Saadet Devrinden 4-Uhud'dan Beni Mustalık Gazvesine

İpek Yayın Dağıtım
Türler:

2023 38. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2023 10:51
Saadet Devri serisinin 4. Kitabı olan Yükseliş yine çok etkileyiciydi. Bedir Savaşı'nın intikamını almak isteyen Kureyşlilerin Medine'ye karşı sefere çıkmaları ve Peygamber Efendimiz ve Ashabı ile Uhud Dağı'nda savaşmaları, kazandıkları bir savaşı bir anlık aç gözlülükle ganimet alma derdine düşüp müslümanların kaybetmeleri, savaşın sonucunda Hz. Hamza'nın da dahil olduğu yüze yakın müslümanın şehit olması, bununla yetinmeyen müşrik kadınların şehidlerin uzuvlarını kesmelerini ve kendilerine takı yaptıklarını okumak tam bir vahşetti. Uhud Savaşı'nı okurken kaç kere kitabı bırakıp, ağladım hatırlamıyorum. Bununla birlikte müşriklerin tekrar toplanıp Medine'ye geliyor olduklarını haber aldıktan sonra Selman-ı Farisi'nin hendek kazalım şehrin etrafına diyerek hendek kazmalarından dolayı adını aldığı Hendek Savaşı'nın kazanılması ve sonrasında olanlar. Sefere çıktıklarında dönerken Hz. Aişe annemizin yaşadıkları ve atılan iftira çok güzel, sade bir dil ile anlatılmış. Sırada 5. Kitabımız var. Keyifle okuyalım o halde...
2023 10. kitabı
Peygamberimiz s.a.v. Hayatını en ince detaylarıyla küçük yaşlardan itibaren ailecek öğrenmemizi sağlayan 6 ciltlik seriden biri. Akıcılığı, sayfa altlarında gösterdiği kaynaklarıyla istifade ettiğim önemli bir eserin bir cildi
YükselişAhmet Lütfi Kazancı · Ensar Neşriyat · 2014234 okunma
Her kitaplıkta olması gereken O kitap serisi
2024 3. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2024 11:52
Kitap seri olarak çok güzel 7 den 70 e kadar her yaş hitap ediyor. Sade açık bir dille yazılmış .Seriyi daha önce okumuştum şimdi tekrar başladım ve galiba sık sık baştan okuyacağım . Tavsiyemdir her kitaplıkta olmalı.

Ahmet Lütfi KazancıYazar · 42 kitap
İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden 1964 yılında mezun oldu. Çorum ve Isparta'daki imam-hatip liselerinde öğretmenlik yaptı. Daha sonra 1977'de Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nde Arap Dili ve Belagatı asistanı oldu. 1980'de bu üniversitenin öğretim görevlisi kadrosuna geçti.Sonra İstanbul'da özel bir fakültede çalışmaya başladı.1983 yılında Ailesi ile birlikte Bursa'ya taşındı. 'Hitabet-i Nebeviye' teziyle doktor (1983), 'Abdülmelik b. Mervan ve Ziyad b. Ebih' teziyle doçent oldu. Daha sonra profesörlüğe yükseldi. 16.07.2003 tarihinde Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekliye ayrıldı. İslam Tarihi ve Peygamberler Tarihi üzerine çok sayıda kitabı, araştırma, derleme, tercüme ve makaleleri vardır. Ayrıca İslâm ahlakına vurgu yaptığı romanlarıyla da tanınmıştır.