48 dk.
Minty Kitap
9786056621925

2025 20. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2025 22:53
Öğrencilerime okumak için öncesinde okuyup değerlendirdim. Çok tatlı bir kitap, özellikle 8-14 yaş aralığında hem okul ortamına yeni adaptasyon sağlamaya çalışan hem de ergenliğe adım atan çocuklar için güzel bir hikâye. Günümüzün okul ve arkadaş ortamlarının ana problemi olan akran zorbalığını çocuklarımıza iyi bir şekilde tarif edebilecek bir kitap. Hem öğretmenler hem ebeveynler değerlendirebilir. :)
Zor balık, Büşra Tarçalır Erol
2025 49. kitabı
. . . . Zorbalık kavramını konu edinen ve derinlemesine üzerinde duran bir kitap olmakla beraber, güçlü kavramına da değinen bir kitaptı. Güçlü olmak, ne demekti? Çevrendeki şahısları zorbalamak mıydı? Kalp kırmak mıydı? Elbet ki değildi bu kitap bence okunmaya değer bir çocuk kitabıydı.
2024 2. kitabı
Okunma: 08 Mart 2024 17:13
Merhaba, Okul öncesi ve ilkokul çocuklarına okunulması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ben de bugün öğrencilerime okudum. Günümüzde akran zorbalığı gerek fiziksel temas olarak gerek de duygusal olarak çok fazla artmış durumda. Ve yazar bu durumu masallaştırarak o kadar güzel anlatmış ki kalemine sağlık. Kitabı eğitim yılının başında okumuştum ama bugünkü okumam daha çok etkili oldu. Ve bence her öğretmenin okuması gereken ve üzerinde düşünülmesi gereken bir kitap. Tavsiye ederim. Okuyun okutturun… Keyifli okumalar
Puan vermedi·28 syf.·
2021 12. kitabı
Günümüzün önemli problemlerinde biri zorbalık. Kitabımız bu soruna Zor Balık isimli bir kahraman üzerinden değiniyor. Arkadaşları ile olan ilişkileri, onlara kötü davranması, başka türlü nasıl davranacağını bilmemesi, kedi ile yaşadığı olay sonrası başka türlü davranmanın mümkün olduğunu öğrenmesi ve artık zorbalık yapmayan bir balık olması. Küçük yaş grubu çocuklara yaşına ve bilişsel düzeyine göre uyarlamalar yapılarak okunarak ve zorbalık kavramı hakkında bilgi verilebilecek bir kitap.
GÜÇLÜ OLMAK, ZORBALIK İLE ZIT YÖNLÜ İLERLER
2024 3. kitabı
#spoiler Çocuklar için akran zorbalığı konusu, bir balık ve teknede bir kedi üzerinden gayet anlaşılır bir şekilde anlatılmış. Güçlü olmanın, güçlü olarak kabul edilmenin bir balık tarafından yanlış yorumlanması üzerine etrafındaki arkadaşları ile alay etmesi, böylece kendince güçlü olmanın ve kabul edilebilir olmanın yolu olduğunu düşünmesi ve kendini bir teknede bulması sonucu kedi ile arkadaşlık kurması ve yaptığının doğru olmadığının farkına varması ile zorbalığından vazgeçmesi anlatılmaktadır. Kitaptaki illüstrasyonların, çocuklar ve yetişkinlerin dikkatini uzun süre çekebilecek kadar başarılı olduğunu söylemeden geçmek haksızlık olacaktır. Her sayfada yazıları okumak bir yana, resimlerle birlikte kitap bir kere daha okunmuş oluyor. Yazarın üslubu ve işlediği konu çok yerinde olmakla birlikte, çocuklar arasında büyük sorunlardan biri olan akran zorbalığının, kitaplarda daha çok yer bulmasını umuyorum. Yetişkinler arasında bile zorbalık hali çok büyük bir sorun iken, çocuklar için bu olgunun zararı üzerinde daha çok durulması ve herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etmek isterim. Yetişkinlere iyi okumalar diliyorum. Çocuklara ise çok daha iyi okumalar...
Çocuk Edebiyatı
Puan vermedi
Zor Balık’ı içerik olarak inceleyecek olursak; çocukların özelliklerine benzer özelliklere sahip karakterleri ve durumları içerdiğinden farklılaşan bireysel özelliklerine uygundur. • Kitaptaki sorun açık, anlaşılır ve gerekli ayrıntılarıyla ele alınmıştır. •Bu kitapta zor balık’ın tecrübesi çocuklarda kişisel olma şartı olmamakla beraber problemle başa çıkma yolunda da ve gerçekçi bir örnektir. •Zor Balık kitabı karakterimizde olduğu gibi olumsuz davranışı söndürürken pozitif davranışa da teşvik etmektedir. •Ve önemli bir ayrıntı olan zorbaların azınlık izleyicilerinse çoğunlukta olduğunu da vurgulamaktadır. Zor Balık’ı biçim olarak inceleyecek olursak; Zor Balık’ın baskı kalitesinin yüksek ve çizimlerin pastel olması kitaba farklı bir hava katmıştır. İçerik metin ve resimlerle sayfa sayfa uyumlu başlayıp bitmektedir. Metin puntosu biraz daha büyük olabilirdi çünkü sayfalarda boşluklar mevcut ve bu boşluklar bazı sayfalarda fazla göze batmaktadır.
Puan vermedi·28 syf.·
2025 2. kitabı
Kıpkırmızı mercanların arasında yaşayan Zor Balık, başkalarıyla alay etmeyi çok sever, kendini böyle güçlü hissederdi. Bir gün bir balıkçı teknesinde karşısına turuncu gözlü koca bir kedi çıktı. Zor Balık’ın bu yeni arkadaşı, onu güç ve yalnızlık üzerine düşündürecek, denizlerdeki hayatını çok değiştirecekti... Kitap günümüzün en büyük problemlerinden biri olan zorbalık konusunu ele alıyor. Akran zorbalığı maalesef kötü sonuçlar doğurabiliyor. Yazar empati duygusunu öne çıkarmayı amaçlayarak bu konuyu güzel ve alıcı bir şekilde kaleme almış. Kitabın konusunu,akışını çok sevmemize rağmen çizimleri hakkında aynı düşüncede değildik. Halbuki çizimler ödüllüymüş ama bana göre görseller çok soyut kaldı,kızım çoğu resmi anlamlandıramadı,bana sordu. Kitabın sonunda yer alan ve zorbalığı tanımlayarak bu tür davranışlar karşısında nasıl davranmamız gerektiğine dair öneriler sunan metin ise, ebeveynlere ve tüm yetişkinlere bir kılavuz niteliğinde. ‘’Her kaba davranışa zorbalık denmez.Zorbalığın tanımını yapmak önemlidir çünkü tanım belirsizleştikçe hangi davranışın zorbalık olduğunu anlamak güçleşir. Tanımını yapmadığımız bir şeyle mücadele edemeyiz’’ ‘’Zorbalığı sert oyun ve kavgadan ayıran en önemli şey sürekliliğinin olması ve kasıtlı yapılmasıdır.’’ -Zorbaca davranan bir çocuğu okuldan atmak ya da yalnız bırakmak çözüm değildir. Bu çocuğun neden kendini böyle davranışlar sergilerken bulduğu ve zorbalığa maruz kalan çocuğun da hedef haline gelmesine sebep olabilecek davranışlarının neden olduğunu anlamalıyız. @redhousekidz #zorbalık #akranzorbalığı #tavsiyeler #kızımlaokuyoruz
“Zor balık”
2023 6. kitabı
Zorbalık kavramı Zor Balık karakteri üzerinden öyle ince ince anlatilmis ki .. basta ebeveynlerin okuması gereken bir baş ucu çocuk kitabi. Zor balık herkesle dalga gecerek cok güçlü olacagini saniyor ve bir gun bir kedi ona gerceklerin aslinda oyle olmadigini birkac cümle ile anlatiyor. Tek kelime ile cok sevdim. Mutlaka instagramdan da takip edin yazari cok guzel cocuk kitaplari oneriyor.
Çocuk Kitapları
Zor Balık
2021 73. kitabı
Çocuk kitaplarını sevmekle kitap okumaya başladım. Çocuk psikolojisi ile ilgili olanlardan bir kitap. Çok güzel bir konu problem davranışlardan alay etmek ile ilgilidir. Böyle kaliteli yazar ve kitaplar gün geçtikçe artıyor.
Çocuk Psikolojisi
2021 12. kitabı
Bu yazı kitap hakkında spoiler içerir. Yazarı ile kitap hakkında konuşma fırsatı yakaladığım için benim ayrıca özel bir kitap olmuştur. Bu kitapta "Güç" ün tanımı, kullanımı çok güzel anlatılmış. Zorbalığa uğrayanın tarafından değil de zorbalık yapan neden zorbalık yapar, ne ister gibi konular çok güzel işlenmiş. Emeğinize sağlık Büşra Tarçalır. Ayrıca resimleyen Uğur Altun harika bir iş çıkarmış çizimlerde. Soyut resimler bir harika. Resimlere bakınca aslında zorbalık yapanın değil, zorbalığa uğrayanın daha güçlü olduğunu anlıyorsunuz.

Büşra Tarçalır ErolYazar · 3 kitap
Lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünde, uzmanlığını ise Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde “Okullarda Zorbalık” konulu tezi ile tamamlamıştır. Özel bir klinikte çocuk – yetişkin bireysel terapi seanslarını ve ebeveyn danışmanlığını sürdürmektedir. 2017 yılında Minty Kitap’ı kurmuştur. Çocuklarla okullarda, kütüphanelerde ve kitabevlerinde, kitap okuma/ anlatım atölyeleri yapmayı çok seviyor. Hiç okumadığı kadar çok çocuk kitabı okuyup, ruhunu ehlileştirdiğine inanıyor. Eşi, dünya güzeli iki kedisi ve bebeği ile İstanbul’da yaşıyor.