Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Efendimiz (a.s.) biriyle tokalaşırken karşıdaki elini çekmeyene kadar O'da (s.a.v.) elini çekmezdi. Muhatabı rencide olmasın diye önce onun elini bırakmasını beklerdi. Bu da önemli bir insanî ilişki kuralıdır. Bu sünnette hayata farklı yollardan taşınabilir. Mesela telefon görüşmelerinde muhatap telefonu kapatmadan telefon kapatılmaz, özellikle telefonu açan kapatır, sonra diğeri kapatarak bu sünneti de hayata taşıyabiliriz.
Sayfa 101
"Öğrenmek istediğinizi öğrenin. Ancak amel etmediğiniz sürece, Allah ilminizden dolayı size hiçbir şey vermeyecektir." -Muâz b. Cebel-
Reklam
Kişinin amele bilgisini geçmez. Ne kadar biliyorsa ancak o kadar amel edebilir.
Sayfa 190Kitabı okudu
O (s.a.v.) kapıyı çalana "kim o?" diyen ev sahibine "Benim" diye cevap verilmesinden hoşnut olmazdı. Cabir ibn Abdullah diyor ki: Bir kere Resulullah'ın (s.a.v.) yanına girmek için izin istedim. Bana "kim o?" diye sordu. Ben de "Benim" dedim. Ben Ben ne demek diye bana çıkıştı. Hoşnut olmadığını fark ettim. Bir daha da böyle söylemedim. Bunun için sahabeler O'nun (s.a.v.) yanına girmek istedikleri zaman yüksek sesle selam verir, ben falancayım, Ya Resulullah içeriye girebilir miyim diye izin isterlerlerdi.
Sayfa 100
Evliliğe Aracı Olmak
"Aracılık yapan kardeşlerimiz asla mübalağa yapmamalı,işin hakikati Ne ise onu söylemelidir.Mübalağa bu konuda yanlıştır ve işin neticesinde insanı kötü sonuçlara sevk edebilir "
Peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)
Bir gün Ebu Hureyre'ye sordu: Dün neredeydin? Ebu Hureyre dedi ki: Ya Resulullah yakınlarımdan birini ziyarete gitmiştim. Dedi ki: "Seyrek ziyaret etki, muhabbetiniz artsın"
Sayfa 99
Reklam
Biliyoruz ki Resulullah (s.a.v.) her eylemini sağdan başlayarak yapardı, yol hakkını sağdakine verirdi. Bu gerçeği bilen bizler bazen kapıda dakikalarca birbirimize geçiş hakkını ikram ederiz. Sen geç, yok sen geç bu tartışmaya sağdan geçmek sünnettir der sağdakini geçirerek sonlandırırız.
Sayfa 97
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.