Nagehan Işık

Nagehan Işık
@nagehanisi
Okur-gezer Psikoloji ve Edebiyat ❝ En sevdiğim kitap:
Kendime Düşünceler
Kendime Düşünceler
❞ Kütüphane / Kitap / Kitapçı ve Yazar Önerileri 𝓝
Karar Anı
Önünde birçok hayat mümkünken, bir seçim yapmak, öteki hayatların sonsuza kadar reddedilmesi mi demektir? Bir seçimin içinde, birden fazla hayatı yaşamak mümkün mü? Mesela
Bilmemek
Bilmemek
kitabında Irena, Paris’e gitmek yerine Prag’ta kalmaya devam etseydi, sonsuza kadar orada mı kalacaktı?
Reklam
Abstract concept (Soyut kavram) vs. Practical Information (Pratik bilgi) Okuduğunuz kitaplarda hangisini arıyorsunuz? Ben ikisinden de bir parça bulunca daha fazla keyif alıyorum. Mesela
Duygusal Çeviklik
Duygusal Çeviklik
kesinlikle böyle bir kitaptı.
21. Filmekimi İKSV ‘22
Lale kart üyeleri için biletler ön satışa açıldı. 4 Ekim’de genel satış için açılacak. 75. Cannes film festivalinde ikincilik anlamına gelen Grand Prix ödülünü ‘Close’ filmi kazanmıştı. Filmekimi seçkisinde en merak ettiğim film! Siz hangi filmlere gitmeyi düşünüyorsunuz?

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Araya Mesafe Koyma
Duygusal Çeviklik
Duygusal Çeviklik
kitabında, bu kavramı hayatımıza adapte edebilmemiz için 3 temel davranıştan bahsediyor. 1. Duygulara kendini gösterme 2. Araya mesafe koyma 3. Ders çıkarma İlk madde aslında farkındalık ile ilişkili. Yani duyguları ve otomatik düşünceleri fark ederek ‘Stres hissediyorum.’ şeklinde kendine itiraf edebilmek, duygusal çeviklik kavramının başlangıç noktası. Son madde ise bizim için önemli olan değerleri keşfederek yeni eylem planlarımızı oluşturmayı kastediyor. Peki duygu ve düşüncelerimizle araya nasıl mesafe koyacağız? İşte kitapta verilen teknikler: • Kendini uzun vadede bu işin içinde ve sürekli gelişim yolunda gör. • Çelişkili ol ve çelişkileri kabul et. Çünkü bir durumun hem kurbanı hem sorumlusu olabilirsin. • Gül. Daha çok gül. Hayatına mizah kat. • Bakış açını değiştir. • Yüksek sesle bunun sadece bir düşünce, ya da bir duygu olduğunu söyle. • Kendinden üçüncü şahıs olarak söz et. Sahi, Nagehan ne isterdi?
“Başka bir deyişle Wiles’ı harekete geçiren şey başarı ya da ün kazanma umudu değil, matematiğin güzelliğine duyduğu derin entelektüel meraktı.”
Duygusal Çeviklik
Duygusal Çeviklik
• Yaptığım günlük aktivitelerin ne kadarı entelektüel meraktan geliyor? • Derin entelektüel merak duyduğum alanlar neler? • Başarı ve ün getirmese de hangi alanlarda derinlemesine bilgi sahibi olmak isterdim? Bence bu soruları herkes kendine sormalı.
Reklam
Üçüncü tekil şahıs
Duygusal Çeviklik
Duygusal Çeviklik
kitabında
Susan David
Susan David
duygu ve düşüncelerle araya mesafe koyma tekniklerini anlatıyor. Bunlardan biri: Kendinden üçüncü tekil şahıs gibi bahsetmek. LeBron James zor bir karar süreci için şunları demiş: “Duygusal bir karar vermek istemiyordum. LeBron James için en iyisini ve LeBron James’i mutlu edecek şeyi yapmak istiyordum.” Kaygı, endişe, üzüntü gibi duygulardan sıyrılamayarak kara kara düşündüğümüz zamanlarda kendimizden üçüncü tekil şahıs gibi bahsetmek karar vermeyi kolaylaştırır. Olaylara geniş bir açıdan bakmamızı sağlar ve dışarıdan bir gözle durumu daha iyi değerlendiriz.
Kendine Yardım Kitapları
🪶 Başvurulacak Türk Yazarlar •
Engin Geçtan
Engin Geçtan
- Psikiyatrist (Prof.) •
Doğan Cüceloğlu
Doğan Cüceloğlu
- Psikolog (Prof.) •
Acar Baltaş
Acar Baltaş
- Psikolog (Prof.) •
M. Hakan Türkçapar
M. Hakan Türkçapar
- Psikiyatrist (Prof.) •
Üstün Dökmen
Üstün Dökmen
- Psikolog (Prof.) •
Nevzat Tarhan
Nevzat Tarhan
- Psikiyatrist (Prof.) Yabancı Yazarlar •
Susan David
Susan David
Daniel Goleman
Daniel Goleman
Martin E. Seligman
Martin E. Seligman
Siz kimleri takip ediyorsunuz?
“Hayat bir kere yaşandığı için yargılanamaz.”
Milan Kundera
Milan Kundera
En son ne zaman telaşsızca yürüdük?
Yürümenin Felsefesi
Yürümenin Felsefesi
kitabı, bir süredir zaman yaratmadığım doğa yürüyüşlerini öyle bir anlatıyor ki… Kitabı elimden bırakıp çıkmak istiyorum şu an. Beni harekete geçiren kitapları seviyorum ♥️
Dostoyevski okumak
2022 hedeflerinden
Fyodor Dostoyevski
Fyodor Dostoyevski
külliyatı okumaya ‘
İnsancıklar
İnsancıklar
’ ile başladım bile. Öğrendiklerimi Wiser’da da paylaşıyorum. Here is a curation for you! open.joinwiser.com/XCcGysbiTTB5E3wFA
Reklam
Ne Okuyorsunuz Seyahatte?
Yolculuk için kitap seçmeyi çok seviyorum. İnce olsun, akıcı olsun, akılda kalıcı olsun. Uzun zaman sonra bile, ne zaman o kitabı elime alsam, aklıma yolculuğuma eşlik edişi de gelir.
Neden altını çizeriz ki?
İnsan, bir kitabı hayatının farklı dönemlerinde tekrar okuduğunda, her seferinde başka bir bölümden etkileniyor. Bu yüzden hiçbir zaman cümlelerin altını çizerek okumayı sevmedim. Benim kütüphanemde, okunmuş kitaplar, ilk kez okunacakmış gibi saklanmalı.