Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zor Zaman

Ahmet Deniz

Zor Zaman Sözleri ve Alıntıları

Zor Zaman sözleri ve alıntılarını, Zor Zaman kitap alıntılarını, Zor Zaman en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Özgürlük ile sınırsızlığı birbirine karıştırma. Özgürlük, insanın kendi haklarının sahibi olması demektir. Bunun ötesini aramak ise, başkasının hakkına göz dikmektir.
Reklam
Yazık ki, insanlık zulmü merhametten daha çok sevmiş. Ve her nesil, zulmü miras bırakmış kendinden sonraki nesle tarih diye...
İnançlı olmak, yaşamın ivmesini belki biraz düşürür ama ahiretin ivmesini de büyük nispette arttırır.
Sayfa 46 - undefinedKitabı okudu
Toplumsal hayat, bir yer kapma ve kaptığı yeri kaptırmama mücadelesidir.
Sayfa 20 - undefinedKitabı okudu
Görünene boğulmamak lazım. Çünkü hep görünen gizliyor görünmeyeni.
Reklam
İyilik ve kötülük mutlak mı? Değilse, nerden çıkardık her kötülüğün kötü olduğunu? Mutlaksa, kim ayırdı iyilikle kötülüğün, doğruyla yanlışın arasını?
Herkes kendi yerine yaşar, kendi yerine ölür.
Hayata hakkettiğinden fazla güvenmemeli insan.
Elmalili Hamdi Yazır(8.cilt Mülk Süresi tefsiri)
Yani hayat ile ölüm karşılaştırması, canlılık-cansızlık, varlık-yokluk veya yaratılmakla yaratılmamak gibi bu olumlu ve olumsuz karşılaştırması değildir. Daha ziyade hareket-sükun, toplanma-dağılma, açıklık-gizlilik, geliş-gidiş, gibi bir tezatla karşılaştırmasıdır.
Reklam
Hangi ihtiyaç beni gerektirdi de o yüzden varım? Nedeni olmayan bir snuçsam eğer, bu ne kadar anlamlı? Anlamlı değilse, nedir hayat fırsatının bedeli? Kim zorladı beni hayata gelmeye? Kim ikna etti beni, ölümün sözleşmesini hayata gelirken yapmaya?
Ankebut Suresi/Ayet 2
"İnsanlar "İnandık" demeleriyle kendi hallerine bırakılacaklarını ve imtihana çekilmeyeceklerini mi sandılar ?"
Nedense akıl ve irade, hep sona doğru geçirir eline hayatın dizginlerini
Doğrudan kaçış, kişinin yanlışlarının artmasına sebep olur. Yanlışlar, kişinin kendini düzeltme arzu ve ümidini kıracak seviyeye ulaştığındaysa, kişideki doğrudan kaçış alışkanlığı, doğruya karşı bir nefret ve isyan haline döner. Bu noktadan sonra, artık kişinin kurallara karşı alerjisi vardır. Bu yüzden iyiyi-kötüyü, doğruyu-yanlışı kendisi tanımlar; diğer kurallar ise kendi normlarına yaklaşabildiği oranda doğru olma bahtiyarlığına kavuşur. İradesinin hüküm alanı öyle bir daralmıştır ki artık, neredeyse kendini pencereden atmamak ya da elini kaynar suya sokmamak türünden kararlar için var gibidir. Aklı ise, şahsi menfaatlerin çoktan aza doğru sıralanmasında ona yol gösterme aracıdır.
Sayfa 115Kitabı okudu
Kimimiz, aykırı tonlarda buluyor güzelliği. Buna inandığı gibi yaşamak deniyor. Kimimiz de renklere mahkum oluyor. Buna da yaşadığı gibi inanmak deniyor.
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.