Zamansız

Aralık 2024
İndigo Kitap

2025 5. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2025 02:13
Selamlar. Nasılsınız? Ben bugün kalemiyle yeni tanıştığım bir yazar anlatmaya geldim. Kitap en başından sonuna merakla okutuyor kendini. Normalde fantastik kitaplarda İlk başlarda konuyu anlamak ve oturtmak zordur. Lakin Bu kitap Sizi ilk sayfasından sarıp sarmalıyor ve sona kadar asla elinizden bırakamıyorsunuz. Rose sadece kafasında oturttuğu ama hala yazıya dökemediği kitabını biraz geride bırakmak için ev arkadaşı ile beraber çıktığı gezide başını bunların geleceğini bilmiyordu. Yani kim bir Göle düşüp sonra tekrar çıktığında kafasında oluşturduğu kitabın içinde uyanmak ister ki? hem de bir fantastik evrenin içinde. Büyüler, cadılar, savaşçılar, hanlar.. Herşeye o kadar yabancıydı ki işin içinden nasıl çıkacağını bilmiyordu. Ayrıca bu dünyada kaçırılmıştı. Hemde prenses sanılıyordu. Abov! Ortalık daha ne kadar karışabilirse o kadar karışmıştı. Yazar hiç düşünmeden bizleri ve Rose kızımızı bu karmaşanın içine atmıştı. Ben mevzu nereye bağlanacak diye kara kara düşünürken tuttuk bir de gölge karakterine düştük iyi mi? Tabiiki bu benden beklenilecek bir hareketti. Rose için gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Yani hem o kadar yabancı hem o kadar bilindik bir ortamda olmak? Bazı olayları kafasında kitabı ile birleştirmesi çok güzel detaylardı. Şöyle tatlı tatlı laf sokmaları güzeldi yani niye yalan söyleyeyim? Rose kıyamam ya zibilyon kere kaçmaya çalışıp zibilyon kere yakalandı. Yani aksiyon sayesinde hiç bitmedi. Gölge mi yoksa Blake mi? Ben bu soruya henüz tam bir cevap bulamadım. Yazarla tanışma kitabım oldu lakin bu ilk bir son olmayacağının habercisiydi. Yani son dönem okuduğum en iyi #fantastik kitaplardan biriydi diyebilirim. Tabii bu kadar sağlam bir ters köşede beklemiyordum. Abovv! Hani ben ne okudum diyerek aynı satırları tekrar tekrar okuduğumu itiraf
1000k
2025 12. kitabı
Uzun zamandır okuduğum en iyi fantastik kurgulardan biriydi. Çok büyük bir önyargıyla başlamıştım ama M Rise ciddi anlamda beni şaşırtmayı başardı. Konunun işleyişi güzeldi yazarın tempolu başlayıp tempoyu düşürmeden devam etmesi güzeldi. Her şeyin dengeli olması çok güzeldi. Satsın diye bol bol kullanılan smut sahneler yoktu. Hiç yok diyemem (bu yüzden yaşı küçük okuyuculara önermiyorum ) ama çok yerindeydi rahatsız edici değildi. Kadın karakterimiz mızmız şımarık değildi ki bu başlı başına büyük bir artıydı bana göre. Kısacası bu kitaba Bayıldım. Şimdi tek sıkıntı ikinci kitabın ne zaman çıkacağı umarım yazar bizi çok bekletmez. Spoiler kısmına gelecek olursam gölgenin kim olduğunu tahmin etmiştim ama kitabın sonunda o çıkmadı diye hayal kırıklığına uğramıştım. Son sözü okuduğumda ise aşırı mutlu oldum bir ters köşe ancak bu kadar sevindirebilirdi beni.
Black Nightingale kötü karakterlerin vakkosudur
2026 20. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2026 02:37
Uzun zamandır cadı konusunu işleyen bir fantastik okumuyordum ve tek kelimeyle bayıldımm. Kitabımız yazar olan Rosanna Camborne'un arkadaşıyla tatile giderken yaşanan bir arbede sonucu hiddenfield nehrine düşmesi ve uyandığında kendi yazdığı kurgusunda uyanmasıyla başlıyor. Tabi bu sürede bir de kitabının kötü karakterinin savaşçıları tarafından da kaçırılıyor hem de Gordion prensesi Leda sanılarak. Tam bir kaos arkadaşlar ben okurken çok eğlendim. Beni de Black Nightingale kaçırabilir mi acaba ya gerçekten rica değil ihtiyaç falan bayıldım resmen. #k:470878m M. Rise
2025 2. kitabı
Yıllar önce Av serisinin ilk kitabını okuduğum zaman şöyle demiştim: Kurgu iyi hatta sıradışı bir kasaba, birbirinden farklı karakterler ve olay örgüsünü güzel bağlayan bir kalem. Fakat bu kez okuduğum Mürvet kendini gerçekten geliştirmiş. Zira henüz ilk kitabı varken tanışmıştık. Şimdi içimde bir gurur, dudaklarımda tatlı bir tebessüm ve keyifli vakit geçirmemi sağladığı için sarıldığım bir kitabım var. Rossanna tıpkı Mürvet gibi bir yazar olarak karşımıza çıkıyor. Kafasındaki her şey tastamam oluşturmuş. Fakat ne zaman kağıda dökmeye yeltense kendini bambaşka bir boyutta, sıradışı bir karakterin içinde ve yazmayı tasarladığı kötü erkek karakterin karşısında bulur. Efendi Nightingale'in tutsağı olmuş, kurtulmak için zaman kollarken kimliğini gizlemeye çabalar. Rossanna kendi yazdığı kitabın içinde bulunması bir şans mı yoksa şansızlık mı bunu kendiniz göreceksiniz. Elbette sadece tutsak olması burada tek sorun olmayacak. Sığınacağı bir liman Efendi'nin baş savaşçısı Gölge'den başkası olmayacaktır. Peki ya yazdığı kurgu düşündüğünden daha karanlık ve acımazsız olursa neler olur? İki erkek karakter ve bir prenses sizce bu hikâyeyi daha ne kadar ateşleyebilir? Aşk üçgeni mi? Bir tutam kokusunu aldık. Ama bence yazarın başka planları olduğunu düşünüyorum. Özellikle o son sayfalar öyle akıcı okunuyor ki gördüğünüz kalın kitap bir çırpıda bitiyor. Mürvet'i hep ters köşelerle biliriz. Her zamanki gibi kalemini konuşturmuş. Peki söyle bana yazarım ikinci kitap ne zaman çıkar? Türk kadın yazardan enfes bir fantastik kitap okumak isteyen okur dostlarım, tam zamanında okunacak o kurgunun yorumunu sizler için yazdım. Sıra sizindir. #zamansız #mrise #indigokitap
Fantastik
2025 70. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2025 03:26
Çok iyi yazılmış ve kurgulanmış bir fantastik kitaptı. Öyle her şey tahmin edilebilir değildi. Okurken aksiyonu bol olduğu için bir çırpıda okunup bitiyor. Yazarın yazım tarzını da beğendim. Kaleminden okuduğum ilk kitaptı fakat diğer kitaplarını da artık okumayı düşünüyorum. Bu kitapta yazarın diğer kitapları olan av serisi evreninde geçiyormuş. Evreni beğendim. Diğer seriyi okumaya teşvik etti beni. Bu kitaba gelecek olursak ana kadın karakteri sevdim. Aldığı kararlar sinir bozucu değildi. Bir karakterden beklentim kesinlikle bu hrjdfnfmf Son da olan olaydan dolayı ikinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum. Kahin kadının dediği şey sanırım sonda gerçekleşti..... acil 2... kitap gelmeliiii
2025 11. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2025 22:35
"Seni rüyalarında öpemiyorsam..., Gerçekte öperim, prenses...." #kitapyorumu Selam Sevgili @m.rise_ yine harika bir kitaba imza atmış. Zamansız okuduğum en güzel seriye giriş kitaplarimdan biriydi. Eğer bu giriş kitabıysa ben gerisini düşünemiyorum. Yine Hiddenfield'ın büyülü evrenine giriyoruz ve bir yazarın kendi yazdığı kurgusuna canlı kanlı girdiğini okuyoruz. Karakterleri ve dünyasıyla hikayeyi çok sevdim. Sondaki ters köşesi inanilmaz güzeldi. Hızımı alamayıp iki kez okudum orayı. Black'in tahtında oturup parmaklarıyla yaptığı o hareketi gözümde canlandırdım resmen. İşte kitap okurken özellikle fantastik kitaplarda bana bir köşeden gizlice izliyormuş hissi veren kurgulara bayılıyorum. Zamansız da da öyleydi.Tahmin edilmeyen ama ögrenildiğinde tabiiii yaaa hissi veren kitaplardandi. Ve yazarin diğer serisinden dolayı beklentim büyüktü ki kesinlikle sonuna kadar bunu karşıladı ve ben keyifli bir okuma yaptım. Rossanna üniversite öğrencisi bir yazar. Arkadaşıyla yaşadığı evde kendi kitaplarını yazmanın peşinde ve son yazmak istediği kitap karakterlerini de yavaş yavaş oluşturmaya ve kağıda dökmeye başlamış. Ne var ki arkadaşıyla gittiği bir kasabada başına gelen bir olay ile kendisini zamanda yolculuk ile geçmişte buluyor. Ama bir dakika, buradaki insanları tanımıyor ama isimlerini biliyor. Çünkü onlar kendi dünyasında kitabının karakterlerinin ta kendisi. Ve diyarin en kudretli efendisi Black Nightingale'in tutsağı olmuş durumda. Hem yazdığı kitabın içinde düşmüş olması, hem çevresindeki herkesin büyüsünün olması, yaşadığı dünyadan farkli bir yer olup buradan kurtulmak için çareler üretmesini ve yine kendisini efendi kadar gizemli peçeli Gölge'nin ellerine emanet etmesi. Boyle bir dhnya da kime güvenebilir ve seçim yapabilir.. Ve seçimi yanlış
·603 syf.·
2025 116. kitabı
Bir kitabın içinde yaşamak isteyen herkese.... Zamansız Konusu: Yazar olan Rosanna rüyasında gördüyü karakterleri kitabında kullanmak ister. Karakterler bellidir. Blake Nightingale ve Falcon Sarpedon. Falcon kitabının asıl adamı, kahramanı, Blake ise kitabın kötü karakteridir kendi aklında. Ross arkadaşı Kalli'nin isteği üzre kendisini Hiddenfield kasabasında bulur. Başına gelen olay sonucu kendisini bilinmeyen bir zamanda bulur.Olaylarda bundan sonra başlar..... *SPOİLER* Kitabı okumak gibi bir isteyim olmamamıştı. Arkadaşımın söylediği bir cümle sonrasında okumaya başladım. "Kendi yazdığı kitabın içine giriyor kız" Çok güzel dimi amma istediyimiz bir kitabın içine ışınlana bilseydik keşke... Neyse konumuza dönsek kitap Fantastik ve baya fazla yaratıklar var. Hepsi kafanda canlanmadı malesef. Kitabın başından kesin kötü yazdığı karaktere aşık olur demişdim. Öyle de oldu sonuçta. Ben tabi Falcon ve Blake arasında kalır sanıyodum. Amma kitabı okuduğum süre boyunca Gölge yoksa Blake diye gidib geldim. Aynı kişi olduklarını düşündüm amma Gölge ve Blake yan yana görünce vazgeçtim. Harbiden aynı kişilermiş. Kız iki karakter arasında kaldı diye kötü oluyo aslında ikiside aynıymış. Bide bunu sonda öyreniyoruz. Bunu bilerek okumak ayrı bir zevkli okurdu ya. Keşke bilerek okusaydım. Blake'den kaçıp Gölge'nin yanına gidiyor amma aynı kişiler. Neyse amma kitabı ben sevdim Blake aşırı bir sevdim. Sanırım kötü karakterleri seviyormuşum. Yazarın ilk okuduğum kitabı koşa koşa diğer kitablarınıda okuyucam.
2025 4. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2025 17:52
"Ve bundan sonra gerçeklerden kopmak istediğimde senden kitabını anlatmanı isteyeceğim, prenses." 2025’in en etkileyici fantastiklerinden biri olarak kalbime taht kurdu ‘Zamansız.’ Konusuna bayıldım. Yaratılan evren öyle güzeldi ki. Ana karakterin yolunu çizmesine yardım eden, kurguya farklı dinamikler katan yan karakterleri çok sevdim, özellikle Ailis’i. Her zerresini incelikle kurguladığınız kitap karakteri bir anda karşınıza çıksa ne yapardınız? Olduğunuz dünyadan bambaşka bir zamanda, yazdığınız her şey kanlı canlı karşınızdayken akıl sağlığınızı nasıl korurdunuz? Durun, hikâyeyi başa alayım. Rose, aklındakileri yazıya ilk döktüğünde on yaşındaydı. Kendine ve hayata dair arayışları onu zihninde yarattığı başka dünyalara götürmüştü. Son kurgusu bir tarihi aşk romanı olacaktı. Her şeyi tasarlamıştı. Ana erkek karakteri, kötü karakteri ancak tek bulamadığı kadın karakterdi. Nasıl birini yazmalıydı? O kurgusunun kadın karakterini düşünedursun, arkadaşlarıyla yaptığı tatil esnasında düştüğü oyuk onu başka bir zamana sürüklemişti. Sürüklendiği bu zamanda, romanının baş kötüsü olarak tasarladığı kişinin tutsağı olmuştu. Rose, kendi hikâyesinin baş kahramanı olduğunda neler yaşacak, hepsi okuru bekliyor. Ah Rose’un kendi kurgusunun içindeki kötü karakter olan Blake Nightingale’in tutsağı olup ondan kaçmak isterken her daim, Blake’in ondan bir kitap yazmasını istemesi… Farklı evrenlerde bile olsa yazmanın Rose’un kaderi olduğu detayına kalbimi bıraktım. Ayrıca Blake’in mektupları çok nostaljik bir hava katmış kurguya. Büyücüler, nemfler, atlılar, kaleler… Gerçekten tarihi bir kurgunun içinde fantastik bir hikâye okuyorsunuz. Nasıl başladı nasıl bitti anlamadım. Blake ve Rose’un ilk sayfalaradn son sayfaya kadar ilişkilerinin gelişimi çok güzeldi. Bir de öyle bir son vardı
ZamansızM. Rise · İndigo Kitap · 2024235 okunma
Bir şeyler olsun artık! Sayfalar boyunca kızın başarısız kaçma girişimlerini okuyoruz. Bu girişimler ani kararla alınmış ve yalnızca birazcık uzaklaşma başarısı gösterilmiş sonunda yine kaçmak istediği kişiler tarafından kurtarılması gereken bir durumun içinde olduğu olaylar örgüsü. Bir değil, iki değil, üç değil, dördüncü kez tekrarlandığında artık yeter dedim. Kitap 600 sayfa diye 200 sayfasında sarmal bir döngü içine sokmaya gerek yoktu. Cidden dayanamadım ve bıraktım. Bu kadar kalın olmasa muhtemelen bir şekilde bitirmeye uğraşırdım. Öte yandan kitap basit dille yazılmış olsa da kendisini okutuyordu. Bu olumlu bir yöndü. Ayrıca bir kitap var. Zalim ve Güzel. O kitapta geçen bir detayın bu kitapta da kullanıldığı gözümden kaçmadı. Orijinal bir fikir olduğu için o detay ben şahsen "Aaa, oradan alınmış." diye düşündüm. Benden söylemesi.
2. Kitap 2050 de değilde bu yıl çıksın lütfen
2025 12. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2025 16:25
Selamlarrr! Daha wattpadde yazılıyorken okuduğum bu kitabın incelemesi için geldim. Yazarın bu kadar geç çıkarmasına bir şey demek istemiyorum. Her neyse, zaten yazarın yazım dilini çok beğeniyorum. Özellikle erkek karakterleri o kadar iyi yazıyor ki!! Öncelikle arkadaşlar kitabı okurken nasıl blakeci değilde gölgeci olabiliyorsunuz! Çok ilginç. Bir arkadaşımla sürekli bu konu yüzünden tartışıyoruz(!) yani gölge kötü değil de Blake varken gölge mi? Peh! Yazarın yan karakterleri de çok güzel yazdığını düşünüyorum. (Blue^^) Av serisinin evreninden olduğu için kitaba hiç yabancılık çekmedim. Çok sevdim özellikle Blake olduğu için. Fantastik evreni çok güzeldi ayrıca av serisi bittiği için yine aynı evrende geçen bir kitap okumak çok değirli bir histi. Rosanna karakterimizin kitap tutkusu çok hoşuma gidiyor. Bana göre fantastik ve romantikli derecesi tam ortaydı. Bu az bu fazla demeyeceğim, gayet dengeliydi. Kitap genel olarak komikte. Yani rose gelecekten geldiği için kimse onun dediğini falan anlamayınca komik sahneler oldu. Ama en çok güldüğüm (gölge ve pamuk) sahnesi oldu. Gümledim bildiğiniz. Bir dakika ya, bu kız neden gölgeyi sevmiyor?! Çünkü kimliğinin gizli olması dışında ‘çekici’ hiç bir taraf bulamadım ben. Hem Blake’nin gözleri yeşil renk. Bu yererli. Kısaca mükemmledi ama neden 10 değilde 9 verdiğimi soracak olursanız, gölge yüzünden derim. Gölge ve rose’un sahnelerini genelde üstün körü okudum. Çünkü ben Blakeçiyim. Bir de yazarın sonu tam iyi anlatamadığını düşünüyorum. Aklımda bazı sorular faZlasıyla kaldı. Kitabın sonunu heyecanla bekliyorsunuz, buna emin olabilirsiniz. 2. Kitabın az buz nasıl ilerleyeceğini tahmin edebiliyorum ama okuyacağım tabii ki, çünkü Blake yani… (2. Kitap 2032 yılında çıkar artık. Ben de 3. Kez 1. Kitabı okurum. Süper.

M. RiseYazar · 6 kitap
26 Ağustos'ta doğan Mürvet Kıbrıslıgil, M.Rise mahlasını kullanarak 2015'ten beri çeşitli kurgular kaleme almaktadır. Çukurova Üniversitesinden mezun olan yazar, Adana'da yaşamaktadır. "AV" isimli fantastik bir serisi bulunan yazarın, "Sesini Duyur" dördüncü kitabı olup serinin ilk kitabıdır.