100 Her Zihnin Ölmeden Önce Keşfetmesi Gereken Entelektüel Araştırmalar:
1. Temel felsefeyi çalış
2. Resmi mantığı öğren
3. Antik Yunan tarihini çalış
4. Tüm Shakespeare oyunlarını oku
5. Temel ekonomiyi öğren
6. Dünya tarihini çalış
7. Darwin'in Evrim teorisini oku
8. Roma İmparatorluğu'nu çalış
9. Temel astronomiyi öğren
10. Platon'un Devlet'ini oku
11. Fransız Devrimi'ni çalış
12. Temel psikolojiyi öğren
13. Freud'un ana eserlerini oku
14. 1. Dünya Savaşı'nı çalış
15. 2. Dünya Savaşı'nı çalış
16. Temel matematiği öğren
17. İnsan beynini çalış
18. Marx'ın Komünist Manifesto'sunu oku
19. Temel kodlamayı öğren
20. İklim değişikliği bilimini çalış
21. Newton'un Principia'sını oku
22. Rönesans dönemini çalış
23. Temel kimyayı öğren
24. Antik Mısır'ı çalış
25. Einstein'ın görelilik teorisini oku
26. Soğuk Savaş'ı çalış
27. Yeni bir dil öğren
28. Temel hukuku öğren
Bu aşkın sırrına ereyim dersen
Önce bir dervişe sor da öyle gel
Hakk'ın Cemalini göreyim dersen
Evvelâ sen, seni gör de öyle gel
Hakikat ilminin sabırdır taşı
Şah olsa da benlik gütmez er kişi
Sen kendi nefsinle eyle savaşı
Sadık ol, sözünde dur da öyle gel
Hüdayi, emeğin gitmesin zâyâ
Bozulan süt, artık tutmuyor maya
Bu aşkın yoluna gidilmez yaya
Aşk atına binip, sür de öyle gel..
Aslında bu akımın orjinali book boyfriend ama ben Türkçe ingilizce karışık konuşunca çok cringe oluyorum.Neden hiçbir bilgim yok ama ok diyince bile saçımı yolasım geliyor😞Bunu burada ilk yapan kim hiçbir bilgim yok,çok gördüm.Biraz geç oldu ama ben de yapayım dedim.(kesinlikle bir sıralama yok,aklıma geleni yazdım.)
Lordlar ve Varisler serisinden Daren ile açılışı yapalım.Herkeste gördünüz bu adamı biliyorum ama benim Daren'i sevme nedenim kesinlikle herkesten farklı.Hepimiz gökyüzü olmak istedik serisi zaten çok kapsamlı bir seri,yani her türden karakter var.Kendinizi bulduğunuz bir karakter illa olmuştur.Ben de Nova'da kendimi bulmuştum.Zaten çok benzer özelliklere sahibiz.İkimizde balık burcuyuz,ikimizde Ege'de yaşıyoruz ve illerimiz komşu.(Bilmeyenler için Nova Burdurlu,kitapta bahsedilen göl de Salda Gölü.),ikimizde deliyiz,ikimizde sosyal kelebeğiz(yani kesinlikle öyleyim ama bazen geliyorlar bu da Nova'nın gökyüzü vârisi evresi gibi bir şey).Kısacası görüp görebileceğiniz en Nova insanlardan biriyim.Nova'ya çok benzememden dolayı kitaba başladığımda dikkatimi çeken ilk karakter tabi ki de Daren oldu.Karşı konulamaz bir yakınlık hissediyorum adama karşı.Kitabı dış gözle değil,direkt Nova olarak okuduğum içindir belki de bu.Bazen çok üzgün olduğumda-ki bu nadiren(!) rastladığım bir durum-beni rahatlatabilen tek şey Daren'in sözleri oluyor.Daren benim için bir kaçış noktasıdır belki de.Başım mı ağrıyor,daren.Kalbim mi acıdı,daren.Üzüldüm mü,Daren.Hayat zor mu,Daren.Yoruldum,sıkıldım,bittim mi,Daren.Asprinimdir benim.Daren benim için çok şey.
Gecenin Hikayesi - Aylema serisinden Fetih Yargıcı diğer bir favorim.Daren asprinse Fetih paroldur.Maya'yı isteği dahilinde olmadan öpmek yerine kolunu kesmeyi seçmiş bir adamdır Fetih.Daha ne olsun.Dokunmadan da seven bir karakter ayrıca-ki bu
Bu Aşk Burada Biter
Derviş olup gönüllerde dolaşmak ya da bir balık olup deryalara ulaşmak yetmiyormuş sevgilinin elinde bir gül olup bitmek için. Aynı zamanda sevgilinin kalbine sevdanın en temiz tarafından maya da çalmak gerekirmiş. Öyle ki sesinin sesime en yakın olduğu anda duymak istemediğim şeyleri ondan işittim. Gerçekten hayatımda daha önce bir şeyden bu kadar korkup, bu kadar incinmemiştim. Öyle anlaşılıyor ki o hiç sevmemiş. Hem de doldur boşalt bir 'söz sığmaz' ustası gibi hareket edip duruyordu. Sonunda ne olduğumu biliyor mu? Kendime acıdım; sevgimi büyüttüğüm yıllara, hastane köşelerinde geçen yıllarıma... Merhametime olan sevgime, sevgime olan duama, üzerine titrediğim nezaketime acıdım.
Ona yenik düşebileceğim hiç aklıma gelmezdi. Elimde sırlardan nice demetler birikmişken, o eli itenin hoyratlığı kanattı kalbimi. Bir daha adını anmayacağım şüphesiz. Geçen on üç sene hatırına, on üç damla gözyaşı da dökmeyeceğim. Onu artık kendine terk edeceğim. Sır vermeyeceğim. Arka sokaklarda kaybolurken nedensiz döktüğüm yaşları unutacağım. Kalemim bir daha onun için yazmayacak. Mürekkebimi hiçlik ile kurutacağım. Bir daha sakın gelmesin, hissetmesin, söz etmesin ve duymasın. Geç olsa da benim için final vakti. İşte böyle... Artık bende gaip olan bir şey!
AnarchoJoseph
Belki de özgürlük, bildiklerimizde değil; yeni sorular sorabildiğimiz yerde başlıyordur.
Bu alıntıyla soruların açtığı kapıları görmek günümü güzelleştirdi.
Teşekkürler Derya Hanım. ✨∞✨🌿
Derya
@deryaaa1515
·
Bidiklerimizin bilmediklerimize nisbetini bilseydik, " Biliyorum" diye bir kelime bilmezdik.