Puan vermedi·400 syf.··
2026 8. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 18 Mayıs 2026 14:44
Bitirmekte çok zorlandığım kitaplardan oldu malesef.. Öyle aman aman bir olay döngüsü yok.Kitaptan beklentimin yüksek olmasından ve bunu karşılayamamasından kaynaklı beğenemedim.Yer yer yazım hataları vardı.
Kodeks 632Jose Rodrigues dos Santos · Pegasus Yayınları · 2016618 okunma
Puan vermedi·400 syf.··
2026 23. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 08 Nisan 2026 15:55
Okuması keyifli, sürükleyici bir kitap. İspanyolca, İtalyanca ve Portekizce isimlerin çokluğu bazen kafamı bulandırsa da keyfimi kaçırmadı. Anne olmak sanırım tarihe ve gerçeğe olan idealist bakış açımı değiştirmiş. Fark ettim ki empati yaptığımda, karşısında durduğum bir çok durumun çocuğum için yanında olabilirim.
Kodeks 632Jose Rodrigues dos Santos · Pegasus Yayınları · 2016618 okunma
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Tarih Mi Yalan Söyler, Yoksa İnsan Mı?
10/10
·400 syf.··
Beğendi
·
2026 2. kitabı
·
22 saatte okudu
·
Okunma: 22 Şubat 2026 13:13
Codex 632 (Türkçe adıyla Kodeks 632), yalnızca Kristof Kolomb’un gerçek kimliğine dair çarpıcı bir tez ortaya atan bir tarihsel gizem romanı değildir; aynı zamanda hakikat, kimlik ve vicdan kavramlarını birlikte tartışan entelektüel bir sorgulamadır. Roman, bir akademisyenin şüpheli ölümüyle başlar ve bu ölümün ardında bırakılan belgeler, okuru yalnızca bir şifre çözümünün değil, tarih yazımının güvenilirliğinin de peşine düşürür. Daha ilk sayfalardan itibaren açıkça hissedilen şey şudur: mesele yalnızca geçmişi öğrenmek değil, geçmişin nasıl kurgulandığını anlamaktır. Merkezde yer alan Tomás Noronha, klasik anlamda bir dedektif değildir. Onun gücü fiziksel cesaretinden değil, zihinsel disiplininden gelir. Şifreleri çözerken silah kullanmaz; metin okur. Belgeler, arşivler, el yazmaları ve dilsel izler üzerinden ilerleyen anlatı, romanı bir tür “belge arkeolojisi”ne dönüştürür. Gerilim kovalamacadan değil, doğru yorum ile yanlış yorum arasındaki ince çizgiden doğar. Okur, bir maceranın içinde değil; bir tarih laboratuvarının içinde hissetmeye başlar kendini. Romanın merkez sorusu basittir ama sarsıcıdır: Eğer dünya tarihinin en bilinen figürlerinden birinin kimliği yanlış aktarılmışsa, başka hangi “kesin gerçekler” aslında yeniden düşünülmelidir? Yazar, Kolomb’un kökenine dair ortaya koyduğu tez üzerinden yalnızca tarihsel bir iddiada bulunmaz; tarih yazımının ulusal kimliklerle, siyasal çıkarlarla ve ideolojik tercihlerle nasıl iç içe geçebileceğini de gösterir. Böylece Kodeks 632, bir gizem romanı olmaktan çıkar; epistemolojik bir sorgulamaya dönüşür. Ancak romanın derinliği yalnızca tarihsel tartışmasında değil, ahlaki katmanında da ortaya çıkar. Tomás Noronha araştırması ilerledikçe yalnızca belgelerle değil, kendi vicdanıyla da yüzleşmek zorunda kalır.
Edebiyat
Kodeks 632Jose Rodrigues dos Santos · Pegasus Yayınları · 2016618 okunma
7/10
·400 syf.··
2026 2. kitabı
·
7 günde okudu
·
Okunma: 11 Ocak 2026 17:05
Yazarın ilk kez bir kitabını bitirirken zorlandım. Portekiz tarihini yakından bilen kişiler için keyifli bir kitap olma ihtimali var ancak aksi halde kitabın büyük bir bölümü okuyucuya sıkıcı gelebilir. Kitap konu ibariyle Kristof Kolomb’un hangi milletten olduğu sorusuna cevap aramış ve çeşitli tarihi belgelerle birlikte Kolomb’un nereli olduğuna dair cevaplar vermiş. Konu hakkında ilgisi ve bilgisi olmayan okuyucular için kitap maalesef sıkıcı gelecektir. Bir romandan ziyade tarih kitabı tadında. Yine de bir şekilde konu akıyor ve kitabı bitiriyorsunuz. Çok fazla beğendiğimi söyleyemem ama içinde güzel bilgiler de barındırıyor.
1000Kitap
Kodeks 632Jose Rodrigues dos Santos · Pegasus Yayınları · 2016618 okunma
8/10
·400 syf.··
Beğendi
·
2025 4. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 19 Kasım 2025 00:00
Kitabın olay örgüsü, konusu, içeriği gerçekten çok güzel ve ilgi çekici ama bence böyle bir son, içeriğin yanında sönük kalmış. Yazarın diğer kitaplarına baktığımda da kitapların sonlar bence okuyucuyu tatmin etmiyor ama genel anlamda güzeldi. 8/10
Kodeks 632Jose Rodrigues dos Santos · Pegasus Yayınları · 2016618 okunma
ZAMAN ISRAFI
Puan vermedi
Bolca yalan, yahudi güzellemesi ve hiç bir işe yaramayacak bilgi dolu yalan tarihi ile bütün dünyayı dizayn eden bir grup şe.. Propagandasından başka bir şey değil o kadar saçma sapan bir kitap ki chat gpt ye şunun aynısını 3 komut ile yazdırırım yarım bırsktım siz de okumayın zamanınıza değer bir şeyler yapın
Kodeks 632Jose Rodrigues dos Santos · Pegasus Yayınları · 2016618 okunma