Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Deneme-Kişisel Gelişim

Profil
192 syf.
9/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu akşamlar kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum "... içindeki çocuğun başını okşayarak ciddiyetle yaşamalı insan." Hayata dair gerçeklerimizi yüzümüze bir tokat gibi vuran, bunu yaparken oldukça naif ve pozitif, yapıcı cümleler kullanarak okurunun kendisi ile yüzleşmesini sağlayan, aynaya baktığında
Bazı Yaralar Yararlıdır
Bazı Yaralar YararlıdırSelen Baranoğlu · Doğan Novus · 20247 okunma
Beklediğin gelmiyorsa sen ona git. İstiyorsan eyleme geç. Seviyorsan söyle. Bunaldıysan kaç. Her şey hayattan bekleme. Ve unutma ki, yaşamın yaşadıklarındır, yaşamaya niyet ettiklerin değil.
Sayfa 128Kitabı okudu
Reklam
Değer verdiğin şeyler için çabalamadığında minimum enerji ile askeri mutluluğa razı gelirsin. Hayatı yaşamaz, sadece önüne koyulanma zaman geçirir ve kısa süreli hazlarla kendini uyuşturursun.
Sayfa 128Kitabı okudu
Beklemek, sadece uğruna çaba verdiğimiz şeylerin olgunlaşması için sabretmekse anlamlı ve gerekli. Aksi halde bir kaçış yöntemi.
Sayfa 128Kitabı okudu
Başkalarının övgüsü, onayı ve sevgisine bağımlı olmaktan kurtulursan onların yargısı, eleştirisi ve hakaretlerinden de etkilenmezsin ve bu şekilde başkalarının seni üzme gücünün de elinden almış olursun
Sayfa 125Kitabı okudu
Velhasıl sevmek zor değil. Sever insan. Ama herkes aynı sevmez, sevemez. Bazı sevgiler tıbbi zorunluluk olmadıkça hiçbir yüreğe sızmamalı. Bazı sevgiler çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanmalı. Bazı sevgiler serbest dolaşımla akmalı, çağlamalı, büyümeli. Bazı sevgiler ise karantinada tutulmalı. Sevgi var, hasta eder. Sevgi var, iyileştirir. Her şey iki kalp arasındaki sevgi uyuşmasına bakıyor neticede Yeter ki kalp zehirlenmesin gerisi kolay.
Reklam
İnsanın sessiz kalmaya zorlayan acı, onu bağırmaya zorlayan acıdan çok daha ağırdır
Yaşadıkların ruhuna fazla geldiğinde sözcüklerden uzaklaşırsın.
Peki bir insan susmayı neden tercih eder?
Susulan her sözcük zamanı geldiğinde bir şekilde dışarı çıkmayı bekler. Bazen bir çığlık olur, bazen bir küçük mesaj, bazen bir eylem. Fakat eğer ki o zaman gelip çattığında da dışarı aktarılamazsa, dile gelmeyen sözcükler kişiyi hasta eder. İnsanın kendini ifade edemeyişi, yutulan kızgınlıklar, bastırılan öfke, dile getirilemeyen kırgınlıklar insanı hem fiziksel hem ruhsal anlamda hasta eder. Peki bir insan susmayı neden tercih eder?
Reklam
İşin özü yapmayı istediğin şey için çabalamaya ne kadar gönüllü ve motive olduğun. İstediklerini elde etmek her zaman kolay olmaz, bazen yara almanı, bazen zora düşmeni gerektirebilir. Fakat bazı yaralara bakınca iyi ki, bazılarına bakınca keşke der insan. Kendinle yüzleşip istediğin yolda yürürken aldığın her yara senin varoluşuna, hayat görüşüne, hayatı anlamlandırmana katkı sunar. "İyi ki" dersin. O yaralardan içeri ışık sızar. Fakat korkuların yüzünden yapamadıklarının ruhunda açtığı yaralar kapalı yaralardır, içeri ışık girmez ve o yaralar seni büyütmez. "Keşke" dersin. O yaralar kabuk tutmaz. Hep kanar.
Geçmişteki tüm yaşanmışlıklar şimdiye şekillendirir ve tam da bu yüzden yaptıkların kadar yapmadıkların veya yapamadıkların da bugün nerede durduğunu çok büyük ölçüde belirler
Bence artık hepimizin şunu anlaması lazım: bir şeyden istenmesine rağmen vazgeçilemiyorsa orada bir bağlılık değil bağımlılık vardır, mecburiyet vardır, zayıflık vardır. Tam bu noktada şunu sor kendine; vazgeçmeyerek, nelerden vazgeçmiş oluyorsun? Bu bağımlılığı sürdürmenin bedeli ne senin için ve bu bedel onu bıraktığında ödeyeceğin bedelden daha mı ağır? Bu soruya cevap vererek en azından istemene rağmen vazgeçemediğin o şey karşısındaki durumunun fark edebilirsin. Şayet bir şeyi bırakmamanın bedeli, kendi değerlerine ters düşmek ise o zaman özgürlüğünü feda ediyorsun demektir; çünkü bırakmadığın o şey sana sahip olmuştur.
Bu dünyadaki sana en yakın kişi, içinde taşıdığın kişi. O kişiye, aynada gözlerine baktığında sana her şeyi tüm çıplaklığıyla anlatan, belki de bu yüzden seni rahatsız eden biri ama senden gayrı biri değil. Bunu fark et . Fark et ki, seni iyileştirmek için dışarıdan gelecek hiçbir yardım olmadığını anla. İnsan hayatındaki olgunlaşma, bu bilinç seviyesine ulaştığında gerçekleşiyor zaten .
Bedelini ödemekten kaçtığın şeyler, ileride sana çok daha pahalıya mal olur ve seni istemediğin durumlarla iç içe yaşamaya mecbur bırakır.
42 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.