Bu kitabı yazarın ilk kitabı olan Rezonans kanunu kitabına bakarak okudum.Basit bir el kitabı veya uygulama kitabı olarak hazırlanmış.Kolayca okunuyor ancak uygulamak elbette kolay değil.
Bu tip kitapların öncüsü Secret-Sır adlı kitap.Bu kitabı okurken bana o kitaptan çok çağrışım yaptı ama onunla birebir aynı değil sadece benzerlikler var.
Diyeceğim o ki, bu tip kitaplar insanlarda geçici bir heves uyandırsa da yarattığı etki kalıcı olmuyor.Çünkü evrenden iste her şey ayağına gelsin anlayışı zor durumdaki insanlar için bir can simidi dahi olamıyor.Alemde evren diye Allah'tan bağımsız bir güç var mı ki de o bize istediğimizi verme kudretinde olsun? Çekim yasaları Rezonans yasaları elbette var evrende, ama onlar Yaratıcı yanında bağımsız birer güç değiller.Bu ayrımı yapmadan evrene yalvardığınızda eliniz maalesef boş dönmeye mahkum.Bu sefer bu kitabın savunduğu paradigmalara da inancınız ve güveniniz kalmıyor.
Siz siz olun bence evrenden değil, evreni yaratan Allah'tan isteyin her ne isterseniz.O zaman isteğinizin bir anlamı olur.Kimbilir belki duanız kabul olur ve istediğinize kavuşursunuz.
İster okuyun ister okumayın karar size ait.
Pierre in tüm kitap larını okumuş bulunmaktayım her biri ayrı ilham verici. Tam bir baş ucu kitabı diyebilirim . İnsanın en sıkışık anında elşbebalıp bi göz gezdirmesi gereken türden bir kitap
Yeter ki İste adlı kitap, Pierre Franckh tarafından yazılmış ve kişisel gelişim kategorisinde yer alıyor. Kitap, bireyin içsel potansiyeline inanarak hedeflerine ulaşabileceği fikrini savunuyor. Çekim yasası ve evrenin enerjisi gibi popüler temaları işlerken, hayatta tesadüflerin gücüne dikkat çekiyor. Kitap, hem teorik bilgileri hem de uygulama önerilerini içeriyor, okuyucularına kendi hedeflerini belirlemeleri ve buna odaklanmaları için rehberlik sunuyor.
kitabı motive edici buldum ve günlük farkındalığı artırdığına dikkat çektiğini düsünüyorum.
Sürekli isteyin istemekten bir şey kaybetmezsiniz.
İsteyip de yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Yeter ki gönülden bir hedef koyup amacımıza odaklanmak gerek. İstediğimiz şeyin gücüne her zaman güvenmeliyiz. Her istek bir dua gibidir.Harika bir psikoloji kitabı. İnsanin ruh halini çok güzel anlatıyor. Kitabı okuduktan sonra gelen ozguveni kelimelere dokemiyorum. Güzel bir kitaptı tavsiye ediyorum.
Yeter ki İstePierre Franckh · Elips Kitap · 2011202 okunma
Eğer yazarın , bir iki kitabını okuduysanız genellikle kendini tekrar etmiş kitabın çoğunluğuluğunda. Sadece bazı bölümlerde yardımcı olabilecek nüanslar var. Ben tekrar etmesinden rahatsız olmadım çünkü genel olarak okuma amacım kitabın savunduğu inacı geliştirmek
Yine bu kitabında da oldukça fazla örnekler veriyor. Gerçek hayattan kendisine gelen mailler gibi yada kendisine anlatılan durumlar. Bunlara inanmak da okuyucuya kalmış tabii...
Başlangıç için doğru kitap olmayabilir, rezonans kanunu yada doğru işte tercih edilebilir.
İsteme şekillerinin detaylı anlattığı güzel bir kitap olmuş. Bir sürü post it yapıştırmak zorunda kaldığım bir kitabı yinee...
Yeter ki İstePierre Franckh · Elips Kitap · 2011202 okunma
Yeter ki İste adlı kitap, insanların hayatlarını dönüştürmek için doğru şekilde isteklerini formüle etmeyi ve pozitif enerjiyi nasıl kullanabileceklerini anlatır. Pierre Franckh, isteklerin gerçekleşmesi sürecinde bireylerin düşünce gücünü nasıl etkili bir şekilde kullanabileceğine odaklanır. Kitap, kişisel gelişim alanında yol gösterici bir rehber niteliği taşırken, arzularımızın gerçekleşmesindeki engelleri aşmanın yollarını ve başarılı bir istek yönetiminin sırlarını paylaşır.
Yeter ki İstePierre Franckh · Elips Kitap · 2011202 okunma
Okuma kültürü, ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ile doğrudan ilintili önemli göstergelerden biridir.Türkiye, günde sadece 1 dakikasını kitap okumaya ayırırken, televizyon izlemeye 6 saatini, internete ise 3 saatini ayırıyor. Türkiye, okuma alışkanlığında da dünyada 86. sırada yer alıyor.
Ülkemizde yılda ortalama 7.2 kitap okunuyor.
Türkiye nüfusunun % 31’i hiç kitap okumuyor.
Türkiye’de her 4 kişiden sadece 1’inin kitap okuma alışkanlığı bulunuyor. Gerek bireysel gerekse toplumsal gelişimimiz için daha çok kitap okumalı ve dostlarımızı okumaya teşvik etmeliyiz. Bol kitaplı günler dilerim.
Yeter ki İstePierre Franckh · Elips Kitap · 2011202 okunma
Pierre Franckh, Alman yazar, motivasyon konuşmacısı,açılış konuşmacısı, iş adamı, seminer lideri, oyuncu ve film yönetmenidir.
1 Mayıs 1953’te Stuttgart’ta doğan Franckh, özellikle kişisel gelişim ve pozitif düşünce üzerine yazdığı kitaplarla tanınır. Franckh, birçok dilde yayımlanan ve geniş bir okuyucu kitlesi tarafından benimsenen eserleriyle uluslararası bir üne sahiptir.
Pierre Franckh’nın edebi kişiliği, pozitif düşünce, kişisel gelişim ve yaşam kalitesini artırma üzerine odaklanır. Kitaplarında, insanların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak pratik ve etkili yöntemler sunar. Franckh’ın yazıları, anlaşılır ve motive edici bir üslupla kaleme alınmıştır, bu da okuyucuların günlük yaşamlarında kolayca uygulayabilecekleri stratejiler sunar.
Pierre Franckh’nın en iyi kitapları arasında “Başarı ve Mutluluk İçin 7 Adım” (Erfolgreich Wünschen), “Mutluluk İçin 7 Adım” (Glücklich sein in sieben Tagen) ve “Kalbim Seni Seçti” (Das Gesetz der Resonanz) yer alır. Bu eserler, okuyuculara pozitif düşüncenin gücünü ve hayatta istediklerini elde etmenin yollarını öğretir. Franckh’ın kitapları, kişisel gelişim alanında klasikleşmiş eserler arasında sayılmaktadır.