Malibu’da Son Parti

Yabancı Yayınları
Orijinal Adı:
Malibu Rising

2022 61. kitabı
Kapağına bakınca kafanızda bazı şeyler canlanıyor değil mi? Tarz olarak romantik bir kitabı çağrıştırıyor. Ama öyle değil işte. Kapağı aldatıcı olmuş. İçeriği ve kapağı arasında dağlar kadar fark var. Gerçi sörf yapan gençler var ama hikayenin ufak bir kısmında geçiyor tüm bunlar. Ana konu ayrı. Tıpkı Evelyn Hugo'nun Yedi Kocası kitabında olduğu gibi yine harika bir kitap yazmış yazar. Gerçi Evelyn Hugo'nun Yedi Kocası kitabını her okur beğenmedi. Bazıları ikilimde kaldı. Ben beğenen taraftayım Bu kitabı da çok beğendim. Yazar geçmişe dönük anlatımlar eşliğinde aile kavramının önemini ve trajik bir aşk hikayesinin gölgesinde kalan dört kardeşin hikayesini kaleme almış. Kitap 1980 yılını anlatırken ara ara geçmişe dönerek olayın merkezine iniyor. Sıfır noktasından yavaş yavaş zirveye yerleşen insanların değişimine tanık oluyoruz. Para ve ün sayesinde birçok insanın nasıl bencil olabildiğine, yanındaki insanların kıymetini bilmeden yanlış insanlarla yaşamlarına devam ettiklerini okuyoruz. Eşini terk eden ve çocuklarını bile görmezden gelen bu tip insanların varlığı tiksindirici. Şöhret ve paranın mutluluğu satın alamadığını ve aslında aile denen şeyin ne derece yüce olduğunu geç olsa da anlıyorlar ama iş işten geçtikten sonra. Kitap hiç ummadığım kadar iyi çıktı. Bütün gün hiç yerimden kalkmadan okuyuverdim. Şöhret ve para insanı gerçekten değiştirir mi? Merhamet ve empati gibi insani duyguları yitirirler mi yoksa para ve şöhret var olan karakteri mi ortaya çıkarır bilinmez ama sağlam kişiliğe sahip bir insanın değişeceğine inanmıyorum. Sıradaki kitabım aynı yazara ait olan "Evet Dedikten Sonra". Eğer bu kitabı da beğenirsem, yazarın bizde çıkan tüm kitaplarını almayı düşünüyorum.
Malibu’da Son PartiTaylor Jenkins Reid · Yabancı Yayınları · 2022569 okunma
Taylor Jenkins Reid bu işi biliyor!
2022 38. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2022 09:38
Evet hemde kelimenin tam anlamıyla. Sizi darmadağın edecek, yer yer kahkahalar artırırken yer yer hüngür hüngür ağlatacak, aile bağları ve güven üzerine sarsıcı bir roman. Bu romanı uzun uzun abartmak istiyorum. Gerçek bir edebî eser. Malibu sahillerinde geçen, başrolünde dört seksi sörfçü kardeşin ve ünlü bir şarkıcı babanın yer aldığı roman iki bölümden oluşuyor. Birinci kısım daha çok flashback ile ilerliyor ve bizi bu dört kardeşin ta doğumundan öncesine anne babaları Mick ve June hayatlarına götürüyor. İkinci kısım ise kitaba da ismini veren Malibu'daki partiyi konu alıyor. Birinci kısım benim için romanın tamamından daha büyüktü. Bu bölüm sizi ağlatır uyarmadı demeyin. Ama eğer bu romanın bir özeti olsaydı. "Belki de anne babalarımızın yaşamları içimize işlemiştir, belli de kader denen şey, onların hatalarını tekrarlama isteğidir." Oda bu söz olurdu. Karakterlere gelirsek; MİKE; benim hayalkırıklığımdı. Hele 118'ince sayfada onu gerçekten parçalarına ayırmak isteyebilirsiniz. JUNE; Beni uzun zaman sonra ağlatan tek karakter oldu. Onu o kadar sevdim ki bir yanım onu böyle sımsıkı kucaklaşmak isterken bir yanım sarsıp kendine getirmek istiyordu. "Çok çalışmıştı, çok yorgundu ve yalnızdı. Onu hiçbir tam olarak anlamamış anne babasını, onu hiçbir zaman gerçekten sevmemiş adamı, kendisi için inşa ettiğini düşündüğü geleceği, eskiden olduğu o genç kızı özledi." Ve en çokta; "Ben bundan daha fazlası olacağım. Ben onun bırakıp gittiği bir kadından daha fazlasıyım." (S.95.) Sözünü gerçekleştirememesine üzüldüm. June sen gerçekten de bundan daha fazlasıydın. Sen 136'ıncı sayfada izlediğim hayran olunası kadınsın ama keşke bunu kendinde görebilseydin. NİNA; Sanırım onu özetlemeye Hud'un bir cümlesi yeter. "Nina asla hayır demez, kesinlikle kimsenin yoluna çıkmaz,
2023 2. kitabı
| Ünlü bir şarkıcı olan Mick Riva ve June Riva'nın ilk tanışmalarından ve nasıl dört çocuk sahibi oldukları ile ilk ihanetle başlayan kitap Nina,Hud,Jay ve Kit'in gençliklerine ve kariyer sahibi olduklarına doğru bir anlatım örgüsünde ilerlemektedir. Ailenin uğradığı ihanetler Nina'nın verdiği son partide açığa çıkacaktır. | Kitaba başlarken romantik bir kurgunun dibine vuracağımı düşünüyordum ama dramın dibine vurmuş gibi hissediyorum. Büyük beklentiyle başladım ve beklentimi karşıladı. Sadece çok fazla aile ve dram vardı. Biraz daha heyecan isterdim kitapta. Mick Riva'yı bir kaşık suda boğmak istiyorum. Kitabın yarısına kadar onun ihanetlerini ve sürekli evlilik yapmasını okuyoruz. Güzeller güzeli iyi kalpli June Riva'yı (ilk karısı) harcadı ve hayatını kararttı resmen. Kadında adama körü körüne aşık ve bu aşkı hayatından olmasına vesile oluyor :( Daha güçlü olmasını isterdim. Ve çocukları büyüyünce en büyük kızları Nina'da annesinin kaderini yaşıyor ve kocası başka bir kadın için onu terk ediyor Kitapta baştan sona şerefsiz adamların ihanetlerini ve kadınların hayatlarını nasıl mahvettiklerini okuyoruz. Ama Nina'yı çok sevdim. Küçüklüğünden beri çok güçlüydü ve bu ihanetler arasından çok iyi bir şekilde çıktı. Bütün Riva üyelerini sevdim. Hepsi birbirinden özgü karakterlere sahip. Kısacası baştan sona romantik bir kurgu arıyorsanız bu kitabı iki kere düşünün. Aşka dair tek bir kırıntı olamamakla birlikte sizi aşktan soğutabilir. Sevgiler. 4/5
2023 52. kitabı
Okunma: 16 Ekim 2023 22:24
Kitap benim için başlarda yavaş ilerledi ama ilerledikçe tüm kardeşlerle güçlü bir bağ kurdum ve o andan itibaren aktı gitti. Zaten TJR’in dili çok akıcı. Çok güzel cümleleri var, ebeveynlik kavramına çok iyi değinmiş gerçekten çok beğendim. Ondan beklediğim ters köşe bu kitapta gelmedi. Sadece kardeşleri iyice tanıdık, bu kadardı. Yine de beğendiğim bir kitap oldu.
2023 6. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2023 22:08
2023’ün ilk favorilerimden olacağını bilmeden elime aldığım o kitaptı Malibu’da Son Parti. Kapağına baktığımda tatlı bir kitap okuyacağımı düşünsem de dram ve sinir krizi içeren bir romandı. Ama çok sevdim. Karakterlerin hepsine o kadar alışmışım gibi birkaç bölüm olsaydı geleceklerine dair diye düşündüm bitince. Ve karakterlere o kadar üzüldüm ki. Riva kardeşlere ve June’a sarılmak istedim. Karakterlerin duyguları çok iyi yansıtılmıştı. Çok akıcıydı. Ailedeki sırları okudukça kapılıp gidiyordum kitaba. Finalinde ölüm olacağını düşünüp korkmuştum ama neyseki güzel bir son olmuştu. Ailedeki dramların bir sonraki nesildeki yansımalarını okumak beni çok yaraladı, gerçek hayattan esintiler vardı çünkü. Mick’e o kadar öfkeliyim ki anlatamam. Bir insan nasıl bu kadar doyumsuz ve sorumsuz olabilir bunu okudum ama yine de onu anlamak istemiyorum. Nina’nın düşündüğü gibi, Mick’in kendisi de benzer şeyler yaşamasına rağmen onları mahrum bırakması beni delirtti çünkü. Ayrıca kitapta; alkol bağımlılığı, intihar,aldatma gibi travmatik ögeler mevcut. Tetiklenebilecek gibiyseniz okumayın bence. Ama ben bunlara rağmen hissederek okudum ve çok sevdim. Yazarın diğer kitaplarına da şans vermeye hazırım artık :). Ayrıca kitabı okurken “Escapism” dinledim ve çok hoşuma gitti :).
Dram
2026 10. kitabı
Malibu’da Son Parti’ye açıkçası düşük beklentiyle başladım. Çok satan bir yazar, yaz romanı estetiği, bol romantizm… Daha yüzeysel bir hikaye bekliyordum. Fakat karşıma romantizmden çok bir aile dramı çıktı. Üstelik merkezinde aşk değil, terk edilme ve dayanıklılık var. Romanın en güçlü tarafı kardeşler arasındaki bağ. Özellikle ebeveyn travmasının çocuklar üzerindeki uzun vadeli etkisini işlemesi, kitabı çerezlik olmaktan biraz çıkarıyor. Bağımlı ve sorumsuz bir anne figürünün gölgesinde büyüyen çocukların kendi kimliklerini inşa etme çabası iyi aktarılmış. Kitapta dramatik olayların üst üste gelişi biraz “Amerikan televizyon estetiği” taşıyor. Ama sanırım Taylor Jenkins Reid karakterlerini biraz modern mitoloji gibi kuruyor. Malibu yangını, parti, ünlü baba figürü… Bunlar sembolik. Gerçek hayatta bu kadar yoğun dramatik çarpışma nadir olur ama roman, yoğunlaştırılmış hayat sunar. Bu noktada %70 bilinçli kurgu tercihi, %30 dramatizasyon diyebilirim. Karakter psikolojisi derin de değil, yüzeysel de değil. Akıcı dili sayesinde roman hızlı okunuyor, fakat okuma bittikten sonra geriye düşündürücü bir aile mirası meselesi kalıyor. Beklentimin üstünde bir kitaptı. Romantik bir yaz hikayesi değil; travmayla baş etme ve yeniden inşa romanı.
Duygu ve Düşünce
2023 18. kitabı
Okunma: 05 Mart 2023 14:48
Bazi zamanlar vardır hayatına amaçsızca devam ettiğin ama aklının ve kalbinin asla seninle olmadığı anlar. Bu zamanlarda akıl sağlığımızı biraz olsun koruyabilmek adına yine kitaplara sığındık, yine kitaplarda dertleşirken bulduk kendimizi. O yıkıcı günlerde psikolojimi biraz olsun koruyabilmek adına, Malibu'da Son Parti kitabını okumayı tercih ettim. Son sayfasını kapattığımda doğru tercih olması mutlu etti beni. Dört kardeşin ünlü bir şarkıcı olan babalarına rağmen kendi başlarına büyümenin, kendi ayakları üzerinde durmanın hikâyesine ortak olduk. Güzeldi... Yazar ve kitapları kesinlikle her zaman doğru tercih. Tavsiyemdir OKUYUN VE OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
2025 30. kitabı
Malibu'da Son Parti benim için Taylor Jenkins Reid'in bu zamana kadar okuduğum kitapları arasında açık ara en güzel kitabıydı. Herkes Evelyn Hugo'nun Yedi Kocası'nı beğeniyor ama bu kitap yazarın diğer kitapları arasında benim favorim. Kitapta ünlü pop yıldızı Mick Riva'nın sörfçü dört çocuğunun yaşamı ve şöhretle birlikte savrulan aile bağlarını okuyoruz. Ve yazar bu konuyu o kadar güzel işlemiş ki... Yazarın kalemini zaten beğeniyorum. Bence aşk temasını çok güzel ele alıyor. Dili çok güzeldi. Karakterlere de bayıldım. June gerçekten o kadar etkileyici bir karakterdi ki çoğu yerde bende onunla beraber yıkıldım, mahvoldum gerçekten. Ama yine de her zaman güçlü durmaya çalışması ve çocuklarını elinden geldiğince yetenekli birer çocuklar olarak yetiştirmesi gerçekten kitaptaki en güzel şeylerden biriydi. Kendisinin de dediği gibi eğer bu kadar zeki dört çocuğa sahipse bir yerlerde yaptığı doğru şeyler mutlaka olmuştur. Benim için gerçekten kitaptaki en güzel karakterdi. Ve Nina... Nina-bebek... Her zaman güçlü durmaya çalışıp sürekli kardeşlerini düşünen gerçekten çok güzel bir ablaydı. Kardeşleriyle birlikte yaşadıklarını okumak çok güzel ve hüzünlü hissettirdi. Bu kitabı okuyan birinin gerçekten kitaptan etkilenmemesi imkansız. Bir yerlerde mutlaka içinize dokunan bir kısım olacaktır. Kitapta açık cinsel sahne yok sadece bahsi geçiyor. 15 yaş üstü herkes okuyabilir diye düşünüyorum. Ben çok beğendim.
2023 7. kitabı
Uzun zamandır ingilizcede "reading slump" olarak geçen halden çıkamıyorum. Kitap okuma alışkanlığım kayıp mı oldu yoksa sadece elimde bekleyen kitaplaın hepsi ağır konulara sahip olduğu için kendimi ikna mı edemiyorum emin değilim. O yüzden yeni kitap siparişi verdim! Yaşadığım Peru dağlarına teslimatı biraz zaman alsa da iki haftadan kısa bir süre de elime ulaştılar. Yazarın daha önce Daisy Jones ve Evelyn Hugo kitaplarını okumuştum ve ikisi de modern / çağdaş edebiyat kapsamında gayet başarılı kitaplar. Kolay okunabilen ama yine de çok katmanlı ve derinlikleri olan bir kitap yazmak her yazarın elinden gelen bir iş değil ama T.J. Read bunu iyi başarıyor sadece. Yine de kalite bu kitapta biraz düşmüş ne yazık ki. Konu zaten bahsettiğim diğer iki kitaptaki gibi derinlikli değil bundan dolayı kitap sağlam başlayıp sağlam bitse de ortalarda kitap hızını kaybediyor. Zaten basit olan bir konu, sona saklanan ters köşelerle beraber okurken bende "ben bu hikayenin nereye gittiğini görebiliyorum" hissi uyandırdı. Kitabı 2 günde bitirdim çünkü kusurlarına rağmen başarılı bir kitap olduğuu düşünüyorum (zaten sekiz puan mı ne verdim). Kısaca gayet okunabilir ama yazarın diğer kitaplarına güvenip çok yüksek beklentilerle girmeyin sadece.
2022 72. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2022 23:46
Kitaba çok büyük beklenti ile başladım ,evet. Yaz için harika bir kitap olacağını düşündüm, evet. Sanırım biraz abartmışım. Kitabın temasının yaza uymasının sebebi sörf,sahil kasabası gibi ögeler içermesi tamamen. Kalanı ise zorla şişirilmiş aile ve arkadaş dramı. Ünlü şarkıcı Mick Riva ve June Riva'nın gençliklerinden ve nasıl 4 çocuk ebeveyni olduklarının hikayesi ile başlayan kitap Nina,Hud,Jay ve Kit'in yetişkinliğine doğru bir anlatım örgüsünde ilerliyor. Ailenin uğradığı ihanetler Nina'nın verdiği son partide açığa çıkıyor. Olay örgüsü akıcı ve yazarın anlatımı basit ama kendini okutuyor. Çevirisi de güzel yapılmıştı benden artı puan aldı. Kitap biraz fazla uzatılmıştı partiye davetli herkesin teker teker tanıtılması ve partide neler yaptıkları hiç ilgimi çekmiyordu o yüzden hızlıca geçtim o kısımları. Çocukların yaşadıkları travmaların çözüme kavuşmaması kitabın ucu açık değil resmen yarım bırakılması eksi puan alıyor benden. Genel hatları ile okuması kolay, akıcı belki orta derece keyifli sayılabilecek bir ktiaptı.
Roman

Taylor Jenkins ReidYazar · 9 kitap
Taylor Jenkins Reid, New York Times çok satanlar listesinde yer alan Carrie Soto Is Back, Malibu Rising, Daisy Jones & The Six ve The Seven Husbands of Evelyn Hugo'nun yanı sıra dört romanın yazarıdır. En yeni romanı Atmosphere şu anda piyasada. Los Angeles'ta yaşıyor.