Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yazışmalar 1946 - 1959

Albert Camus

Yazışmalar 1946 - 1959 Sözleri ve Alıntıları

Yazışmalar 1946 - 1959 sözleri ve alıntılarını, Yazışmalar 1946 - 1959 kitap alıntılarını, Yazışmalar 1946 - 1959 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Size çok şey borçluyuz ve ben de sizin gibi anıların şimdiki zaman olduğunu düşünüyorum.”
Sayfa 21 - Yapı Kredi Yayınları
Albert Camus’den René Char’a
Sık sık son konuşmamızı, sizi, içimdeki size yardım etme arzusunu düşündüm. Ama dünyayı sırtlayacak güç sizde fazlasıyla var. Yalnızca dayanak noktasını arıyorsunuz, arıyoruz. En azından, bu arayışınızda yalnız olmadığınızı biliyorsunuz. Belki bilmediğiniz şey, sevenlerinizin size ne kadar gereksinim duyduğu, siz olmasanız bir değerlerinin kalmayacağı. Öncelikle kendimden söz ediyorum, ben yaşamın anlamını, kanı canı yitirmesini görmeye boyun eümedim asla. Doğrusunu söylemek gerekirse, yalnız bunu üzüntü bildim. Yaşama acısından söz ederler. Oysa doğru değil bu, yaşamama acısı demek gerek. Peki ama bu karanlık dünyada nasıl yaşayacağız? Siz olmasanız, saygı duyup sevdiğim iki üç kişi olmasa, şeyler kesinlikle derinliğini yitirirdi.
Sayfa 79 - Yapı Kredi Yayınları
Reklam
8 Şubat 1953 Üzülme canım aşkım. Hâlâ birçok şeyden eksiğimiz var ama çok daha fazlasını fethettik. Zaten sahip olduğumuz şey ölçülemez. Bu da bize her şeyin üstesinden geleceğimizi öngörmemizi sağlıyor. . . .
María Casares'la yazışmalar (1922-1996) Fransız sinema sanatçısı
"Yorgunluğunuzu anlıyorum. Ben de şu sıralar yorgun hissediyorum kendimi. Ya dünya delirmiş ya da biz. Hangisine daha kolay katlanır insan? Sonuçta, ruh kavruluyor, duvara karşı yaşıyoruz. Ama dayanmak gerek, siz de biliyorsunuz bunu. Yalnızca dayanmak, sonra belki bir gün..."
Iyi akşamlar
XX. yüzyılda insan dibe vurdu : Kadınlar güzeldi ve hızlı yürüyorlardı. Kimi zaman gerçek, umuda verir istediğini. Bu nedenle, tam tersi beklenecek olsa da, umut ayakta kalır.
Onun istediği ne cezaevlerinin, ne de iğrenç nefret cenderelerinin ekmeğidir. O yaşamının sonuna dek ekmeğin özgürlük olduğunu ve tadının savcıdansa göçebeye güzel geleceğini söyleyecektir.
Reklam
... Neyse, Albert’ciğim, sizin de bir sürü derdiniz var, Provence’ı size kapkara göstermek istemiyorum. Ama sık sık sizi, arkadaşlığımızı düşünüyorum. Tıpkı bir Yunan kayası. Zaman’ın düşmanlığı yumuşuyor o anlarda; ellerimin üzüntüsü diniyor Biraz çocukluk, biraz Maquis yitik yüreğimi yeniden ısıtıyor. Sevgiyle René Char, 2 Aralık 1953
Sayfa 99 - Yapı Kredi Yayınları
Albert Camus Stockholm’de kaldığı süre boyunca ve döndükten sonra da iç sıkıntısı ve bunaltıyla boğuştuğu şiddetli nöbetler yaşar. 29 Aralık’ta şöyle yazar: “Saat 3. Yeni panik nöbeti [...]. Birkaç dakika boyunca aklımı bütünüyle kaçırdığım duygusu. Arkasından bitkinlik ve titremeler. Yatıştırıcılar. Bunu bir saat sonra yazdım [...]. 1 Ocak. İkiye katlanan kaygı. Ocak-Mart. Büyük nöbetler kesildi. Yalnızca için için ve sürekli duyduğum kaygı”
Sayfa 144 - Yapı Kredi Yayınları
Toplum içinde zorlama yaşam beladır.
Sayfa 126 - Yapı Kredi Yayınları
229 öğeden 141 ile 150 arasındakiler gösteriliyor.