Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İskender Türe

İskender TüreZülkarneyn yazarı
Yazar
7.8/10
69 Kişi
201
Okunma
8
Beğeni
2.080
Görüntülenme

İskender Türe Sözleri ve Alıntıları

İskender Türe sözleri ve alıntılarını, İskender Türe kitap alıntılarını, İskender Türe en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sonuç olarak; Zülkarneyn birinci seyahatinde, Vega Yıldızı yakınında bir yere varmış, artık bizim Güneşimiz ve Dünyamız çok uzaklarda kalmıştır.
Sayfa 148
Zülkarneyn'in İkinci Seyahati (Güneş'in Doğduğu Yer)
Kur'an'da ise "apeks" (=günerek) tabiri yerine "mağrib" (=batış yeri) kelimesinin, "antapeks" tabiri yerine ise "matli" kelimesinin kullanıldığı görülür. Bugünkü astronomi bulgularıyla "antapeks" doğrultusu, Colombo Takımyıldızı yakınında (RA. 6 / Dec. -30) yer alır.
Sayfa 176
Reklam
"Sebeb"e tâbi olarak "Solar Apeks"e varan Zülkarneyn, orada bulduğu Güneş'i bir "karadelik"in içine girerken görmüştür.
Sayfa 160
Zülkarneyn; Allah'ın kendisine dünyada imkân sağlayarak uzak yerlere gidebilmesi için "sebeb" isimli vasıtayı verdiği şahıstır. O, kendisine verilen "sebeb"le üç ayrı seyahate çıkmıştır: "Güneş'in battığı yere" "Güneş'in doğduğu yere" "İki sedd/südd arasına"
Sayfa 21
Yahudilerin esas maksatları; Tevrat'ta hakkında diğer peygamberler gibi bilgi verilmemiş olan bir peygamberin hayatı konusunda, Peygamberimizin bir şey söyleyip söyleyemeyeceğini denemektir. Bu açıdan bakıldığında sorunun Hz. İdris hakkında olabileceği akla gelmektedir. [Kendi notum: Belki de Zülkarneyn, Üzeyir, Azaryahu, Enok, İdris aynı kişilerdir.]
Sayfa 110
ZÜLKARNEYN; Allah'in kendisine dünyada imkân sağlayarak uzak yerlere gidebilmesi için "sebeb" isimli vasıtayı verdiği şahıstır. O, kendisine verilen "sebeb"le üç ayri seyahate çıkmıştır: "Güneş'in battığı yere" "Güneş'in doğduğu yere" "İki sedd/südd arasına" Gittiği bu üç yerde bazı kavimlerle karşılaşmış, üçüncü seyahatinde vardığı yerdeki kavmin isteği üzerine, onları Ye'cüc-Me'cüc'den korumak için bir sedd inşâ etmiştir.
Reklam
"Güneş"in battığı yer" tabirinden kastın ne olduğu konusu müfessirlerce bir sorun olarak görülmüş ve; "Güneş'in gökyüzünde battığı yere ulaşmak imkansızdır." gerekçesiyle bu ifadeden kastın "batı" olduğu söylenmiştir. Oysa âyette açıkça "Mağribe'ş-şems" (=Güneş'in battığı yer) denmektedir. Yani, sadece "batıya" denebilecekken; "Güneş'in battığı yere" denmiştir ki, sadece "batı demek için âyette "şems" (=Güneş) kelimesinin bulunmasına, yâni "Mağribe'ş-şems" denilmesine ihtiyaç yoktur kanaatindeyiz.
Sayfa 141
Zülkarneyn, iki nebula arasında bulunan iki gezegenden birine gitmiş, oradakiler, diğer gezegende bulunan Ye'cüc-Me'cüc'ün kendilerine saldırdıklarını söyleyerek, Zülkarneyn'den o gezegenle kendi gezegenleri arasına para karşılığında gazdan bir engel yapmasını istemişlerdir.
Sayfa 245
Zülkarneyn; Allah’ın kendisine dünyada imkan sağlayarak uzak yerlere gidebilmesi için ‘ sebeb’ isimli vasıtayı verdiği şahıstır. O, kendisine verilen ‘sebeb’le üç ayrı seyahate çıkmıştır: Güneşin battığı yere Güneşin doğduğu yere İki sedd/südd arasına Gittiği bu üç yerde bazı kavimlerle karşılaşmış, üçüncü seyahatinde vardığı yerdeki kavmin isteği üzerine, onları Ye’cüc-Me’cüc’den korumak için bir sedd inşa etmiştir. Zülkarneyn konusunda, yukarıda özetle belirttiğimiz Kehf Süresi 83-98. ayetlerinde bildirilenlerin dışında, söylenmiş veya söylenecek her söz, sadece ve sadece bir görüştür ve bundan öte bir anlam ifade etmeyecektir. O bir peygamber mi, Veli mi, melek mi, hükümdar mı- hükümdarsa bilinen tarihi bir şahsiyet mi-, yoksa alelade bir insan mı; bu konuda ayetlerde hiçbir sarahat bulunmamaktadır.
Astronomi ilminin güneşin hareketi konusunda verdiği bilgiler
"Astronomi dilinde Güneş'in saniyede (yaklaşık) 20 km."lik hızla yol aldığı bu yörüngeye "Solar Apeks" adı verilir. Bu hiz saatte 72.000 km. 'yi bulur ve ekvator çevresini bir saatte yaklaşık iki defa dolanmaya yeter. Îsterseniz bu hızı bir günde alacağı yolu bulalım: 1.728.000 km. Dünden bugüne uzayda yaklaşık 2 milyon kilometreye yakın bir yol aldık ." Bu ifadelerden anlaşıldığı gibi Güneş, etrafındaki yıldızlarla birlikte, astronomi terimi ile "Solar Apeks" (=Günerek) istikametine yani Herkül Takım yıldızı yakınında bir yere doğru yol almaktadır. Özellikle belirtmek gerekir ki, Güneş'in bu hareketi, Samanyolu etrafında normalde seyrettiği yörüngesinden sapma şeklindedir. Yani Güneş, normal yörüngesinde giderken ayrıca bu yöne doğru çekilmektedir. Astronomide, Güneş'in yöneldiği bu doğrultunun aksi istikameti içinse "Antapeks" terimi kullanılmaktadır. Yine kaynaklardan öğrendiğimize göre, bu yer de Colomba (Güvercin) Takım yıldızında yer almaktadır.
Sayfa 102
Reklam
Kehf Suresi, 83. Ayet: Sana Zülkarneyn hakkında soru soruyorlar. De ki: "Size onunla ilgili bir parça okuyacağım." Kehf Suresi, 84. Ayet: Gerçekten biz onu yeryüzünde iktidar sahibi kıldık, ona (muhtaç olduğu) her şey için bir yol öğrettik. Kehf Suresi, 85. Ayet: O da bir yol tutup gitti.
Güneş, etrafındaki yıldızlarla birlikte, astronomi terimi ile, “Solar Apeks” (=günerek) istikametine yani Herkül Takımyıldızı yakınında bir yere doğru yol almaktadır. Özellikle belirtmek gerekir ki, Güneş’in bu hareketi, Samanyolu etrafında normalde seyrettiği yörüngesinden sapma şeklindedir. Yani Güneş, normal yörüngesinde giderken ayrıca bu yöne doğru çekilmektedir.
حَتّٰٓى اِذَا بَلَغَ مَغْرِبَ الشَّمْسِ وَجَدَهَا تَغْرُبُ ف۪ي عَيْنٍ حَمِئَةٍ وَوَجَدَ عِنْدَهَا قَوْمًاۜ قُلْنَا يَا ذَا الْقَرْنَيْنِ اِمَّٓا اَنْ تُعَذِّبَ وَاِمَّٓا اَنْ تَتَّخِذَ ف۪يهِمْ حُسْنًا Nihayet güneşin battığı yere (okyanus kıyısına) vardığı zaman, güneşi, (sanki) siyah bir çamura batıyor buldu. Bir de bunun yanında bir kavim buldu. Biz şöyle hitap buyurduk: “- Ey Zül'-Karneyn! Ya (iman etmiyenlere) azâb edersin veya haklarında bir güzellik muamelesi yaparsın.” Kehf, 86 |
Sayfa 96
Günümüzde uzayda olduğu savunulan karadelikler
Astronomi ile ilgili kitaplardan öğrendiğimize göre, gökyüzünde varlığı bugün ispat seviyesine gelmiş olan karadelikler, ölen yıldızlardır. Ancak her ölen yıldız karadelik haline gelmemektedir. “Karadelik olmaya en kuvvetli adaylar, bir süpernova olarak patlayan ve geride 3 Güneş kütlesinden büyük kütleli kor bırakan, büyük kütleli
Kafamdaki bütün uzay sorularına cevap niteliğinde harika bir kitap.
Sırlarla dolu bir konu resmen...
Ebû Zerr'den rivayet edilen bir hadise göre "Bir deve üzerinde Resûlullah (s.a.v.)'in terkisinde idim. Derken Hz. Peygamber (s.a.v.) batmak üzere olan Güneş'i gördü ve bana; 'Ey Ebâ Zerr bunun nerede battığını biliyor musun?' dedi. Ben; Allah ve Resulü daha iyi bilir' deyince 0, 'Muhakkak ki o, sıcak ve kaynar bir gözede batmaktadır.' buyurdular.
Sayfa 106
27 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.