a

Atatürk Gibi Düşünmek

0 üye
Takip
Atatürk Sonrası Bürokratik Entelijansiya
Türkiye'de Atatürk sonrası bürokratik entelijansiya, fikir alışverişi sonucunda şekillenecek bir kamu yararı kavramına sahip değildi. 1960'ların başlarında önerileri hükümet tarafından aynen kabul edilmediği için Devlet Planlama Teşkilatının uzman kadrosu istifa etti. Söz konusu entelijansiya, bırakınız bir sınıfın, çoğunluğun çıkarları ile özdeşleştirilen bir kamu çıkarı kavramına dahi karşı idi. Ekonomik grupların kişisel çıkarları hemen "bencillik" olarak yaftalanıyordu. Bunun nedeni, bürokratik entelijansiyanın belirli norm ve değerler ile özdeşleştirilmiş bir kamu çıkarı kavramını benimsemiş olmaları idi.
Sayfa 148·Kitabı okudu
Herhangi bir şahsın yaşadıkça memnun ve mesut olması için lazım gelen şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelenler için çalışmaktır.
Sayfa 35 - İş bankası·Kitabı okudu
Reklam
Eski Fransız başkanı yazar ve edebiyatçı M. Herriot, Atatürk için şöyle yazmıştır: Onda, hayran olduğum iki harikulade vasıf vardır; birincisi alev gibi parlayan vatan sevgisi, diğeri eserine mutlak bir mantık ve vahdet manzarası veren nefse hakimiyettir.
Sayfa 39 - İş bankası·Kitabı okudu
..Atatürk’ün memleket meselelerinde milleti için gayesi dünya medeniyeti içinde daima ilerleyen bir Türk varlığının olmasıdır.
İş bankası·Kitabı okudu
“Cihan bir imtihan meydanıdır, imtihanda muvaffak olmadan lütufkârane muamelelere intizar etmek beyhudedir.” -Atatürk
İş bankası·Kitabı okudu
“Dünya vatandaşları haset, açgözlülük ve kinden uzaklaşacak şekilde terbiye edilmelidir.” -Atatürk
İş bankası·Kitabı okudu
Reklam
26 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.