Menekşe Altun

Menekşe Altun
@menekse0101
Kitaplarımın gölgesinde dinlendiğim bir yaşam…
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Kadının Adı Yok
10/10
·126 syf.··
Beğendi
·
2021 7. kitabı
·
27 saatte okudu
·
Okunma: 21 Ağustos 2021 09:24
Yazarın ilk defa kitabını okuyorum . Yaşanmış kadın hikayelerinin yazıldığı bu kitap bir kadın olarak hayata karşı her zaman daha güçlü durmam gerektiğini bana bir kere daha hatırlattı. Erkek egemen bir toplum da yaşamış olduğumuzdan namus biz kadınlara yüklenir erkek için elinin kiri olur . Aile baskısı yaşarız itiraz ederiz hain evlat oluruz. Biz çok şey oluyoruz da bu toplum da galiba hak ettiğimiz insan olmayı, insanca yaşamayı hatta insanca ölmeyi bize çok görüyorlar. Çalışan ayakları üzerinde sağlam duran kadınlar olsun. Okuyan, çalışan, toplum da yeri olan kadınlar olsun. Öldürülen, işkence gören hayatları ellerinden alınan ,sadece isimden, kullanılan bir nesne olarak görülmediğimiz inşallah daha güzel bir dünya olur . 126 sayfa da okuduğum hayatlarda bir de şunu öğrendim ki evet bende ülkem de mülteci istemiyorum fakat gerçek anlamda acıdan kaçan kişileri de vicdansızca çalıştıran insanlar da olmasın . SANEM , AHSEN ,LATİFE , AYŞE , ESRA ASUMAN, HACER ve ABDULLAH sizler gibi niceleri var biliyoruz bazılarını ölünce öğreniyoruz bazılarını duymuyoruz bile kendi adıma yaşatılan hayatlarınızdan dolayı ÖZÜR DİLERİM.
Edebiyat
KadınMenduh Bayezit · Morena Yayınları · 202026 okunma
Menekşe Altun
Yorum gibi yorum olmuş düşüncelerinize katılıyorum 😍🌸
Puan vermedi·240 syf.··
2022 35. kitabı
·
7 saatte okudu
·
Okunma: 10 Eylül 2022 23:18
Hayvan Çiftliği, Stalin dönemi için yazılmış bir kitap olsa da benim için çok daha fazlasını ifade ediyor. Zarar gören, eziyet edilen hayvanlar daha iyi bir yaşam için devrim yapıyorlar. İyi niyetle başlayan bu devrim, zamanla amacından sapıyor ve başlangıçta karşı geldikleri zulmün ta kendisi haline geliyorlar. Sovyet Rusya’nın kapitalist dünyaya verdiği ilk tavizlerden olan ticari ilişkilerin başlatılması da komşu çiftliklerle kereste ticareti ve şehirdekilerle yumurta ticareti olarak eserde yer almaktadır. Bunu sadece Stalin devriyle sınırlandırmamak gerektiğini düşünüyorum. Hukuk kurallarının dejenere edilmesi, cahil grupların kim konuşuyorsa ona inanması, halkın cahil bırakılması, karar alma mekanizmalarının işlevsiz hale getirilmesi, her eleştiri girişimini düşmanla korkutma ve bastırma, liderin zaaf ve ikiyüzlülüğünün taktik olarak nitelendirilmesi, istatistiklerle halkın kandırılması, duruma göre düşmanın değişmesi, “yanılmışız” klasiği ve liderin tanrılaştırılması gibi otoriter rejimlerin kullandığı pek çok yönteme eserde rastlanmaktadır. Siyasi, sosyal, ekonomik vb. insanın olduğu her toplulukta buna benzer örneklerle karşılaşabiliriz. Gücü elde etmek isteyen, bu uğurda her yolu mübah gören insanlar var oldukça Hayvan Çiftliği de popülerliğini koruyacaktır. İyi okumalar dilerim.
Edebiyat
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Can Yayınları · 2019296,7bin okunma
Menekşe Altun
Çok güzel cümlelerle çok açıklayıcı bir şekilde ifade etmişsiniz. Duygularıma tercüman oldunuz.💓
10/10
·210 syf.··
2023 3. kitabı
·
7 günde okudu
·
Okunma: 04 Ocak 2023 18:18
İnsan... İn-san. İki hece. Sadece beş harf. İyeliksiz, zarfsız.. zamansız.. Ama.. Aması vardı işte. Yalnız gibi görünen, aslında o kadar kalabalık bir varlık ki insan. Umutları var, mutlulukları, hüzünleri, sevinçleri... Kederleri var, sonra başından aşkın dertleri.. Güldükleri, ağladıkları, sustukları, bağırıp çağırdıkları. Sevdikleri var insanın ve bir de gömdükleri.. Üzerine iki kürek toprak atarak yüreğine ektikleri... Anneliğimden vurulduğum. Nefesimi tuttuğum, dişlerimi sıktığım, gözyaşlarımda boğulduğum, çevirdikçe sayfalar içinde kaybolduğum.. Yanıp yanıp kül olduğum sonra birden buz kesip donduğum.. Aman Allah'ım nasıl bir kitaptı böyle bu.. Hikâyenin içinde, Jiazhen ile yanyanaydım sanki hep. Bir anne bu kadar acıyı yaşamamalı. Anne.. anne.. Yaşamamalı. Hayır. Hayır. Hayır diye diye tükettim bütün hayır(larımı). Sonra bir ara Fugui ile konuşur buldum kendimi " Yaşamak " bu mu? diye sordum. Yaşamak dediğin bu ise bizim yaşadığımız ne ? Her şeye rağmen yaşadın diyorum yaşadın.. Ama nasıl yaşadın? Nasıl dayanabildin peki bu kadar acıya? Bilmiyorum.. Bil(e)miyorum birçoğumuz yapamayız, dayanamayıp basarız isyanı. Sabır diyorum. Evet evet sabır.. Sonra dönüyorum kendime sabır bende ne kadar ? Nereye kadar? Soruyorum..Soruyorum.. Soruyorum... Aslında bana böyle sert bir tokat atan, tutup yakamdan silkeleyen, empatinin dibine vura vura sorgulatan kitapları çok seviyorum. Ah! Ne de çok sıkıntımız var baksan hepsi dünyalar kadar önemli, olmazsa olmazlar... İşte " Yu Hua" ne kadar boş işler için kahrettiğimi, üzüldüğümü, sahip olamadıklarıma yanıp tutuşacağıma, sahip olduklarıma sarılıp, teşekkürü borç bilmem gerektiğini bir kez daha bir kez daha kafama vura vura hatırlattı bana... Evet çoğu zaman ya da belki
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,7bin okunma
Menekşe Altun
Harika bir yorumlama olmuş. Kitap hakkında hislerimiz fazlasıyla karşılıklı🫶