Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İskender Türe

İskender TüreZülkarneyn yazarı
Yazar
7.8/10
69 Kişi
200
Okunma
8
Beğeni
2.075
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

8 okur beğendi.
200 okur okudu.
8 okur okuyor.
61 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Sonuç olarak; Zülkarneyn birinci seyahatinde, Vega Yıldızı yakınında bir yere varmış, artık bizim Güneşimiz ve Dünyamız çok uzaklarda kalmıştır.
Sayfa 148
Zülkarneyn'in İkinci Seyahati (Güneş'in Doğduğu Yer)
Kur'an'da ise "apeks" (=günerek) tabiri yerine "mağrib" (=batış yeri) kelimesinin, "antapeks" tabiri yerine ise "matli" kelimesinin kullanıldığı görülür. Bugünkü astronomi bulgularıyla "antapeks" doğrultusu, Colombo Takımyıldızı yakınında (RA. 6 / Dec. -30) yer alır.
Sayfa 176
Reklam
"Sebeb"e tâbi olarak "Solar Apeks"e varan Zülkarneyn, orada bulduğu Güneş'i bir "karadelik"in içine girerken görmüştür.
Sayfa 160
Zülkarneyn; Allah'ın kendisine dünyada imkân sağlayarak uzak yerlere gidebilmesi için "sebeb" isimli vasıtayı verdiği şahıstır. O, kendisine verilen "sebeb"le üç ayrı seyahate çıkmıştır: "Güneş'in battığı yere" "Güneş'in doğduğu yere" "İki sedd/südd arasına"
Sayfa 21
Yahudilerin esas maksatları; Tevrat'ta hakkında diğer peygamberler gibi bilgi verilmemiş olan bir peygamberin hayatı konusunda, Peygamberimizin bir şey söyleyip söyleyemeyeceğini denemektir. Bu açıdan bakıldığında sorunun Hz. İdris hakkında olabileceği akla gelmektedir. [Kendi notum: Belki de Zülkarneyn, Üzeyir, Azaryahu, Enok, İdris aynı kişilerdir.]
Sayfa 110
Zülkarneyn
Zülkarneyn
Tekrar okuyorum. Kitap gerçekten çok iyi. Bakış açısını tamamıyla değiştirip, hiç göremediğim bir yerden bakıyor. Yazarın vefatına üzüldüm. Umarım aynı vizyonda olan başka araştırmacılar çıkar.
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
288 syf.
7/10 puan verdi
Bana gore zülkarneyn kıssasına farklı bir bakış getiren kitaptır. Yeccuc meccuc uzaylı olabilir mi? Bana kalırsa olabilir. Keşfedilmeyi bekleyen bir kıssadır Zülkarneyn.Bir gün o da keşfedilecek ve bütün belirsizlik kalkacak. Çok önceleri okuduğum bir kitaptı. Aklıma geldi.kısa bir inceleme yapmak istedim.
Zülkarneyn
Zülkarneynİskender Türe · Ötüken Neşriyat · 2010198 okunma
288 syf.
8/10 puan verdi
Daha önce
Serhat Ahmet Tan
Serhat Ahmet Tan
'ın
Zülkarneyn
Zülkarneyn
kitabını okumuştum ve bu kitaba bolca atıf görmüştüm. Kehf sûresi sanırım en çok tartışılan ve en az anlaşılan sûrelerin başında geliyor. Anlayabilmek için ise sûre boyunca geçen tüm kelimeleri teker teker irdelemek ve ilgili kelimelerin Kur'an boyunca geçtiği diğer âyetleri tespit ederek birlikte tefsir etmek gerekiyor. Yazar, öncelikle tüm rivayet bilgilerini sunmuş, akabinde kendi düşüncelerini anlatarak Zülkarneyn'in kim olabileceği hakkında bilgiler verip yararlı bir iş yapmış. Konuyla ilgilenenlere yazı başında belirttiğim kitapla birlikte bu kitabı okumalarını öneririm.
Zülkarneyn
Zülkarneynİskender Türe · Ötüken Neşriyat · 2010198 okunma
288 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Kitap bize Zülkarneyn ile ilgili toplu bir bilgi sunan ansiklopedi niteliğinde, en çok hoşuma giden yanıda bu oldu. Yazar sadece kendi düşüncelerinden değil bu konuda bir çok tefsir ve bilimsel açıklamalara da yer vermiş tezlerin yanında antitezlerle bizi düşündürüyor. Kitabın ilk kısmı Zülkarneyn’in kim olabileceği ve ihtimallere değiniyor. Diğer kısımlarında sebep ve seyahatlerinin mahiyetinden bahsediliyor. Benim için kim olduğundan ziyade bu kısımlar daha dikkat çekici oldu. Sebeb Zülkarneyn’in seyahatleri için bir vasıta mıdır, öyleyse nasıl bir vasıta? Ye'cüc me'cüc uzayda yaşayan ve yaratıklar mı yoksa farklı bir insan ya da canlı türü mü? Zülkarneyn uzaya seyahat edip farklı canlı türleriyle savaştı mı? Bahsedilen set nasıl bir set? Dünya yaşamı bir karadelik tarafından yutularak mı son bulacak? Tüm bu teoriler içinde bana yakın gelen Alfa Centauri ve solucan delikleri tabi en doğrusunu Allah bilir. Kısacası astronomi,evren ve gezegenlere ilginiz varsa severek okuyacabileceğiniz ilgi çekici bir kitap.🪐
Zülkarneyn
Zülkarneynİskender Türe · Ötüken Neşriyat · 2010198 okunma