Şu anki yeni nesil gençlerin en büyük problemi Kayhan Kırbaş hocanın dediği gibi: "branşlaşma" problemi. Bu konuda bende müzdaripim. Her alanda bilgi sahibi olup tek bir alanda uzmanlılık olmaması.. yıllarım bu hatam yüzünden heba oldu ve tek değilim benim gibi yüzlercesi belki binlercesi,mil var. Günümüz çağının en büyük sorunlarından bir tanesi'de Allah'ın bize vermiş olduğu odaklanma becerisini heba etmemiz..Bilimsel olarak 24 saatlik bir zaman dilimi içinde saf odak süremiz 6 saat. Ekran süremiz kaç saat peki? 2? 3? 6?? Dünyayı yöneten üst akıl mı dersiniz veyahut başka bir topluluk,grup fark etmez. Lakin kullandığımız telefonlar ve sosyal medya platformlarının hepsi binlerce mühendis tarafından bizim dikkatimizin en iyi şekilde bozulması adına tasarlanmış durumda.. Kısacası:Multitasking her zaman tökezler ancak deep working her zaman kazanır.
1000Kitap
Olanları hafızanızda tutma gücünüz ne kadar büyükse, iyimser olma şansınız da o kadar küçüktür. Kayıp Ağaçlar Adası
Alıntı
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Yorgunluk Toplumu
Çoğalan iş yükü de kendine özgü yeni bir. zaman ve dikkat tekniğini, dikkatin bünyesine tesir eden bu teknikleri zaruri kılmıştır. Bir zaman ve dikkat tekniği olan multitasking(Çoklu görev) medeniyetin ilerleyişini temsil etmez. Multitasking, insanın geç-modem işçi ve bilgi toplumunda yalnızca çalışmasına uygun bir kabiliyet değildir. Multitasking, daha ziyade, bir gerilemedir. Özellikle vahşi doğadaki hayvanlar arasında bir hayli yaygındır. Balta girmemiş ormanda hayatta kalabilmek için vazgeçilmez bir dikkat tekniğidir. Yemekle meşgul olan bir hayvan kendini başka vazifelere de yöneltmek zorundadır. Mesela, yırtıcı hayvanları avından uzak tutmak mecburiyetindedir. Avını parçalarken, kendisi başkalarına av olmasın diye sürekli olarak etrafım gözetlemek zorundadır. Aynı anda yavrusunu korumalı ve eşinden gözünü ayırmamalıdır. Vahşi doğada hayvan, dikkatini muhtelif işlere bölmeye mecburdur. Ne yemek yerken ne de çiftleşirken derinlere dalabilir. Hayvan, karşısında bulunanın içinde derinlere dalamaz çünkü aynı zamanda içinde bulunduğu alanı tetkik etmek zorundadır. Yalnızca multitasking değil, bilgisayar oyunu oynamak gibi aktiviteler de hayvanların teyakkuzuna benzeyen, geniş ama yüzeysel bir dikkat meydana getirir. En son toplumsal gelişmeler ve dikkatin yapısal dönüşümü, insan toplumunu sürekli olarak vahşi doğaya yaklaştırıyor. Bu sırada, örneğin mobbing, bir salgın boyutuna ulaştı. İyi bir hayat yaşama kaygısı, kaldı ki buna başkalarıyla yaşamayı başarmak da dahildir, gitgide hayatta kalma kaygısına doğru dönmektedir.
Beni bu kasvetli güzel havalarda ders çalışmalar mahvetti Böyle havalarda unuttum derslerin beni beklediğini
İnsanları yalan söyledikleri zaman dinlemeyi severim. olmak istedikleri, olamadıkları kişiyi anlatırlar. Yusuf Atılgan
Alıntı
Storytell’de olan mutlaka dinle dediğiniz bir kitap var mı yeni şeylere önerisiz başlamaya çekiniyorum ve her kitap da dinlemeye uygun olmuyo bence,en azından benim için (bkz: Madame Bovary)ve sessiz duramama hastalığına yakalandım yine su içsem bir şey dinlemeye çalışıyorum(abarttım tabi inanmayın sakın😔) true crime dinliyodum ama bir noktada paranoyaklaştım diye ara verdim evet komple bırakamıyorum lanet şeyi ama bu sefer de saçma sapan podcastler dinlemeye başladım yani sohbet muhabbet olanlar çok sarıyo ama boş geliyo sanki çok işim varmış gibi her şeyi potansiyel zaman kaybı olarak görebiliyorum o yüzden güzel sesli kitaplar beni her açıdan çok mutlu ediyor/edecek. Çok üretken hissediyorum bir şeyler yaparken kitap dinlediğimde,çağın hastalığı mı multitasking yoksa ben mi takıntılıyım? Bir yazasım varmış kısacası öneriniz varsa çokk sevinirim lütfen önerin rica ediyorum😔🫠