Profil
Kalbi narin, kelamı nazik, üslûbu zarif ve cemali huzur veren insanlara denk gelmek en büyük nimetlerden birisi...
Reklam
“Zarafet en rahat duruş olmayabilir,ancak atışın kusuruz olması için en uygun duruş odur.”
Nedimden bir zarafet örneği
“Güllü dîbâ giydin amma korkarım âzâr eder Nâzenînim sâye-i hâr-ı gül-i dîbâ seni” -Yani, “İpekten gül desenli bir elbise giymişsin. Ama kumaşın üstündeki gülün dikeninin gölgesi seni incitir diye korkarım.”
Zarafet yüzeysel bir şey değil, insanın yaşamına ve işine şeref katmak için başvurduğu bir yöntemdir. Zarafet en rahat duruş olmayabilir, ancak atışın kusursuz olması için en uygun duruş odur.
Sayfa 74 - Can Sanat YayınlarıKitabı okudu
Reklam
aklma değdi elleri belime kalçama yahut dudaklarıma uzanmadan önce güzelliğim değildi ilk dem vurduğu zarafetimdi -sevgilinin dokunuşu
Sayfa 54 - PegasusKitabı okudu
Zeka ve Zarafet Ürünü Medeni Bir Protesto...
Medeniyetin önemli göstergelerinden biri de herhangi bir şeyi protesto etme şeklidir. Bireysel olarak ya da topluca! Norveç ve Dünya edebiyatının en büyük yazarlarından, 1920 Nobel ödülü sahibi Knut Hamsun İkinci Dünya savaşı yıllarında, henüz ülkesi işgal edilmeden evvel Nazi taraftarlığı ve propagandası yapıp ülkesinin işgaline zemin hazırlamaya çalışır. Ve sonunda Norveç işgal edilir. Acı dolu günler yaşanır. Savaş bitip işgal sona erdiğinde son derece kırgındır norveçliler en büyük yazarlarına. Fakat ne hakaret ederler, ne bağırıp çağırırlar ne de intikamıyla saldırıya geçerler. Peki ne mi yaparlar? Rivayet edilir ki bir sabah genç bir Norveçli elindeki Hamsun kitabını yazarın evinin önüne bırakıp sessizce uzaklaşır. Bir süre sonra biri daha kitap bırakır aynı yere. Sonra biri daha, biri daha, biri daha... Norveçliler ellerindeki Hamsun kitaplarını yığarlar yazarın kapısının önüne. Ne bir arbede yaşanır, ne de kötü bir laf edilir. Kırgın Norveçliler kitapları sessizce bırakıp dağılırlar. Adeta kendi kitaplarından bir dağ oluşur Hamsun'un bahçesinde. Bu zarif tepki doksan küsür yaşındaki yazara ömrünün en acı dersini verir. Pişman mutsuz ve utanç içinde yumar hayata gözlerini. DEMEM O Kİ; BİRAZ ZEKÂ, BİRAZ DA ZARAFET VE MEDENİYET, TAŞLA SOPAYLA YARATILAN TAHRİBATTAN ÇOK DAHA ASİL VE ETKİLİ SONUÇLARA YOL AÇABİLİR.
Sayfa 40 - İthaki Yayınları, 1. Baskı, Mayıs 2017Kitabı okudu
Reklam
"Kar güzeldir çünkü rengi tektir; deniz güzeldir çünkü düz bir yüzeye benzer. Oysa gerek kar gerekse denizin derinliği vardır ve vasıflarının bilincindedirler."
168 syf.
·
Puan vermedi
Her anlamda incelik barındıran insan zihni yansımaları...
Öncelikle Søren Kierkegaard ilk deneyimlediğim filozoftur ve bu nedenle yeri ben de oldukça başkadır. Uzun yıllar önce okuduğum Ya/da kitabını az çok anımsadığım için yazarın pek çok kitabını okuma kararı almıştım. Baştan Çıkarıcının Günlüğü bu kitaplardan biri idi. Geçmişe uzandığım vakit ne kadar iyi bir seçim yaptığımı bir kez daha anladım.
Baştan Çıkarıcının Günlüğü
Baştan Çıkarıcının GünlüğüSoren Kierkegaard · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20191,994 okunma
Ali Emiri merhûm sevdiği ve hoşlandığı birinden bahsederken “Gül yaprağıdır nüsha-i Kur’an arasında” der imiş. Ne güzel bir söz. # Eski devir efendileri
Zarafet Nedir?
Zarafet giysilerimizde değil, onları kullanım tarzımızdadır
Sayfa 93 - Kıpti
o kocaman, kabarık gelinliklerin içindeyken damadın yanında dev gibi duruyorsunuz kızlar, üzgünüm, hiç zarif değil.