Musab Yolcusu

Musab Yolcusu
@musabyolcusu
Sıkı Okur
هو ب ح ص س {ل ♡ ي} Yaşadığın zeminlerin Musabı olmak istiyorsan, söz adamı değil hal adamı olmak zorundasın! Âvâreyim,asudeyim,yorgunum Bilmiyorum neden sana vurgunum.
Latife Okutan
Latife Okutan
(sözlü)
169 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Muhafazakârlık: Hayal ve Hakikat, muhafazakârlığın kronolojik gelişimini incelemenin ötesinde, ideolojinin anatomisini sunuyor okuruna. Robert Nisbet, okurlarıyla kurduğu metinsel iletişimle henüz 200 yıllık bir ideoloji olan muhafazakârlıkla ilgili bir konumlandırma yaparken devletin, toplumun, ailenin ve bireyin bu ideolojiye göre yerlerini belirleyenlere de atıfta bulunuyor. Edmund Burke, Alexis de Tocqueville, Russell Kirk gibi dönemin düşünürlerine bolca yer veren Nisbet, hem dönemin düşünce dünyasının panoramasını sunuyor hem de muhafazakârlığın geleceğine dair kehanetlerde bulunuyor. Bu kitap için söylenebilecek en kıymetli iltifat, Nisbet’in, muhafazakârlığın neden tutunmaya ve uğruna çabalamaya değer bir rüya olduğunu açıklamakta harika bir iş çıkardığıdır.
Muhafazakarlık
MuhafazakarlıkRobert Nisbet · Ketebe Yayınevi · 20232 okunma
Reklam
212 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
René Guénon, her şeyden önce bu çağın bir tanığıdır . Modern dünya bu çağda ölümcül bir inişe geçti. René Guénon, insanlık çevriminin sonu gelmeden olaylara yorum getirecek, çağdaş yanılsamaların tuzağından insanı kurtaracak yeni bir bulgunun ilk işaretlerini vermiştir . Modern dünya, bu ölümcül inişle uçurumun ta dibine mi inecek, yoksa Y unan-Latin uygarlığının çöküşünde olduğu gibi, sürüklendiği uçurumun dibine varmadan önce, yeniden bir diriliş mi gerçekleşecek? Öyle görünüyor ki, yarı yolda duruş artık hiç mümkün değil. Ayrıca, geleneksel öğretilerce verilen bilgilere göre, Kali- Y uga’nın son safhasına, bu “Karanlık Çağ”ın en karanlık dönemine gerçekten girmiş durumdayız. Çünkü gerekli olan basit bir doğrulma değil, bütünsel bir yenilenmedir . Her alanda bir düzensizlik ve bir bunalım hüküm sürmektedir . Eskiden görülmüş olan bunalımların sınırını aşan bir noktaya gelinmiştir . Şimdiyse Batı’ dan başlayarak bütün dünyayı istilâ edecek gibi görünmektedir . Çok iyi biliyoruz ki onların zaferi ancak geçici ve görünüştedir . Ama öyle bir aşamada, insanlığın güncel çevrim boyunca geçireceği en ciddi bunalım işareti de olabilir . Durumun ciddiyeti görmezlikten gelinmemelidir . Hiçbir “iyimserlik” ya da “kötümserliğe ” kapılmadan, onu olduğu gibi ele almak uygun olur . Çünkü, daha önce de söylediğimiz gibi, eski dünyanın sonu yeni bir dünyanın başlangıcı olacaktır .
Modern Dünyanın Bunalımı
Modern Dünyanın BunalımıRene Guenon · İnsan Yayınları · 2016505 okunma
56 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
“Dünya üstünde, çeşitli kılıklar içerisinde gördüğümüz kötülük, Allah’dan uzak oluşumuzun bir işaretidir. Lakin mesafenin kendisi aşktır ve aşka aşık olunmalıdır. Kötülüğe aşık olamayız ama Allah işte bu kötülükler arasından geçilerek sevilir.” “Zamanımızın en büyük ruhu.” Albert Camus
Allah Aşkı Üzerine Düzensiz Düşünceler
Allah Aşkı Üzerine Düzensiz DüşüncelerSimone Weil · Ketebe Yayınları · 2018272 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
128 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
17 günde okudu
“Bir Müslüman Nasıl Bakmalı” serisindeki kitaplar, özellikle gençlerin samimi anlam arayışına belli konular ve meseleler etrafında bir bakış açısı sunma amacıyla hazırlanmıştır. Okuyucuları, İslami hassasiyetler üzerinden düşünmeye ve araştırmaya sevk etmek amacındadır. “Bir Müslüman bu konuya sadece bu şekilde bakmalıdır” şeklinde mutlakçı bir anlayıştan uzaktır. Bu amaçla yayınlanmış olan Bir Müslüman Kur’an ve Tarihsellik’e Nasıl Bakmalı? isimli bu kitapta, Kur’an’ın tarih içindeki tezahürü dolayısıyla tarihselliği meselesi tartışılmaktadır. Vahiy, vahiy meleğinden tarihsel mahiyeti olan peygambere intikal edince, yeryüzünde tezahür edebilmektedir. Böylece vahyin metafiziksel boyutuna, bir de tarihsellik boyutu eklenmektedir. Vahyin tarihsel dünyada kendisiyle tezahür ettiği peygamber de bir insan, yani tarihsel bir şahsiyettir. Peygamber, bir taraftan tarihsel dünyayı temsil ederken diğer taraftan da metafiziksel dünyayı temsil etmektedir. Vahyin tarihsel boyutuna bakarak metafiziksel boyutunu göz ardı etmek yerinde bir yaklaşım olmayacaktır.
Bir Müslüman Kur’an ve Tarihsellik’e Nasıl Bakmalı?
Bir Müslüman Kur’an ve Tarihsellik’e Nasıl Bakmalı?Şevket Kotan · Beyan Yayınları · 202122 okunma
120 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
18 günde okudu
“Bir Müslüman Nasıl Bakmalı” serisindeki kitaplar, özellikle gençlerin samimi anlam arayışına belli konular ve meseleler etrafında bir bakış açısı sunma amacıyla hazırlanmıştır. Okuyucuları, İslami hassasiyetler üzerinden düşünmeye ve araştırmaya sevk etmek amacındadır. “Bir Müslüman bu konuya sadece bu şekilde bakmalıdır” şeklinde mutlakçı bir anlayıştan uzaktır. Bu amaçla yayınlanmış olan “Bir Müslüman Mezhepler, Tarikatler ve Cemaatler’e Nasıl Bakmalı?” isimli bu kitapta, İslam tarihi boyunca varolmuş yapılanmalar ele alınmıştır. Mezhepler, tarikatlar ve cemaatler her ne kadar dinin aslî unsurları olmasalar ve Hz. Peygamber zamanında bulunmasalar da din dışı veya dinden sapma olarak kabul edilemezler. Bu yapılar, dinlerin adeta kaçınılmaz kaderidir. Dikkat edilmesi gereken nokta, onların beşerî oluşumlar olduklarının unutulup dinin yerine ikame edilmeleri ve hakikatin yalnızca birisine ait olduğu iddiasında bulunulmasıdır. Geçmişte ve günümüzde Müslümanların birliğini tehdit eden, dünyaya iyiliği yayan örnek bir ümmet olmalarının önüne geçen en önemli engel mezhepler, tarikatlar ve cemaatler değil, mezhepçilik, tarikatçılık ve cemaatçiliktir.
Bir Müslüman Mezhepler, Tarikatler ve Cemaatler’e Nasıl Bakmalı?
Bir Müslüman Mezhepler, Tarikatler ve Cemaatler’e Nasıl Bakmalı?Kadir Gömbeyaz · Beyan Yayınları · 202145 okunma
Reklam
1368 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
388 günde okudu
İslam Bilim ve Düşünce Atlası Projesi kapsamında H. II./M. VII. asır ile H. XIV./M. XX. asır arasında yaşamış yaklaşık 350 filozof, kelamcı, dilbilimci ve sûfî etrafında, mekân-tarih-öğreti-ekol değişkenleri dikkate alınarak bir İslam bilim ve düşüncesi atlası oluşturulmuştur. Web tabanlı bir program dahilinde dijital ortamda sunulacak bu proje, aynı zamanda İslam Bilim ve Düşünce Atlası adıyla kitap olarak da bu şekilde yayımlanmıştır. Bu bağlamda iki aşamadan oluşan projenin ilk aşamasında, İslam düşünürlerinin hayatları, öğretileri ve eserleri, önemli İslam şehirleri, temel kurumsal yapılar ve karakteristik sanat eserleri zaman çizelgesi ve harita yardımıyla web tabanlı bir programda bütünleşik olarak sunulacaktır. Bu projede ayrıca söz konusu asırlar arasında yaşamış bilginleri, doğrudan ve dolaylı ilişkileri ile ekol mensubiyetleri etrafında şematik olarak gösterecek bir “bilginler ağı” oluşturulacaktır. İslam düşünce geleneğinin, özellikle XII. asır sonrasında bir metinsel süreklilik etrafında şerh-haşiye-talik yollu bir telif tarzı içerisinde üretildiği dikkate alınarak, projede, her bilimsel disiplinle ilgili temel kitapları merkeze alan bir “kitaplar ağacı” şeklinde geliştirilmiştir.
İslam Düşünce Atlası
İslam Düşünce Atlasıİbrahim Halil Üçer · Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür · 201717 okunma
599 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
253 günde okudu
* 624 Sayfa * Mâide Sûresi (35-89) RUHU’L- FURKAN HAKKINDA GENEL MALUMAT Alllame, fâdıl, muhakkik, hicri 15.Asrın müceddidi, Şeyhü’l İslam İsmail Efendi (İsmail Ağa) Camii Şerifi emekli İmam Hatibi Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi’nin riyasetinde kaleme alınmış, takriben 57 cilt olması beklenen mükemmel bir tefsirdir. Bu şaheser tefsirin hazırlanmasında Arapça, Farsça ve Türkçe birçok kitaptan istifade edilmiş olup, her sınıf insanın anlayabileceği sade bir dil ile yazılmıştır. Âyet-i Celileler, en ince ayrıntıları ile izah edilirken ihtiyaç duyulan kelam, fıkıh, tasavvuf ve genel kültüre dayalı malumat da verilmiştir.
Rûhu'l - Furkan Tefsiri - 6. Cilt
Rûhu'l - Furkan Tefsiri - 6. CiltMahmud Ustaosmanoğlu · Ahıska Yayınları · 20139 okunma
124 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
36 günde okudu
Ben de sizin gibi bir beşerim ancak bana vahyolunur.” (Kehf, 18/110, Fussilet, 41/6) âyet-i kerîmesinin hükmünce husûle gelmiş olan “şemâil” türü, asırlar boyu Türk-İslam kültürü ve edebiyatı için en önemli kaynaklardan biri olagelmiştir. Peygamber Efendimizin (sav) daha ziyade beşerî özelliklerini, dünya hayatında vaz ve takip ettiği Sünnet-i
eş-Şemailü’n-Nebeviyye
eş-Şemailü’n-Nebeviyyeİmam Tirmizi · Ketebe Yayınları · 20217 okunma
304 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
36 günde okudu
Mezhepler konusunda klasik dönemde yapılan çalışmalarda göze çarpan en önemli unsur fırkaların tanıtımı ve görüşlerin aktarımındaki tarafgir tutumdur. Bu durumun birçok sebebi vardır; en önemlilerinden biri, müellifin bir mezhebe aidiyeti ve düşünce dünyasının oluşumunda mezhepsel unsurların etkili olmasıdır. Bu sebeple müellif kendi bulunduğu düzlemi esas kabul ederek diğer dinî yapıları eleştiriye tâbi tutar. Fahreddin Râzî’nin Türkçede ilk kez basılan er-Riyâzu’l-Mûnika fi Ârâi Ehli’l-İlm isimli eseri mezhepler hakkında yazılmasına rağmen tarafsız bir tutum sergilemektedir. Tahkik metodunun kullanıldığı bu eserde Râzî, mezhepler hakkındaki tarihî bilgileri ve mezhep teorisyenlerinin görüşlerini bazen salt aktarımla, bazen de kendinden önce yazılmış eserlerdeki yanlış anlaşılmaları düzelterek sunmaktadır. Günümüze eksik bir şekilde ulaşmış olmasına rağmen Râzî’nin bu eseri hem kelâm hem de mezhepler tarihi açısından önemli bilgileri ihtiva etmektedir.
Kurucu Düşünürleri ve Meseleleriyle Kelâm
Kurucu Düşünürleri ve Meseleleriyle KelâmFahreddin er-Râzî · Ketebe Yayınları · 20214 okunma
432 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
36 günde okudu
Merhum Fuad Köprülü, Türk Edebiyatında İlk Mutasavvıflar isimli büyük çalışmasında Hazînî’nin 1593’te kaleme aldığı Cevâhirü’l-Ebrâr min Emvâci’l-Bihâr’ından had safhada istifade etmiştir. Ancak ne yazık ki Köprülü, değerli âlim Hazînî’nin 1586’da yazdığı Menba‘u’l-Ebhâr fî Riyâzî’l-Ebrâr adlı eserini görme fırsatına erişememiştir. İşte elinizdeki bu kitap, anılan bu eserin filolojik bir neşridir. Son Yesevî şeyhi ve geride bıraktığı eserlerle Yeseviyye çalışmalarının biricik kaynağı olan Hazînî’nin bu eseri, Yeseviyye tarikatına dair ihtiva ettiği son derece kıymetli bilgilerin yanı sıra hem Doğu Türkçesi hem de Batı Türkçesinin katışımından oluşması yönüyle de dilcilik araştırmaları bakımından oldukça dikkat çekicidir. Prof. Dr. Mehmet Mahur Tulum’un bu çalışma ile Türk filolojisine sağladığı katkının da altını çizerek belirtmemiz gerekir ki Sultan III. Murad’a sunulmak üzere İstanbul’da kaleme alınan bu eser, muhatabını edebiyat tarihimizde ve Türkçenin büyük bahçesinde büyülü bir yolculuğa davet ediyor.
Menba‘u’l-Ebhar Fî Riyazî’l-Ebrar
Menba‘u’l-Ebhar Fî Riyazî’l-EbrarHazini · Ketebe Yayınları · 20212 okunma
Reklam
440 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
36 günde okudu
Kitâbü’t-Tevhîd, genelde İslam düşüncesi ve özelde Müslüman nüfusun büyük çoğunluğunu temsil eden Hanefî-Mâtürîdî gelenek içerisinde kaleme alınmış kurucu bir metindir. Sünnî kelâm ekolünün öncülerinden biri olan Ebû Mansûr el-Mâtürîdî tarafından kaleme alınan bu eser, Ehl-i Sünnet düşüncesini sistematik bir yapı halinde ortaya koymakla beraber dönemin din ve düşünce ekollerine karşı derin ve kapsamlı bir eleştiriyi de barındırmaktadır. İmam Mâtürîdî’nin bu eserdeki temel gayesi, İslam dünyasına ciddi oranda etkisi olan Mu‘tezileye karşı nitelikli eleştiriler yöneltmek suretiyle onun karşısında Sünnî düşüncenin kelâmî pozisyonunu ortaya koymaktır. Bir başka ifadeyle İmam Mâtürîdî, bütün eleştirileriyle Ehl-i Sünnet anlayışına akılcılık içinde alan açmaya çalışmaktadır. Eser; bilginin mâhiyeti ve kaynakları, ilâhiyat, peygamberlik, kazâ-kader, büyük günah problemi ve iman-İslam konuları çerçevesinde şekillenmekte ve Sünnî düşüncenin kelâm alanındaki gücünü bu konular bağlamında gözler önüne sermektedir.
Kitabü’t-Tevhid
Kitabü’t-TevhidEbu Mansur El Matüridi · Ketebe · 202155 okunma
128 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
18 günde okudu
“Bir Müslüman Nasıl Bakmalı” serisindeki kitaplar, özellikle gençlerin samimi anlam arayışına belli konular ve meseleler etrafında bir bakış açısı sunma amacıyla hazırlanmıştır. Okuyucuları, İslami hassasiyetler üzerinden düşünmeye ve araştırmaya sevk etmek amacındadır. “Bir Müslüman bu konuya sadece bu şekilde bakmalıdır” şeklinde mutlakçı bir anlayıştan uzaktır. Bu amaçla yayınlanmış olan “Bir Müslüman Ekonomi ve Faiz’e Nasıl Bakmalı?” isimli bu kitapta, mevcut ekonomik sistem ve faiz konuları ele alınmaktadır. Özellikle faiz, kapitalist ekonominin adeta motoru veya kalbi konumundadır. Elinizdeki bu çalışma, ciltlerce kitabın konusu olabilecek bu iki konuya İslam’ın temel bakış açısını kısa ve bilgilendirici şekilde sunmayı amaçlamaktadır. Kitapta, her Müslümanın bilmesinde fayda olan temel konular ele alınmıştır. Konular işlenirken genel bir perspektif sunulmaya çalışılmış ve iktisat altyapısına sahip olmayan kişilerin de anlayacağı bir dil kullanılmıştır.
Bir Müslüman Ekonomi ve Faiz’e Nasıl Bakmalı?
Bir Müslüman Ekonomi ve Faiz’e Nasıl Bakmalı?Necmeddin Güney · Beyan Yayınları · 202128 okunma
216 syf.
10/10 puan verdi
·
18 günde okudu
Teklif, varoluşumuza temel teşkil eden temalarla ilgili sorgulama sürecini bu kez üniversite temasıyla sürdürüyor. Teklif, her seferinde olduğu gibi klasik hükmündeki kitapların tanıtımları, muhtelif alıntılar ve uzmanlarca kaleme alınan makalelerle geçmişten günümüze üniversiteyi ele alan farklı yaklaşımlara bütünlüklü bir bakış getirmeye çalışıyor. Teklif, pek çok alanda yeni teknolojik devrimlerin yaşandığı, kapitalizmin yeni biçiminin tüm kurumları hizmet veren yapılara dönüştürmekte olduğu, yapay zekâ teknolojilerinin enformasyon derleme çabalarını insanlara ait bir alan olmaktan çıkardığı, her türlü kaynağın elektronik ortamda son derece hızlı bir biçimde ulaşılabilir hale geldiği, sosyal medya ve internet mecralarının gençleri hıza, derin düşünmemeye, her an eğlenceyle bağ kurmaya alıştırdığı ve dolayısıyla gençlerin dikkatlerini kapalı sınıflarda uzun süre tutmanın neredeyse imkânsızlaştığı (…) bir dönemde herkesi üniversite üzerine yeniden tefekkür etmeye davet ediyor. Teklif, üniversite üzerine geniş kapsamlı bir tartışmayı şimdiye kadar ele aldığı tüm temalarıyla irtibatlı olarak tartışmaya açıyor.
Teklif - Sayı 8 (Mart 2023)
Teklif - Sayı 8 (Mart 2023)Teklif Dergisi · Teklif Dergisi · 202314 okunma
144 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
“Bir Müslüman Nasıl Bakmalı” serisindeki kitaplar, özellikle gençlerin samimi anlam arayışına belli konular ve meseleler etrafında bir bakış açısı sunma amacıyla hazırlanmıştır. Okuyucuları, İslami hassasiyetler üzerinden düşünmeye ve araştırmaya sevk etmek amacındadır. “Bir Müslüman bu konuya sadece bu şekilde bakmalıdır” şeklinde mutlakçı bir anlayıştan uzaktır. Bu amaçla yayınlanmış olan “Bir Müslüman Kader ve İnsanın Özgürlüğü’ne Nasıl Bakmalı?” isimli bu kitapta, İslam’ın inanç esaslarından biri olan kader meselesi üzerinde durulmaktadır. Allah, insanı özgür yaratmıştır. Peygamberlerin temel hedeflerinden biri, insanların iradelerini hak, adalet ve iyilik yönünde kullanmalarını sağlamak olmuştur. İnsanlar kendi hür iradeleriyle iyiden yana tercihte bulunabildikleri gibi kötüden yana da tercihlerini kullanabilmektedirler. Ödülü de cezayı da bizzat insan hak etmektedir. Allah adildir, asla zulmetmez. Bu bağlamda insanın ezelde yazılmış bir kader ile eylemlerini yapmak zorunda kalması ve bunun sonucu olarak cennet veya cehenneme gitmesi de söz konusu değildir.
Bir Müslüman Kader ve İnsanın Özgürlüğü'ne Nasıl Bakmalı?
Bir Müslüman Kader ve İnsanın Özgürlüğü'ne Nasıl Bakmalı?Cemalettin Erdemci · Beyan Yayınları · 202130 okunma
181 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.