29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

780 üye
Takip
Cumhuriyet Bayramı, TBMM'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl kutlanan bir millî bayramdır.
29 Ekim Şiirleri
30 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Derlemesini benim yaptığım Mirzan Yayıncılıktan çıkan
29 Ekim Şiirleri
29 Ekim Şiirleri
derleme kitabını ve kitapta emeği geçen tüm yazar kadrosunu 1000kitap uygulamasına ekledim. Yazar linki olmayan arkadaşlara yeni link açtım. Her hangi bir eksik ya da hata varsa özelden bildirirseniz ilk fırsatta düzeltirim. Ayrıca yazar linkine fotoğraf veya biyografi ekletmek isteyen yazar arkadaşlara da yardımcı olurum. Eserleri ile katkıda bulunan tüm yazar arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yeni derlemelerde buluşmak üzere. Keyifli okumalar...
Mutlu Kılıç
Mutlu Kılıç
29 Ekim Şiirleri
29 Ekim ŞiirleriGülveren Gündoğdu · Mirzan Yayıncılık · 202414 okunma
Anadolu’nun ücra bir köşesinde, küçük bir kız çocuğunun evlendirilmek yerine okula gidebilmesidir cumhuriyet. %10'larda olan okuma-yazma oranının %97'lere kadar gelmesidir cumhuriyet. Cumhuriyet, küçük bir yetimin, yüksek mertebedikilere kul olmak yerine, onlarla aynı haklara sahip olmasıdır.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
’ün ifadesi ile kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet’imizin 101. yıl dönümü kutlu olsun sevgili okurlar. 🇹🇷
Reklam
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
... Bekliyoruz devrimini biz. Çökmeyeceğiz diz: İsterse hayat zehir olsun İsterse refah kahrolsun İsterse kurşun düşsün yanımıza – belimize İsterse geçinmek için Bir dilim ekmek vermesinler elimize; Yer sarılsa yerinden Dünya düşse peşimize, Ne senden geçeriz, Atam, Ne senin eserinden!.. (1940 yılında yazılan Nöbetçi Millet şiirinden alıntıdır.)
Behçet Kemal Çağlar
Behçet Kemal Çağlar
Benden İçeri
Benden İçeri
CUMHURİYETİMİZİN 101.YILIMIZ KUTLU OLSUN
NE FAŞİSTİM, NE GERİCİ, NE BÖLÜCÜ, NE AYRIMCI
ne etsem, nasıl anlatsam..
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.