Eskiden İspanya'da da insanların idrarla yıkandıkları anlatılır; hatta bu âdet yüzyılın başına kadar devam etmiş. Ayrıca sağlıklı olduğu inancı ile ağız ve dişlerin de idrarla çalkalandığı belirtiliyor. Bu yöntem Mısır'da da biliniyordu. Ortaçağda bir Alman eczacı, kum ve idrar karışımı bir mahlut ile ağız ve diş temizliği yapılmasını bile önermişti.
Saç dökülmesine karşı: Patates unu ile kükürt tozu bekletilmiş idrar ile kararınca karıştırılır. Bu karışım, merhem gibi başa sürülürse, saç dökülmesi önlenir.
Yoksulluk, İslam'da olduğu gibi Katolikliğin olmazsa olmazı. Sömüreceksin ki yoksullar olsun, yoksullar olsun ki hayırlı işler yapabilesin. Adil bir dünya olmayacak ki adaleti tanrılardan beklesinler, ruhbanlar cennete bilet keserken düzen sarsılmasın. Kimse başkaldırmasın, haddini bilip günaha girmesin.