Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

B

B
@mihmaandar
Beşer zulmetse de, kader adalet eder. -Bediüzzaman Said Nursi
Reklam
Osmanlı padişahları, şân’ı; kabir kapısında biten fâni bir mesned olarak görüyorlardı.
Yavuz Sultan Selim Zembilli Âli Cemali Efendiye: “Herkes benden titrerken nasıl oluyor da sen beni titretmeyi başarabiliyorsun?” diye soruyor. Zembilli Hoca, elini sakalına atıp şöyle sıvazladıktan sonra cevap veriyor: “ Çünkü sen padişahlığınla güçlüsün, padişahlığa dayanıyorsun; ben ise Allah’a dayanmışım, gücümü Allah’tan alıyorum; bir gün padişahlığın biterse gücün de biter, Allah’ın gücü ise hiç bitmez.”

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
·
Puan vermedi
Tezhip zarafetin, hat sabrın, mozaik çok renkliliğin, vitray renklilik içindeki insicamın, gergef gibi işlenen mezar taşlar ebediyet arayışının, görkemli camiiler, medreseler, türbeler ise Allah'a itaat halindeki gücün şahitleri ve sembolleridir.
Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman
Muhteşem Kanuni Sultan SüleymanYavuz Bahadıroğlu · Ensar Neşriyat · 2017656 okunma
Reklam
B
@mihmaandar·Bir kitabı okumaya başladı
Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman
Muhteşem Kanuni Sultan SüleymanYavuz Bahadıroğlu
7.8/10 · 656 okunma
B
@mihmaandar·Bir kitap okudu
248 syf.
·
Puan vermedi
·
116 günde okudu
Muhteşem Fatih Sultan Mehmet
Muhteşem Fatih Sultan MehmetYavuz Bahadıroğlu
8.5/10 · 50 okunma
“Kostantiniyye fethedilmeden evvel; Sanki sevgilinin gül yanağındaki çıban gibiydi. Sanki o, dolunayın ortasındaki kara leke gibiydi.” -Fatih Sultan Mehmet
Bir şairimiz ölümü “asûde bahar ülkesi” olarak fikreder. Vakıa, ölüm gerçeği hiçbir zaman Osmanlı insanını ürkütmemiş; imanlı gönüller, ebedî saadete kavuşma iştiyakıyla zaman zaman ölümü özlemiştir.
“Büyük Adam”lar gökten zembille inmezler, yetiştirilirler.
Reklam
336 syf.
·
Puan vermedi
·
96 günde okudu
Günümüz İnsanına Fususu'l-Hikem
Günümüz İnsanına Fususu'l-HikemMuhyiddin İbn Arabi
9/10 · 978 okunma
“Gökte olanları ve yerde olanları ve onların içerisindekileri sizin emrinize verdik.”(Câsiye, 45/13) İnsanın bu yüceliği, Allah’tan dolayıdır. Bunun için âlemlerdeki her şey insana boyun eğmiştir. Bu hakikatleri bilen ‘insan-ı kamil’ denilen bilgindir. Bilmeyen ise, ‘insan-ı hayvan’ denilen cahildir.
Vehim ya da hayal gücü, Hakk’ın sûretlerdeki görüntüsünü algılayan aklın üzerinde oldukça etkilidir. Çünkü akıl, hayal gücüne inanmış ve iman etmiştir.
İnsan denilen varlığı, Allah’ın ölüm denilen şeyle yıkması onun yok olması değil; onu canlı tutan ruhunu kendisine çekmesidir. Bu nedenle ölüm, bir yok oluş değil ancak bir çözülmedir. Çünkü her şey Hakk’a geri döner.
Sana delil gösterildi. (Çünkü Allah insanı kendi sûretinde yarattı.) İster (hakîkatinle, ruhunla) ‘Hakk’ ol, İster (dış görünüşünle) ‘Halk’ ol.
243 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.