Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

ulfeeetpkgz

240 syf.
·
Puan vermedi
Sonsuzluğun sonu; sınırsızlığın başlangıcı mıdır?
Isaac Asimov’un okuduğum ilk kitabı (vakıf serisine başlamadan önce okumamın daha iyi olacağına dair tavsiyeyle okudum.) Bilimkurgu alanında şimdiye kadar okuduklarım romansa, izlediklerim filmse; bu neydi be dediğim muhteşem ötesi roman. Zamanda yolculuğu mantık hatasız bir şekilde mükemmel bir bilimselliğe dayandırarak anlatan ve gerçeklik kavramını alışılagelmişin dışında bir felsefik bakış açısıyla sorgulayan isaac asimov'un yazarlığının altındaki bilim adamı ve felsefeci kimliğinin 180 sf kadar kısa bir romanda gözler önüne seren sonunu asla tahmin edemediğim ve son 10 sf okumaya kıyamadığım yaa ne desem eksik kalacak anlatmaya mükemmelin sonsuzluğunda ve sınırsızlığında bir kitap. Zaman, zamanın ötesi, zamansızlık, gerçeklik konusunda o kadar farklı noktalara değinmiş ki yeni nesil bilimkurgu yazarlarına salt özgünlük diye bir seçenek bırakmamış. Kitabın neredeyse her bölümünden hatta her paragrafından araklanıp (sizler kibarca ilham almakta diyebilirsiniz) film, dizi hatta kitap vs yapmışlar ki. Ben kitabı okurken oha bu da mı gol şeklinde okudum. Okurken Aa bu şu değil mi dediğim kitabın içine not aldığım bazıları; -empati kitabı sf103 paragraf -Black Mirror (hang the DJ) sf76 paragraf -fringe dizisinin 3. Sezonu baştan sona -lost in space dizisi -another life dizisi (hiyerarşik düzenine kadar her şey) -twelve monkeys filmi (bunun dizisidir vardı ama şuan aklıma gelmiyor)
Sonsuzluğun Sonu
Sonsuzluğun SonuIsaac Asimov · Monokl · 20152,284 okunma
Reklam
İnsanın düşündükleri ve yaptıkları o iyi ve gü­zel olan ne varsa, bunların hepsi hükümetlere rağmen var­dır, hükümetler sayesinde değil.
Özgürlük kadının ruhunda başlar
Evlilik kurumu kadından bir asalak, mutlak anlamıyla bağımlı bir insan yaratır. Evlilik kadını hayat mücadelesinde aciz bırakır, toplumsal bilincini yok eder, hayal gücünü felç eder ve lütufkar himayesini zorla kabul ettirir, ki bu da gerçekte insan karakterine kurulmuş bir tuzak onu aşağılamayı amaçlayan bir hicivdir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Özgürleşme Kadının Ruhunda Başlar.
Kadınlar kendi kurtuluşlarının altına imzalarını attıklarında kadının ilk bağımsızlık bildirgesinin cebinde ne kadar para olduğuna bakarak değil kalbi ve zihnine duyduğu hayranlıkla bir erkeği sevmek olacağına inanıyorum kadının ikinci bağımsızlık bildirgesi de dış dünyaya sokmadan kendi aşkının peşine takılma hakkına sahip çıkması olacak üçüncü ve en önemli bildirge ise mutlak bir hak olan özgürce annelik hakkının tanınmasıdır.
Özgürleşme Kadının Ruhunda Başlar.
Kadın gerçekten özgür olmayı arzuluyorsa, önce kendini azad edilmekten kurtarma gerekliliği ile yüz yüzedir. Bu kulağa bir kısır döngü gibi gelsede aslında gerçeğin ta kendisidir.
Reklam
138 syf.
·
Puan vermedi
Dans edemeyeceksem bu benim devrimim değildir.
Hayatına haline şükür ederek sürdürmeye itilen kadınların, kadınlıklarının bile farkında olmayan kadınların, özgürlük kelimesini bir kelimeden ibaret gören kadınların, evlilik tekeli altında sömürülerek köleleşen kadınların zincirlerini kırma çabasıdır bu kitapta yazılanlar. Sadece feminizmi değil Emma Goldman’ı bize tanıtan. Hayatınını adadığı Fikirlerin felsefelerin ortak bir gaye de toplanmış halde 144 Sf ya kısa, öz ve net bir şekilde bize sunan bir kitap. Bizim günümüz ülkesinde günümüz şartlarında halen konuşmaya dahi cesaret edemediğimiz gerçekleri Emma Goldman anarşistlerin tutulduğu yerde asıldığı civcivli dönemde korkusuzca savunmuş ve yazmış. Bende hayranlık uyandıran bir kadınla ve fikirleriyle tanıştıran bu kitabı bana önerdiği Dante'nin Cehennem'e atfettiği bir veciz lafı, evlilik için de aynı derecede geçerlidir: "Buraya giren herkes, bütün umutlarını dışarıda bırakır."
Dans Edemeyeceksem Bu Benim Devrimim Değildir
Dans Edemeyeceksem Bu Benim Devrimim DeğildirEmma Goldman · Agora Kitaplığı · 20061,429 okunma
Geri120
307 öğeden 301 ile 307 arasındakiler gösteriliyor.