Yukarı Ülke

Nelson Demille
Ekim 2003
Altın Kitaplar

Ah Suzan Ah
Sevemedim bir türlü ana karakterle ilgili yazacak başka alışkanlıklar bulamamış mı yazar.Suzan balkona çıktı .. yaktı,banyodan çıktı...yaktı,oturdu...yaktı,kalktı .....yaktı.Kitabı bitirene kadar Suzan kanser olacaktı.Bıraktım..Okumaya başlayıpta bu kadar sıkıldığım başka bir kitap yok şuana kadar.Düşünün ki 2011 yılında okuduğum ya da okuyamadığım bu kitap 15 yıldır silinmemiş bende.Yazarı kutluyorum bu da ayrı bir başarı
2015 38. kitabı
Büyük Usta' nın hem konu olarak hem de ebat olarak en büyük romanı. Baştan sona yavaş adımlarla bol tasvir bol detayla okura Vietnam' ı en ince detayı ile anlatan harika bir roman tabi bunda yazarın Vietnem' a katılması ile etkisi de çok büyük.
2016 27. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2016 00:00
Savaş sonrası Vietnam'ı merak ediyorsanız bu kitabı tavsiye edeyim. Savaşın yıkıntıları, getirdikleri, götürdükleri, Vietnam halkının acizliği, fakirliği yabancılara bakış açıları, kültürel kimlikleri doğası , coğrafyası ve daha fazlası her şey bu kitabın içinde.. Haliyle kitap da biraz kalın olmuş. 782 sayfa. Kalın kitaplar okuyamam diyorsanız hiç bulaşmayın derim.. ***Washington'da ki şehitler anıtında bir teğmenin ölümünün nasıl olduğu konusunda bir şüphe ortaya atılır. Bu konuyu araştırması için bu olayın olduğu dönemde askerlik yapan birilerine ihtiyaç vardır. Tam da böyle biri bulunur. O kişi de Vietnam'a gidip bu olayı araştırmayı kabul eder. Böylece işin aslının çok farklı olduğunu büyük bedeller ödeyip, büyük tehlikelere maruz kalarak öğrenmiş olacaklar.

Nelson DemilleYazar · 10 kitap
1943 yılında New York'ta doğdu. Tarih ve Siyaset okuduktan sonra Vietnam'daki savaşa çağrıldı. Döndükten sonra yazmaya başladı ve kısa zamanda başarılı oldu. İlk büyük başarıyı "By the Rivers of Babylon" ile 1978 yılında yakaladı.