2014
Kitsan Yayınevi
Türler:

2021 71. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2021 12:29
“Din”i bilimsel ve güncel verilerle yeniden değerlendirme, “din”de değil, “din”i anlamada yenilenme. Ahmed Hulusi tüm kitaplarında din ve tasavvuf alanındaki kavram ve olguların günümüz dili ve anlayışıyla nasıl değerlendirilmesi/değerlendirilebileceğini anlatıyor. Bu kitapta da adından da anlaşılabileceği gibi, kuantum fiziği başta olmak üzere son bilimsel gelişmelerin geçmişte hangi kavramlarla anlatıldığına işaret ederek okuyucunun aklında bu konularda önemli bir bağ kurulmasını sağlıyor. Ayrıca kitapta “sema, irsal, nüzul, kitap” gibi kavramların mecazlarının gerçekte ifade ettiği anlamların analtıldığı, din ve devlet yönetimi ilişkisine farklı bir yaklaşım ve gerçekçi bir bakış açısının getirildiği bölümler de mevcut. Kısaca, “Din” konusuna çağdaş bir bakış açısı yansıtılıyor kitapta. Bugün pek çok kişinin mevcut anlayış ve kabullerle din alanında anlatılanları bağdaştırmakta yaşıyor olabileceği sıkıntılara ciddi bir çözüm niteliğinde. “Sorunun çözümü, kendi doğru bildiğini zorla başkalarına kabul ettirmekte değil; elbirliğiyle eldeki bilgileri temelden sorgulamaya alıp, temel gerçeklerden başlayarak, “DİN” anlayışımızı yeniden bina etmekte yatmaktadır! Kitap Ahmed Hulusi’nin internet sitesinden ücretsiz olarak okunup, indirilebilir.
Yenilen!Ahmed Hulûsi · Kitsan Yayınevi · 201439 okunma
Puan vermedi·293 syf.·
2025 42. kitabı
Merhaba herkesin kaderle ilgili kafasında henüz oturmamış şeyler olabilir,bu kitapta yer alan o bölümü sizlerle paylaşıyorum umarım faydalı olur. KADER KONUSUNDA SORULAR VE CEVAPLAR: Soru 1 – Mâdemki benim kaderim önceden yazılmış, olacak olan olacak, olmayacak olan da olmayacak, öyle ise ben de hiçbir şeyle uğraşmam, boş otururum!!? Cevap 1 – Şayet boş oturmak için var edilmiş isen ancak o takdirde bu dediğini gerçekleştirebilirsin. Aksi takdirde, ne iş için yaratılmış isen, o iş sana kolay gelecek ve mutlaka o işi yapmaya devam edeceksin!.. Soru 2 – Allâh benim cehenneme gitmemi takdir etmiş ve cehennemliklerin işini bana kolaylaştırmış ise, bunda benimsuçum ne?.. Cevap 2 – Mülk sahibi mülkünde dilediği gibi tasarruf eder!.. Sen nasıl mülkün saydığın şeyde dilediğini yapmak istiyor ve bundan engellenirsen benim hürriyetim nerede diye isyana başlıyorsan; Allâh da kâinatın mutlak meydana getiricisi olarak mülkünde dilediği gibi tasarruf etmektedir. Hiçbir kayıt ve şarta bağlı olmaksızın!.. Soru 3
Yenilen!Ahmed Hulûsi · Kitsan Yayınevi · 201439 okunma

Ahmed HulûsiYazar · 51 kitap
Ahmed Hulûsi (d. 21 Ocak 1945, İstanbul) yazar. 1965 yılından itibaren bugüne kadar, tasavvuf bakış açısıyla, İslam'ı bilimsel gerçeklerle açıklamaya çalışan otuza yakın kitap yazan Ahmed Hulusi, Allah ilminin karşılığı alınmaz prensibiyle eserlerinin hiçbirinden telif hakkı almayıp, tüm kitap ve makaleleriyle birlikte sesli ve görüntülü sohbetlerinin tamamını internet üzerinden okuyucuları ile ücretsiz ve tam metin olarak indirilebilir şekilde paylaşmaktadır. Kitapları birçok yabancı dile de çevrilmiştir. Son çalışması olan Allah İlminden Yansımalarla Kur'an-ı Kerim Çözümü adlı eserin altıncı yüz bin adetlik baskısı ücretsiz olarak hediye edilmiş, aynı eser yazarın kendi resmi web sitesinden de Eylül 2011 itibarıyla yaklaşık 966 bin kişi tarafından indirilmiştir.