8/10
·384 syf.··
2026 10. kitabı
Malibu’da Son Parti’ye açıkçası düşük beklentiyle başladım. Çok satan bir yazar, yaz romanı estetiği, bol romantizm… Daha yüzeysel bir hikaye bekliyordum. Fakat karşıma romantizmden çok bir aile dramı çıktı. Üstelik merkezinde aşk değil, terk edilme ve dayanıklılık var. Romanın en güçlü tarafı kardeşler arasındaki bağ. Özellikle ebeveyn travmasının çocuklar üzerindeki uzun vadeli etkisini işlemesi, kitabı çerezlik olmaktan biraz çıkarıyor. Bağımlı ve sorumsuz bir anne figürünün gölgesinde büyüyen çocukların kendi kimliklerini inşa etme çabası iyi aktarılmış. Kitapta dramatik olayların üst üste gelişi biraz “Amerikan televizyon estetiği” taşıyor. Ama sanırım Taylor Jenkins Reid karakterlerini biraz modern mitoloji gibi kuruyor. Malibu yangını, parti, ünlü baba figürü… Bunlar sembolik. Gerçek hayatta bu kadar yoğun dramatik çarpışma nadir olur ama roman, yoğunlaştırılmış hayat sunar. Bu noktada %70 bilinçli kurgu tercihi, %30 dramatizasyon diyebilirim. Karakter psikolojisi derin de değil, yüzeysel de değil. Akıcı dili sayesinde roman hızlı okunuyor, fakat okuma bittikten sonra geriye düşündürücü bir aile mirası meselesi kalıyor. Beklentimin üstünde bir kitaptı. Romantik bir yaz hikayesi değil; travmayla baş etme ve yeniden inşa romanı.
Duygu ve Düşünce
Malibu’da Son PartiTaylor Jenkins Reid · Yabancı Yayınları · 2022569 okunma
Kaos
Puan vermedi
7/10 diyelim baştan. Taylor Jenkins Reid Ve evet ben bunu okurken eğlendim. Tek sıkıntısı bir daha görmeyeceğimiz yan karakterlere bu kadar yüklenilmesiydi. Yani kitabın bir kısmını partiye gelen rastgele karakterlere ayırmış yazar?? Onun dışında eğlendim. Bir film açıp izlemek gibiydi. Riva kardeşleri okumak eğlenceliydi özellikle de favorim Nina Riva oldu. Özellikle eğer bir TJR kitabı okuyorsanız bilin ki eğer bir erkek sevdiğini söylüyorsa bu kadının kitaplarında bu yanlıştırters köşe olmayın sonra. Net yani. Konu ne derseniz. Şarkıcı, hayırsız baba,birisi bu babanın karısını aldattığı kadından olan dört çocuk,ailesini geçindirme görevini üstüne alan bir kız;hayır diyemeyen,kimseyi üzmek istemeyen bir kız. Bir parti, davetsiz bir misafir,bir yangın. İngilizce ismiyle; Malibu Yanıyor.
Malibu’da Son PartiTaylor Jenkins Reid · Yabancı Yayınları · 2022569 okunma
Reklam
10/10
·136 syf.··
2025 29. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 21 Ekim 2025 00:00
Olduğu Kadar Güzeldik öykü kitabında 8 tane öykü bulunuyor. Geçmişle bugünün, hüzünle güzelliğin, sıradanla anlamlının iç içe geçtiği bir öykü kitabı olmakla beraber içerisinde hem tebessüm ettiren hemde hüzünlendiren bizi bize anlatan öyküleri barindiriyor. Yazarımız bence sade ama dokunaklı anlatımıyla, okurun kalbine sessiz bir şekilde dokunmayı başarıyor. Sekiz öykünün sekizini de sevdiğimi söyleyebilirim Özellikle en sevdiğim öyküler; *Sen O Zaman Parasız Yatılı'daydın *Benim Adım Feridun *İşe Çıkılacak Gün *Kanatlarımız Olsa Be Metin *Malibu * Dayımın Avrupa'ya Kaçırılışı *Zehir Miktarda *Stoper. Kısacası hepsi
Olduğu Kadar GüzeldikMahir Ünsal Eriş · Can Yayınları · 20213,764 okunma
7/10
·384 syf.··
2025 90. kitabı
·
22 saatte okudu
·
Okunma: 02 Eylül 2025 21:56
Önceden kitaplarını okumama rağmen Reid'in tarzını tam olarak bu kitapta çözebildim. Tamamen benim düşüncem, kitaplar konu olarak çok özgün değiller okurken bundan sonra ne olacak şeklinde bir düşünce oluşturmuyor ama bir şekilde kendini okutturuyor. Malibu'da Son Partiye başlarken klasik bir Reid kitabı bekliyordum ki tam olarak da beklentimi karşıladı diyebilirim. Ne çok iyi ne çok kötü bir kitap sıfır komedi dram tarafı yormuyor yine de aklınızı bir süre başka şeylerden uzaklaştırıyor. Normalde bu tarz konulu kitaplarda mantık hatası ya da aşırı tesadüf olması beni uzaklaştırıyor ki bu kitapta da bundan bolca vardı yine de kitabı bir günde bitirdim. Kitap flashback ve şimdiki zaman arasında gidip geliyor ama bunca olayın sadece bir gün içinde yaşanması gerçekçiliğini kaybettirmiş. Toplama bakıldığında çok karakter yok ama son 100 sayfa kitabı fazlasıyla karıştırmış diyebilirim hiç yoktan en az 6 karakter daha okuyoruz ve aslında kitaba pek etkileri de yok diyebilirim. Genele bakıldığında fazla bir şey yazmama gerek yok bazı yerlerde gözümü yaşarttı ama son 100 sayfa hadi bitsin diyerek geçiştirdim. Ayıla bayıla okuduğum bir kitap olmadı ama sıkıldığım bir vakit de olmadı yazarın diğer kitaplarını da okumak isteyenler için güzel bir başlangıç kitabı olabilir.
Malibu’da Son PartiTaylor Jenkins Reid · Yabancı Yayınları · 2022569 okunma
10/10
·384 syf.··
2025 62. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 13 Ağustos 2025 02:11
“You have no idea what it takes to stand by anyone. You certainly don’t know what it takes to stand by a child. Mom did that. And when Mom couldn’t, I tried to finish the job. No, scratch that. I didn’t try to finish the job. I did finish the job. Because look at them. They are all talented and smart and good—and, sure, we’re not perfect. But we have integrity. We know something about loyalty. We are there for each other. And all of that is because Mom and I did a great job. You… you have done nothing despite how capable you probably could have been if you gave half a shit. But because you weren’t here, we learned how to go on without you.” I have to say, I love Taylor Jenkins Reid! This story is told from different perspectives. I really enjoyed this because I felt every moment and emotion, and everything else that was important. This made me feel everything. I guess I love all the characters because they seem real. Nina is the strongest woman in the book. Honestly, I loved every moment of this book because I connected with it so much that I cried a lot. Actually, I don’t know what to think because this story is really heartbreaking. I’m really sorry for June because she didn’t deserve this. Mick is a really disgusting person, and I hated him. Did I start believing in impossible heroes? June and Nina, of course. In the book, Nina raises her siblings and grows up with them. Even though Mick is a terrible father, his children are great people. Honestly, my favorite characters in the book were June and all the children, including Casey. No child deserves a bad parent like that. No one deserves such a terrible person. The world is an unfair place because of people like that. No one's heart is your playground. Please be nice to your own children and family. This is more
Malibu RisingTaylor Jenkins Reid · Ballantine Books · 2021569 okunma
Okuuu
Puan vermedi·128 syf.··
2025 88. kitabı
"Deli eder insanı yaşamak." Okumaya başladığınızda yazarın kaleminin etkisiyle nefes alamayıp bıraktığınız oldu mu ? Benim o kadar çok oluyor ki çok şanslıy hissediyorum bundan dolayı)ve bugün en son okuyup da aynı etkiyi yaratan o eserlerden biriyle geldim ki sevgili yazarımız Mahir Ünsal Eriş külliyatını en yakın zamanda tamamlamak hedeflerimin başında geliyor. 8 öyküden oluşan , genelde Bandırma/Erdek yöresinde yaşayan halkın hayatına ortak olacağımız eserde beni en çok etkileyen lise öğretmeni Malibu' nu aradan geçen yıllara rağmen affetmekte zorlanan , okurken kendimi de bulduğum gencin hayatı oldu. Bir de sonunda ailesinin gözünde itibarı için babasının mücadelesini anlatan çocuğun yaşamı oldu. Tekrar ve tekrar söylüyorum arkadaşlar ; yazarın kalemiyle tanışmayan okur çok şey kaybeder , benim yaptığım hataya düşüp siz de geç kalmayın bu lezzeti tatmakta !! Şimdiden keyifli okumalar.. Sait Faik hikaye ödüllü eserle ilgili araştırma yaptığımda yazarın kitabın ismini Yıldız Tilbe' nin attığı Tweeten esinlenerek koyduğunu öğrenince çok şaşırmıştım.
Alıntı
Olduğu Kadar GüzeldikMahir Ünsal Eriş · Doğan Kitap · 20253,764 okunma
Reklam
Reklam