#

4 üye
Takip
Bütün "2024" iki şarkıda... 🎶Last Christmas(WHAM!) 🎶Gelsin Hayat Bildiği Gibi(CEZA)
Puan vermedi·200 syf.·
2024 54. kitabı
Bu kitap bana hayatımdan bazı kesitleri çok açık bir dille anlatıyor sanki. Kadınların evliliklerde dayatmalar yaşaması, yetişkinlikte yaşanılan bütün sorunların küçük yaşlardan gelen sevgisizlik olması, her olayın kişilerin kendi ağzından anlatılması.... Her cümlesine her kelimesine hayran olduğum bir kitap oldu...
Söyleme BilmesinlerŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202524bin okunma
Beni ürküten, beni iten, evliliğin getireceği içli-dışlılıktı. "Yatağa girip, yorganı kafana çektin mi, istediğin gibi, doya doya ağlayamazsın bile!" diyor, bu düşüncemden dehşete kapılıyordum. Zaman zaman mutluluğumu bölen üzüntü nöbetlerim mi olurdu, yoksa sırf ağlamaktan zevk aldığım için mi ağlardım? Şimdi, bilemiyorum.
Sayfa 84
Ölçülü, tutarlı davranışlarımı, düşüncelerimi pek az şey altüst edebilirdi. Yaşamı, mutlu bir serüven olarak görüyordum. Tanrıya inancım, beni ölüm sonrası acılardan, işkencelerden koruyordu. Vadem dolup günüm geldiği zaman, gözlerimi kapatacak ve göz açıp kapayana dek, meleklerin kar beyaz elleri üzerinde cennete yükselecektim.
Sayfa 56
Tanrının gözünde, benim ruhumun, oğlan çocuklarınkinden hiçbir başkalığı yoktu; öyleyse neden imrenip özenecektim onlara?
Sayfa 62
Hoşnutlukla mutluluk arasında pek fark yok. Dünyadaki yerimden alabildiğine hoşnut olmak, bana, özel bir ayrıcalığa sahipmişim duygusunu veriyordu.
Sayfa 54