Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zadu'l-Mead Fi Hayri'l-İbad Cilt 4

İbni Kayyim El Cevziyye

Zadu'l-Mead Fi Hayri'l-İbad Cilt 4 Gönderileri

Zadu'l-Mead Fi Hayri'l-İbad Cilt 4 kitaplarını, Zadu'l-Mead Fi Hayri'l-İbad Cilt 4 sözleri ve alıntılarını, Zadu'l-Mead Fi Hayri'l-İbad Cilt 4 yazarlarını, Zadu'l-Mead Fi Hayri'l-İbad Cilt 4 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İBN KAYYIM KUR'ANIN HER DERDE DEVÂ OLUŞU HAKKINDA ŞÖYLE DER : "Kur'an her türlü kalbi ve bedeni hastalıklara, dünya ve ahiret hastalıklarına karşı kamil bir şifadır. Onunla şifa bulmaya herkes ehil ve muvaffak değildir. Hasta olan kimse, tedavisini onunla güzel bir şekilde yapar ve onu sıdk, iman, tam bir kabul, kesin bir inançla ve şartlarını yerine getirerek hastalığın (rahatsız hissettiği yerin) üzerine koyarsa hastalık Kur'an'a karşı kesinlikle mukavemet gösteremez. Hastalıklar Allah'ın kelamına karşı nasıl mukavemet gösterebilir ki!? Şayet Kur'an dağlara inmiş olsaydı onu paramparça eder, yerlere inmiş olsaydı yer yüzünü ikiye parçalardı. Kalbi ve bedeni hastalıklardan hiçbiri yoktur ki, Allah'ın anlayış ile rızıklandırmış olduğu kimse için Kur'an'da onun ilacı, sebebi ve korunmaya dair delâlet yolları bulunmasın."
Sayfa 332
İnsanların mübarek olanı, nerede olursa olsun helalden yararlananıdır.
Reklam
Bir kul, en çok kalbi kırık olduğu zamanlarda kendini Allah'a yakın hisseder.
İbn Kayyim (رحمه اللَّـه) şöyle demiştir: Dört şey rızkı engeller: Sabah uykusu, dua eksikliği, tembellik ve ihanet.
Sayfa 378
İbn Kayyim (حمـہ اللـہ تعالـﮯ) şöyle demiştir: Namaz rızık vesilesidir, sıhhati korur, zararı def eder, ilaçları giderir, kalbi kuvvetlendirir, yüzü beyazlatır, ruhu sevindirir, tembelliği giderir.
Sayfa 304
468 syf.
10/10 puan verdi
Siyer ve Fıkıh
Mutlaka okunmasını tavsiye ederim. Peygamberimiz sav siyerini öğrenirken aynı zamanda fıkıh da öğreniyorsunuz. İbn kayyım el cevziyye gibi büyük bir âlim siyeri ve fıkhı harmanlayarak çok güzel bir eser veriyor bizlere. Ve bu eserini, Şam'dan başladığı bir hac yolculuğu esnasında kitapları yanında bulunmadığı bir sırada kaleme almaya başladığını okuduğunuzda hayran kalmamak mümkün değildir.
Zadul Mead 4. Cilt
Zadul Mead 4. Ciltİbni Kayyim El Cevziyye · İklim Yayınları · 201325 okunma
Reklam
İbn Kayyim (رحمه الله) şöyle dedi: Utangaçlık kalbin canıdır. Kalp utangaçlığını kaybederse, iğrençliğe yönelir, onu iyi, iyiyi ise iğrenç görmeye başlar. Kalp ancak çürümenin son safhasına girdiğinde bu derece alçaklığa düşer. Bir insanın tabiatı (fıtratı) altüst olursa, kalbi, amelleri ve yolu ters döner. Bu andan itibaren kötü fiil ve görüntüleri iyi bir şey olarak algılamaya başlar ve konumu, fiilleri ve sözleri, onu etkileyemeyecek şekilde bozulur. (Cilt, 4/s.240 – 242)
Sayfa 240
İbnu'l-Kayyim şöyle demiştir: Dört şey rızık verir: Yatsı namazı, Çokça af dilemek, Günün başında ve sonunda zikir yapmak.
Sayfa 470
468 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Bu ciltte yarısına kadar 3. ciltte anlatılan siyerin devamı, diğer yarısında ise tıbbün Nebî komşuna geçiyor ki için de önemli olmakla birlikte çok ayrıntı bilgiler var ve çok sıkıyor. Bu sebeple o kısmı okumadım. Genel olarak diğer ciltlerde de anlattığım üzere çok güzel bir kitap.
Zadul Mead 4. Cilt
Zadul Mead 4. Ciltİbni Kayyim El Cevziyye · İklim Yayınları · 201325 okunma
İbn Kayyim (رحمۃ اللہ) şöyle demiştir: “Günahlar acıyı, kederi, korkuyu, üzüntüyü, göğüs sıkışmasını ve kalp hastalığını önemli kılar. Bunun tevbe ve mağfiretten başka çaresi yoktur.”
Zadul Mead 4. Cilt
Zadul Mead 4. Cilt
28 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.