y

Yargılama

0 üye
Takip
Yargı ve Aşk
Yargılamayı seçen biri için, yargı yerinin, suçun, suçluların, sanığın, savunmanların, giderek yasaların ne önemi var? Madem ki herkes suçlu? Madem ki herkes tanık? Ama ben bırakıyorum herkes konuşsun. Bu bizi hiçbir sonuca götürmüyorsa da, gene de gerekli olduğu söylenebilir. Birincisi, bana dilediğimde sesimi yükseltme olanağını veriyor; ikincisi, suçluların, suçlarını kendilerinin bulmalarına yardım ediyor. Gerçekten ben, onlarla konuşurken bile, kendi kendimle konuşuyorum. Kulaklarım, kendi tüzemin sesinden başka bir sese kapalı. Bu tüzenin sesinden başka bütün sesler, bana öyle geliyor ki, birer kuru gürültüden başka bir şey değildir. Sevişirken de öyle değil mi? Bütün iş aşağılarda olup bitiyor, oysa kapanan gözler (kendi karanlığından başka hiçbir şeyi görmemek için mi?), inildeyen dudaklar (kendi sesinden başka hiçbir ses duymamak için mi?)
Sayfa 148Kitabı okudu
Yargıladığınız şeyleri kaybedeceğinizi unutmayın.
Sayfa 133 - Koridor Yayıncılık - Çevirmen: Aslı Şimşek - 20 BÖLÜMKitabı okudu
Reklam
"En zorudur. Kendini yargılamak başkalarını yargılamaktan daha zordur. Kendini iyi yargılamayı başarırsan,gerçek bilgeliğe eriştin demektir
...sürekli yargılanarak büyütülmüş olan birey, otorite karşısında anında savunma davranışına başvurur.
Sayfa 177Kitabı okudu
Kimsenin kimseyi yargılayacak durumu yok.
Toplumsal aptallığın ifadesi nedir?
İnsanı insan yapan en önemli yetilerinden biri yargı becerisidir. Biz birbirimizi yargılamayacak, tenkit etmeyeceksek nasıl gelişeceğiz? “Seni yargılamıyorum” lâfı “seni yargılamaya hakkım yok” demektir ki, bu toplumsal bir aptallığın ifadesidir. Herkesin herkesi yargılamaya bal gibi hakkı vardır ve bu toplumsal gelişmemizin en temel gereğidir.
Reklam
49 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.