel sıçramaların bir bedeli de vardır: Risk. Hem eşi görülmemiş bir şey yapmaya kalkışıp hem de sonuçlardan emin olma lüksünü yaşayamazınız.
Sayfa 172 - Domingo YayınlarıKitabı okudu
"İnsan düşüncesi engin bir zaman , uzay , nedensellik ve faaliyetleri aralığı boyunca uzanabilir , bütün bu olgulara ulaşabilir, aralarında bağlantılar kurabilir ve onları birbirlerine harmanlayabilir."
Sayfa 102 - Domingo YayınlarıKitabı okudu
Reklam
..dilin kendisi, insan icatlarının sürekli değişim altında olan bir yansımasıdır.
Sayfa 73 - Domingo YayınlarıKitabı okudu
Kültür baskısı, yalnızca sanatı etkilemez; bilimsel gerçekler bile farklı yerlerde farklı anlamlar kazanabilir.
Yeniliğe duyduğumuz açlık, onu zorunlu hale getiriyor. Bu yalnızca birkaç kişiye özgü bir şey değildir. Yenilik dürtüsü, bütün insanların beyninde yaşar; bu durumun bir sonucu olarak tekrarlayan şeyleri açılan savaş da bir kuşağı diğerinden, bir on yılı diğerinden, bir seneyi diğerinden ayıran muazzam değişimlere güç veren etkendir. Yeni yaratma dürtüsü, biyolojimizin bir bileşenidir. Yüzlerce kültür, milyonlarca yeni öykü inşa etmişizdir. Kendimizi daha önce hiç var olmamış şeylerle kuşatmışızdır.
Yaratıcı sanatçıların en büyük verimle çalıştıkları zamanları, dünyaya sık döndükleri zamana bağlayan yaygın bir yanlış algı vardır. Yazar Joyce Carol Oates, 1972 tarihli “yalnız sanatçı miti” (The Myht of the Isolated Artist) başlıklı denemesinde, bu algıyı ele almıştır: “Sanatçının toplum genelinden yalıtık yaşadığı düşüncesi bir mittir… Sanatçı, son derece normal ve toplumsal yaşama da sahip bir birey olduğu halde, romantik gelenek onu trajik ölçüde acayip bir kişilik olarak ele alma eğilimindedir.”
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.