Kur'an'da Uzaya Seyahati Anlatan İnsan

E-kitap
Türler:

2025 12. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2025 23:58
Tahmin ettiğimden fazla şaşırttı beni. Konu olarak, Kehf suresinin Zülkarneyn ile alakalı bölümüne bilimsel yorumlar getiren bir kitaptı. Her müffessirin görüşü doğruları ve yanlışları ile ele alınıp, tek tek çözümleme yapılmıştı. Söz konusu ayetler bazı bölümlerde astronomik veriler ve kaynaklar ile açıklanmıştı. Sonuçlar mantıklıydı. Diğer ayet ve sureler de bu şekilde incelense, kimbilir nelere vakıf olacak insanoğlu dedirtti. Çevremde bu konulara ilgisi olan arkadaşlarıma önerebilirim.
Uzaya seyahati anlatılan insan
2025 1. kitabı
Kitap çok güzel bir şekilde bütün olasılıkları değerlendirip bize en mantıklı gelenler üzerinden ilerlememizi sağlıyor ve bu kadar insan aklının almayacağı şeyleri anlaşılır bir hâle getirip hiç düşünmediğimiz şekillerde önümüze seriyor çok büyük bir araştırma kitabı ellerine sağlık
Din
Zülkarneynİskender Türe · Ötüken · 048 okunma
Kur'an'da uzaya yolculuk mu?
2025 241. kitabı
İskender Türe’nin Zülkarneyn: Kur’an’da Uzaya Seyahati Anlatılan İnsan adlı eseri, Kur’an-ı Kerim’in Kehf Suresi’nde geçen Zülkarneyn kıssasını alışılmışın dışında bir perspektifle ele alıyor. Türe, Zülkarneyn’in geleneksel olarak bir kral ya da hükümdar olarak görülmesine karşı çıkarak, onun uzaya seyahat etmiş bir insan olabileceği tezini savunuyor. Kitap, “Solar Apeks” ve “Solar Antapeks” gibi astronomik kavramları, Ye’cüc-Me’cüc’ün uzay kökenli olabileceği iddiasıyla harmanlayarak okuyucuyu evrenin derinliklerinde tefekküre davet ediyor. Tefsirler ve bilimsel verilerle desteklenen bu cesur yorum, hem dini hem de astronomik açıdan düşündürücü. Ancak, bazı okuyucular için bu görüşler spekülatif bulunabilir. Kitap, Kur’an’ın evrensel mesajını modern bilimle birleştirme çabasıyla dikkat çekiyor ve özellikle astronomi meraklılarına hitap ediyor.
2025 92. kitabı
kitabın kitap aldırdığı ve kitabın başka bir kitap hakkında ilgi uyandırdığı zaman. ismail bağırtlak esrar-ı havas (sen benimle yoldaşlığa tahammül edemezsin) kitabında iskender türe'nin bu kitabından bahsediyor. yalnız ismail bağırtlak'ın kitabının iskender türe'nin kitabından eksik kalır yanı yok. ki bir roman olan esrar-ı havas, kalemle altı çizilecek bir kitaba dönüyor.