Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Memuriyet ve Mecburiyetimiz

Profil
Memuriyetlik
"Memur olan adam maaşı karşılığında bütün ömrünü, devletine milletine satmıştır. Bu adam memuriyet işlerinden, devlet ve milletinin hizmetinden başka hiçbir şeye zihin ve zamanını sarf etmemelidir. Sarf ederse bunu da bir hırsızlık saymalıdır."
TEBLİĞ...
Bu mevzuda söyleyeceğimiz söz çok kısa ve basit: - "Bizden olmayanlar bize zıttır ve toplanmayanlar dağıtır!" Gerisi, "ıstırabımızı görmeyen gözün suratına tüküreyim!" demekten ibaret!..
Sayfa 243 - 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
Reklam
BİZİM YAPTIĞIMIZ NE?..
"Birleşelim!" tekerlemesi veya mevcutta mesut kıvrılanlar yerine, "topluluk hakikati"nde birleşmenin diyalektiğini ortaya koyuyoruz. Fert ve toplum hâlinde, üzerinde yürüyeceğimiz "topluluk hakikati"nin izlerini olanca safîyet ve asliyetiyle keşfetmek... Ki, Allah buyuruyor: - "Allah'ın eli topluluk üzerindedir"
Sayfa 242 - 243, 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-İşi Ehline Vermek, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
ÖLÇÜLERİ YERLİ YERİNDE KULLANMA SANATI...
"İşi ehline vermek" ve "emanetin sahibine verilmeyişinin kıyamet habercisi" oluşuna dair ölçüler malûm... İmam Ahmed Bin Hanbel'e sorulmuş: - "Şu iki imamdan hangisi savaşta kumandan olmalı: Onlardan bir kuvvetli ve cesur, fakat günahkârdır... Diğeri ise, kâmil Mü'min, fakat zaif ve acizdir. Hangisi kumandan yapılır ve hangisiyle savaşa çıkılır?" İmâmın cevabı: - "Birincisinin kuvveti Müslümanlara, günahı ise kendinedir. İkincinin ise kâmil Mü'minliği kendine, acizlik ve zayıflığı Müslümanlaradır. Bence, Müslüman fakat günahkâr kuvvetli, harplerde kumandan tayin edilir ve onunla savaşa çıkılır." Her faydanın bir ilim olması bakımından, "içtimâî fayda"nın da bir ilim olması burada... "Fert" ve "toplum" muvazenesi burada... "Fert hakikati" ile "toplum hakkı" burada... "İşin işe ve adamın adama bağlılığı"nı ince idrakle yerine oturtma, burada... Samimi ve sahtekârı birbirinden ayırma ve ölçüleri yerli yerinde kullanma sanatı, burada... Bu cevapta, "topluluk hakikati"nin renk renk daha ne pırıltılarını bulabiliriz...
Sayfa 242 - 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-İşi Ehline Vermek, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
İŞİ EHLİNE VERMEK...
Bir misâlimiz var: Biri, Müslüman olan ve mesleği cerrahlık olmayan adam... Öbürü ise Müslüman değil, fakat mesleği cerrahlık... Bir tek Müslüman gösterilebilir mi ki, ameliyat olmak için, Müslüman fakat cerrah olmayan adamın neşteri altına yatsın? Ama söz konusu olan kendi ve tek canıdır!.. Ama imânî ve içtimâî plânda milyonlarca canın gerçek kurtuluşu söz konusu iken, hainliğe varan ahmaklıklar olur da, ne yapanın yaptığından haberi olur, ne de gürültüye gidenin bizzat kendisi olduğunu anlamaz seyircinin umurundadır... Bunların zemini curcuna ve ölçüsüzlük...
Sayfa 241 - 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-İşi Ehline Vermek, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
FİKİR ve AKSİYON ADAMLARI...
Biz fikir ve aksiyon adamlarıyız... Söylediklerimizin ne züht satmayla alâkası var, ne de takva imâsıyla... Ne ahmâk avlamak, ne gözü kapalı safların çenesini düşürmek derdindeyiz: Büyük Doğu'nun tecellisi ve aynı hâlinde, onun misyonunu kendi hususiyetimizle sürdürüyoruz... İşte buraya bakılsın, bu işin mihrakı İBDA'dır!..
Sayfa 241 - 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-İşi Ehline Vermek, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
Reklam
KEŞFETMEK...
- "Sürek avına çıkar gibi bütün madde ve ruh kıymetlerimizi çepeçevre sardığımız, bunların tahlilini, terkibini, nisbetini, mukayesesini yaptığımız ve her şeyi bir kıymet hükmüne bağladığımız gündür ki, kurtuluş şartlarımızı tamamlamış olacağız! Bunun için: Evvelâ Doğu'yu ve Batı'yı keşfetmek... kendi kendimizi keşfetmek... Ruhumuzu ve maddemizi keşfetmek... Maden damarlarımızdan önce, duygu ve düşünce damarlarımızı keşfetmek... Dinimizi, dilimizi, tarihimizi, siyasetimizi keşfetmek..."
Sayfa 241 - 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-İşi Ehline Vermek, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
İMHÂ HEDEFİMİZ...
Allah'ın lâneti, İslâm'ın cihad emrini reddedenlerin, cihâdı baltalamaya çalışanların, İslâm'ı küfür düzeninin çeşnisi bir acube hâline sokmaya çalışanların ve bütün bunları İslâm'ın hoşgörüsü olarak sunmaya yeltenenlerin üstüne olsun!.. Bu duaya "amin!" demeyeceklerin toplamı, söz konusu sınıftan olarak İBDA bağlılarının imhâ hedefidir!..
Sayfa 240 - 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-Şehitlik Şuuru, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
MÜNAFIKLIK ALÂMETİ...
"Savaşacak gücün yoksa, savaşana dua et!" şuurundan bile yoksun ve eşi, işi, dişi arasında mideyle tenasül âletini işletmekten ibaret, sefil hayat meftununun, öbür dünyadaki hâlinin ne olacağını, yolumuzun büyüğü
Esseyyid Abdülhakim Arvasi
Esseyyid Abdülhakim Arvasi
Hazretlerinin ifâdelerinden gösterelim: - "Dinî işlerde bid'atlerin (uydurma yeniliklerin) türemesi öyle bir fitnedir ki, zararı bütün mahlûkları sarar. Bunlardan biri de cihad ve gâzada gevşeklik ve tembelliktir. Burada bir nükte vardır ki, münafıklığın alâmeti olmaya kadar gider. O da şehidlik nimetinden kaçınmak... Şehidlik, İslâm'ın kuvvet bulmasu yolunda can vermektir. her Mü'min ferd bu yüksek makamı kalb ve zevk yoluyla benimsemeye, istemeye memurdur. Bu sır icâbı olarak Resûl ve Nebîlerin bir çoğu, sahabîlerin ekserisi ve Peygamber evladının hepsi, şehadet arzularına ulaşmış ve bu yolda ruhlarını teslim etmişlerdir..."
Salih Mirzabeyoğlu
Salih Mirzabeyoğlu
,
İbda Diyalektiği
İbda Diyalektiği
, sh 239-240, 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-Şehitlik Şuuru, İBDA Yayınları-
KAZIKLI VOYVODA ve KAHRAMAN ULEMÂ...
İmânın hakikatinin can verme ve dâvânın "öleceksin" dediği yerde bunu göze alma şuurundan ibaret olduğunu söylemiştik... Zannedilenin aksine bu işin "halim selim" mizaçlı olmayla da bir ilgisi yoktur... Bunun en güzel misâllerinden biri, Fatih Sultan Mehmed Han'ın nasihat etmek üzere Kazıklı Voyvoda'ya yolladığı ulemâ heyetinin takındığı tavır ve neticede kahramanca şehid olmaları hâdisesidir: Kazıklı Voyvoda'nın kafalarından sarığı çıkarma ihtarına karşı "red" cevabını veren bu heyet üyeleri, sarıkları kafalarına çivilenerek şehid edilmişlerdir... Bu Müslümanlar muharip sınıfından değildi; ama ilim haysiyeti adına, -bugünkü haysiyetsiz, şerefsiz, mamacı tiplerin aksine-, gerektiği yerde gereken tavrı takınmayı can pahası bilmişlerdir!..
Sayfa 239 - 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-Şehitlik Şuuru, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
Reklam
NEFSLERİNİ YELLEYENLER...
"Terk-i dünya; can verme" rejiminden ibaret bâtın yolu, söz konusu sahtekârlar için tam tersi, cihad farzından kurtulmak için "canını kurtarma" yolu zannedilmektedir; "dünyaya kazık kakma" muradındaki sürüyle sahtekâr, bu niyetle hemen "intisap edilecek şeyh" arar ve işin aslında "bu yolda göze alınacak en adi tehlike, ölümü göze almaktır" hakikati bulunduğundan gafil, canını tehlikeye atmamanın keyfinde nefslerini yellerler!..
Sayfa 239 - 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-Şehitlik Şuuru, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
YÜZSÜZLÜK!..
Şehidliğin dereceleri, şu, bu, bahsimizin dışında... Bizim uyarmak istediğimiz nokta, zâhir ve bâtını ile "can verme"den ibaret imânın bu hakikatini göz ardı eden birtakım budalaların, hâlâ imân ve İslâm'dan bahsedebilmelerindeki yüzsüzlüktür!..
Sayfa 238 - 239, 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-Şehitlik Şuuru, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
Şehidlik Şuuru...
İş "Allah rızası için can verme" olunca, bunun diğer yolu da, Allah ve Resûlü'nün emirleri dairesinde bulunan cihad bahsidir ki, "şehidlik şuuru"dur; Allah ve Resûlü dâvâsında ölenler, bizzat ölçüyle bildirildiği üzere "ölüpte ölmeyenler"dir ve başka bir hayatla diri olan şehidlerdir... Kalanlar, "şehidlik şuuru" tescilli gâziler!..
Sayfa 238 - 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-Şehitlik Şuuru, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
ALLAH RIZASI İÇİN CAN VERME...
İmânın hakikatinin "Allah rızası için can verme"den ibaret olması, "Müslümanım!" diyen bir insanın kazanması ve benimsemesi gerekenin ne olduğunu açıklar; imânın derecesi, bu sırra riâyet kadardır... Ve hangi iş üzerinde olursan ol, dâvânın "öleceksin" dediği yerde bunu göze alabilme istidadın, imân keyfiyetine alâmettir!..
Sayfa 238 - 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-Şehitlik Şuuru, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
İMÂNIN HAKİKATİ...
Zâhir gözüyle "ruh kabzı" ve "can verme"nin aynı mânâda kullanılıyor olmasına nazaran bildirelim ki, "can verme" ve "ruh kabzı" birbirinden ayrıdır; nefsin tezkiyesi ile ruhun safiyet kazanarak arş üstü emirler âlemindeki yerini alması ve KÜLLÎ olması mânâsına "can verme", bu terki dünya işinin terkibî ifâdesi, ölmeden ölme sırrıdır... İmânın hakikati budur!..
Sayfa 238 - 7.Levha, -Memuriyetimiz Mecburiyetimiz-, Temel Ölçü-Şehitlik Şuuru, İBDA Yayınları-Kitabı okudu
48 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.