Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı

Rasim Özdenören

Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı Gönderileri

Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı kitaplarını, Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı sözleri ve alıntılarını, Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı yazarlarını, Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ey insanlar, işinize gelsin, gelmesin hakikat budur, diyebilenlerin sayısı galiba azdır.
Küfrün mantığı içinde kalarak küfrün yanlışını görmek ve göstermek imkan dışıdır...Çünkü o fiiller kendi düzlemlerindeki mantığın isterlerine ve gerekçelerine göre bir temellendirmeye sahiptir.Yanlışlık, ancak o dairenin dışına çıkarak görülebilir.
Sayfa 69
Reklam
Bir yanlışın herkes tarafından benimsenmiş olması o yanlışı yalnış olmaktan çıkarmaz.
Bir sözü söylemeden önce insan o söze hakimdir. Söyledikten sonra söz insana hakim olur.
200 syf.
10/10 puan verdi
·
17 günde okudu
Yumurtayı hangi ucundan kırmalı...   Rasim Özdenören bu kitabında Batı'nın özenilen vitrin yüzünü ve bu vitrinin arka planını yani gerçek yüzünü anlatmıştır.   Rasim Özdenören Batı'ya benzemeyle ilgili devekuşu benzetmesi yapmıştır. Bizler tarihimizle, geçmişimizle, geleneklerimizle, kültürümüzle bir bütünüz. Batı uygarlığı da öyle. Kendi kültürümüzü kaybetmeyelim ancak Batı uygarlığından da geri kalmayalım zihniyeti Batı ile yerli kültürü dengeleme çalışmaları bir tutarsızlık meydana getirmiştir. Yani deve desen deve değil, kuş desen kuş değil.  Batı kültürü kendisini bize o kadar benimsetmiş ki Batı'dan aldığımızı sanki kendi kültürümüzün bir parçası gibi kabul ediyoruz. Daha da acı olan bunu uygarlaşma adına savunup severek kabul ediyoruz. Çünkü Batı reklamını çok güzel yapıyor. Toplumsal benliğimizi ve kimliğimizi kaybediyoruz. Yani uygarlaşıyoruz!!!  Kitap batılılaşmanın hem bizdeki etkisini hem dışarının batıya yaklaşımını hem de batının kendi içindeki tutarsızlığını ele almış. Oldukça istifade edilecek bir kitap. Tavsiyedir...
Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı
Yumurtayı Hangi Ucundan KırmalıRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 2022530 okunma
Bakıştaki "hayret" kaybolunca, bu bakış, aslında, baktığını da göremeyecektir. ... Aslında göz, gören göz, "hayret" bakışını hiç kaybetmemekle yükümlü bilmeli kendini. Aksi takdirde, bakan gözleri, hiçbir harikayı göremeyecektir. Bakışın, hayret hikmetini sürekli olarak saklaması zihnin ibda gücünü zenginleştirir. Zihni, sürekli uyanık tutar.
Sayfa 236Kitabı okudu
Reklam
Yanılmıyorsam, İmam Rabbani'ye: "Bize bir keramet göster" derler. O da, birkaç adım atar ve "işte yürüyorum" der. Hikmetle bakan gözle, hikmetten yoksun bırakılmış gözün bakış farkı, bundan ibarettir. Fakat bu fark, aslında, bir kavrayış farkını ortaya koymaktadır. Hikmetle bakan göz, insanda, eşyada, evrende her an oluşun her anında bir keramet yakalarken, hikmetten yoksun bırakılmış göz için, evren durağan bir oluş içindedir.
Sayfa 235Kitabı okudu
İslam dışı dünya, Müslümanları katletmekten vicdan azabı duymamak için onu tanımaya yanaşmıyor. İslam'ı ve onun tarihini öğrenmeyi reddediyor.
Sayfa 234 - 6. Bölüm/birkaç yazar birkaç çizgiKitabı okudu
Çiğneyip yuttuğumuz her lokma, bize, geçiciliğimizi hatırlatacağına, doyumsuzluk duygusu, yaşama tutkusu veriyor. Ağzımızdaki her lokmayı bize ölümden ve topraktan bir işaret yerine, âdeta ölümsüzlüğümüzün bir kanıtı sayıyoruz.
Sayfa 219 - 6. Bölüm/birkaç yazar birkaç çizgiKitabı okudu
Hayvanat bahçesi, Batı uygarlığının göstergelerinden biri diye kabul edilirken, bizim gözümüzde vahşeti simgelemektedir.
Sayfa 180 - 5. Bölüm/ güncel manzaralarKitabı okudu
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.