Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

21. Yüzyıl İçin Bir Manifesto

Yıkıcı Politika

Antonio Negri

Yıkıcı Politika Hakkında

Yıkıcı Politika konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Toplumsal emek ve iletişimsel zekanın içerdiği özgül öznellik yıkıcı güce yol açar. Bu yıkıcılık, sömürüyü amaç edinmiş her şeyin yıkımıdır. Yıkıcılık; sömürüden ayrılamaz olan, belli belirsiz, korkunç ve muazzam bir şekilde toplumun içinde işleyen şiddetin yok edilmesidir: Yıkıcılık güce eşit güçle karşı koymaktır. Emek gücü ne kadar entelektüel ve toplumsal hale gelirse, sömürüden ayrılamaz olan şiddet o kadar entelektüel ve toplumsal bir karakter kazanır. Şiddet genel bir tarzda yaygınlaşır, toplumun bütününü kuşatır ve bütün gözeneklerine nüfuz eder. Peki yıkıcılık o zaman neye işaret eder? Yıkıcılık güçlü ve belirgin bir güçtür; o yıkımın olumlu yönüdür. Bu yıkıcı nitelik eşitlik, özgürlük, ayrıma karşı koyma, ölüme karşı koyma; yaşamın zenginleştirilmesi, gelecek, bilgi ve toplum için planlar ve benzer ölçüde etik öneme sahip başka birçok küçük şey gibi tartışılamaz ve vazgeçilemez bazı hakikatlerin dile getirilmesinde yatar. Yıkıcılık hakikatin radikal doğasıdır. Bu radikalizmin uygulanmış bir biçimidir. Yıkıcılık kitlelerin dingin ve bastırılamaz eşit karşı gücüdür. - Antonio Negri
Çevirmen:
Akın Sarı
Akın Sarı
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 39 dk.Sayfa Sayısı: 270Basım Tarihi: Şubat 2006İlk Yayın Tarihi: 2006Yayınevi: Otonom YayıncılıkOrijinal Adı: Politics of Subversion (A Manifesto for the Twenty-First Century)
ISBN: 9789756056028Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 64.3
Erkek% 35.7
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Antonio Negri
Antonio NegriYazar · 20 kitap
İtalyan felsefeci ve siyaset teorisyeni. Negri 23 yaşında Alman tarihselciliği üzerine hazırladığı bitirme teziyle felsefe diplomasını aldıktan sonra iki yıl Benedetto Croce Tarihsel Çalışmalar Enstitüsünde çalıştı. 1959 yılında Hukuk profesörlüğüne hak kazandı ve 1967 yılına kadar Padua Üniversitesi'nde görev yaptı. 1967 yılında ayrıca Devlet Doktrinleri profesörü olarak atandı. Birçok yayımcılık faaliyetinde bulundu. İtalyan Sosyalist Partisi'nin yerel bir yayın organı olan Progresso Veneto dergisinin yöneticiliğini yaptı. Daha sonra sosyalistlerin Hıristiyan Demokrat Partiyle koalisyon yapması sonucu Negri bunu kabul etmeyerek partiden ayrıldı. Bu tarihten sonra Kızıl Defterler(Qaderni Rossi) adlı dergide yazmaya başladı. Bu sırada farklı felsefe dergilerinde de (Aut-Aut, Critical del Dretto) yazıları yayımlandı. Yeni bir siyasal oluşum çevresi olan Potere Operairo'da Negri ön plana çıkan bir kuramcı oldu. Autonomia hareketi bu dönemde doğdu ve Negri bu ayaklanmanın sorumlularından biri olarak suçlandı. Bu suçlamalardan aklandı, ancak daha sonra, 1979 yılında, Kızıl Tugaylar'ın Aldo Moro'yu kaçırıp öldürmelerinin sonrasında yapılan soruşturmalara bağlı olarak suçlanıp tutuklandı. Negri'nin Kızıl Tugaylarla'la ilişkisi kanıtlanamadı. Buna rağmen dört buçuk yıl hapiste kaldı ve Radikal Parti'nin listesinden cezaevindeyken İtalyan Parlamentosu'na seçilerek serbest kaldı. Ancak dokunulmazlığı kaldırıldı ve Negri bunun sonucunda İtalya'yı terk etmek zorunda kaldı. 1997'ye kadar Fransa'da yaşadı ve o yıl İtalya'ya geri döndü. Kalan hapis cezasını çekmek için yeniden hapse konuldu.Birçok önemli ve çok ses getiren kitaplara imzasını attı (Marx Beyond Marx, Empire). Özelikle Michael Hardt ile birlikte yazdıkları İmparatorluk kitabı yeni bir sol düşüncenin teorik olarak geliştirilmesinde köşe taşı olarak değerlendirildi. Postmodern durum içinde yeni bir iktidar ve direniş teorisi oluşturmak Negri'nin felsefi ve siyasal hedefi olarak belirtilebilir. Negri halen partneri Fransız filozof Judith Revel ile birlikte Venedik ve Paris'te yaşıyor.