Ekim 2019
Mühür Kitaplığı
9786052057780

Dönüp Dolaşıp Yine Kendine Bağlanan İnsan
2025 2. kitabı
Kuşadası Kitap Fuarı sayesinde adını duyduğum, tanıştığım Atiye Güner Tümüklü’nün “Gün Sönümü Çiçekleri” romanını okuyunca beğenmiştim kalemini. Anlatım tarzı, kullandığı cümleler kendine çekmişti beni. Birkaç yıl sonra tekrar rastgeldim kendisine yine aynı fuarda. Bu sefer “7” (Mühür Kitaplığı, Ekim 2019) romanı vardı masasında. Başka kitaplarını da sergilese de bu romanı almaya karar verdim. 2024’te Kuşadası’nda bulunan Çalıkuşu Kültürevi’nde kendisinin de katılacağı Reşat Nuri Güntekin’i anma etkinliği için bana davet gönderince hem Reşat Nuri’yi daha yakından tanımak hem de kendisinin sunumunu merak ettiğim için davete icabet etmeye karar verdim. Kuşadası’nda yaşayan kalem dostum Şükran Günay’la birlikte katıldık dinletiye. Eve dönünce üç yıl önce alıp imzalattığım, ama öncelik verdiğim kitapları okumaktan okuma fırsatı bulamadığım “7” romanına haksızlık ettiğimin farkına vardım. Hiç düşünmeden kitaplıktan indirip sayfalarını çevirmeye başladım. Türkiye’nin yedi farklı bölgesinden yedi farklı insanla tanışan Eylül Dizdaroğlu’nun başından geçenler konu edilmektedir “7” romanında. Televizyondaki bir evlilik programının sunumuyla perde açılır. (Çok izlenen ulusal kanallarda bundan yaklaşık on on beş yıl önce evlilik programları furyası sarmaşık gibi dört bir yanımızı sarmıştı. Evlilik programı olmayan kanal neredeyse kalmamıştı. Bu vasat, paçoz, müptezel, pespaye, seviyesiz, alaycı, ciddiyetten uzak ve çoğunun düzmece olduğuna inandığım programlar AKP hükümetinin olaya el atmasıyla geç de olsa tarihe gömüldü.) Bilgisiyle, olgun duruşuyla ve şiirlerden alıntılarla süslediği etkili konuşmasıyla kısa sürede herkesin ilgi odağı olur Dizdaroğlu. Bu yarışmacının asıl adı Eylül Dizdaroğlu olsa da herkes onu “Pamuk Prenses” rumuzuyla tanır. Gerçek adını gizler. Pamuk
YediAtiye Güner Tümüklü · Mühür Kitaplığı · 20194 okunma

Atiye Güner TümüklüYazar · 9 kitap
Bünyan Ortaokulu, Kayseri Lisesi, İzmir-Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünü bitirerek Türkçe öğretmeni Yurdun değişik yerlerinde Develi, Bitlis-Tatvan, Hakkâri, Hakkâri-Yüksekova, Bünyan ve İzmir-Torbalı’da olmak üzere otuz yıldan fazla Türkçe öğretmenliği görevini sürdürdü.. Evli ve üç çocuk annesi olup, dört de torunu bulunmaktadır. KYD (Kadın Yazarlar Derneği) ve EKYAZ (Egeli Kadın Yazarlar Derneği) üyesidir. Emeklidir. İnsan tanımını; “Hakkı olanı, alması gerekeni, kopara kopara alması bilen, olumsuzlukları kadere bağlayıp tırsan pusan susan değil; elde ettiklerini toplayan bütünleştiren yaşadıklarından çıkardığı sonucu sözlü yazılı paylaşandır,” biçimiyle yapar. Kendisi de bu tanıma göre yaşar. Öyle ki anılarını ürkütmekten, anlatınca yıpratmaktan, yazınca da özünün yıpranmasından korkmaz. “Yaşam, hiçbir kimse için bir bozgun değildir”e inanır. İnsanca yaşamak için gerekli üç kavrama bağlıdır. İMGE, TUTKU, İNANI. Doğru olmaktan, özveride bulunmaktan kesinlikle pişmanlık duymaz. Özünde karamsarlık olmadığı halde yazdıklarını insanlarla paylaşmamaktan dolayı az biraz mutsuzdur.. (Kadın Yazarlar Derneği’nden alınmıştır.)