Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
384 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Gurbet Ellerde Çalışmak
Yazar , romanda,gurbete giden işçilerin hikayesini konu alıyor.Zorluklar ,mücadele ,ezilenler... Hayatın zorluklarını çok güzel bir şekilde ifade etmiş yazar.Roman harika, kurgu çok iyi .Bir klasik tadında,asla eskimeyecek cinsten.
Gurbet Kuşları
Gurbet KuşlarıOrhan Kemal · Everest Yayınları · 20201,076 okunma
312 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Gurbet
Bir Fakir klasiği.Yazarı tanıyanlar bilir.Tarzını,düşüncelerini, niyetini.Kitap gurbetin zorluklarını, orda çalışmanın zorluklarını ve özlemleri anlatıyor. Bir çocuğun bakış açısıyla.İnsana çok şey katıyor,müthiş bir tecrübe.Böyle yazarların kıymetini bilmedik.Belki de herşeyi biz hakettik.
Koca Ren
Koca RenFakir Baykurt · Remzi Kitabevi Yayınları · 198691 okunma
Reklam
79 syf.
·
Puan vermedi
1888 yılında Beylerbeyi’nde doğan Refik Halid, 18. yüzyıl sonlarında bir kolu Mudurnu’dan İstanbul’a göçen Karakayış ailesindendir. “Galatasaray Sultanisi” ve “Mekteb-i Hukuk”ta okuyan yazar, Meşrûtiyet sıralarında gazeteciliğe başlamıştır. Kısa sürede üne kavuşmuş, “Fecri Ati” edebiyat topluluğunun kurucularından olmuştur. “Kirpi” adıyla taşlamaları ve siyasal yazıları sonucu İttihat ve Terakki hükümetince Anadolu’nun çeşitli illerinde 5 yıl sürgüne gönderilmiş, ancak 1. Dünya Savaşı’nın son yılı İstanbul’a dönebilmiştir. Dönüşünde Robert Kolej’de öğretmenlik, Sabah gazetesi başyazarlığı, ilk kez Posta-Telgraf Genel Müdürlüğü yapan Refik Halid, bu ara tanınmış “Aydede” mizah dergisini de çıkarmıştır. Bazı siyasal davranışları yüzünden memleketten ayrılmak zorunda kalan yazar, Haleb’e yerleşerek “Vahdet” gazetesini çıkarmış, Hatay’ın Türkiye’ye bağlanmasında yazıları ve çalışmalarıyla katkıları olmuştur. 1938’de yurda dönen Refik Halid, çeşitli dergi ve gazetelerdeki günlük yazıları ve 20 kadar romanı ile yaşamını sürdürmüştür. 18.7.1965 tarihinde İstanbul’da ölen yazar; modern Türk edebiyatının temel taşlarından biri olmuştur. Tavsiye etmem.
Gurbet Hikayeleri
Gurbet HikayeleriRefik Halid Karay · İnkılap Kitabevi · 20161,085 okunma