Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Bir hayat, Allah'ın emri ile sınırlandırılmaz ise o hayat rezilliklerin ve felaketlerin yaşandığı bir hayat olur (!) Allah azze ve cell şöyle buyurdu: Erkek veya kadın , kim salih amel işlerse, ameli salih olursa onu güzel bir hayat ile yaşatırız Nahl.97
Kur'an'ın şefaati ! İman edip salih ameller işleyenlere Rabbimizin vaadi var. Onları hoş yaşatırız, buyuruyor: “Erkek veya kadın, kim mümin olarak salih/iyi iş yaparsa, ona hoş bir hayat yaşatırız ve mükâfatlarını yapmakta olduklarının en güzeliyle veririz.” ( Nahl, 97) İnanmak, salih amellerle bir hayat yaşamaya çalışmak, huzursuzluğa
Reklam
İyilik ve Kötülük Kime? İyilik ve kötülük adına yapılan her şey muhakkak sahibine dönecektir. Böylece iyiliği de kötülüğü de insan kendine yapmaktadır. Allah Teâlâ şöyle buyurur: “Kim iyi bir iş yaparsa kendi lehinedir. Kim de kötülük yaparsa kendi aleyhinedir. Rabb’in kullara (zerre kadar) zulmedici değildir” (Fussılet 41/46). “Kim salih bir amel işlerse kendi lehine işlemiş olur. Kim de kötülük yaparsa kendi aleyhine yapmış olur” (Câsiye 45/15). Salih amel yani iyi işler yapanlardan Cenâb-ı Hak Kur’an’da övgü ile bahseder: “Erkek veya kadın, kim mümin olarak iyi iş işlerse elbette ona hoş bir hayat yaşatacağız ve onların mükâfatlarını yapmakta olduklarının en güzeli ile vereceğiz” (Nahl 16/97). Günlük hayatta yaptığımız güzel iş ve yardımlar salih amelin içine girmektedir. Ancak unutmamalı ki sadece insanların hoşnutluğunu ve beğenisini kazanmak için, inançsız olarak ya da Allah rızası için olmayan işlerin Allah katında bir kıymeti ve değeri yoktur. Semerkand Takvimi
Nahl, 16/97
"Erkek olsun kadın olsun, kim inanmış bir insan olarak dünya ve âhirete yararlı işler yaparsa kesinlikle ona güzel bir hayat yaşatacağız ve böylelerinin ecirlerini de muhakkak surette yapmış olduklarının daha güzeliyle vereceğiz."
Bir Ayet Erkek olsun kadın olsun, kim inanmış bir insan olarak dünya ve âhirete yararlı işler yaparsa kesinlikle ona güzel bir hayat yaşatacağız ve böylelerinin ecirlerini de muhakkak surette yapmış olduklarının daha güzeliyle vereceğiz. (Nahl, 16/97) Bir Hadis Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en hayırlı olanlarınızdır. (İbn Mâce, "Nikâh", 50; Tirmizî, "Radâ", 11) Bir Dua Allah'ım! Zulmetmekten ve zulme uğramaktan, düşmanlık etmekten ve düşmanlığa maruz kalmaktan, iyilikleri silip süpüren bir hata yapmaktan veya bağışlanmayacak bir günah işlemekten Sana sığınırım. (Ahmed b. Hanbel, 35, 520)
Bir Ayet Erkek olsun kadın olsun, kim inanmış bir insan olarak dünya ve âhirete yararlı işler yaparsa kesinlikle ona güzel bir hayat yaşatacağız ve böylelerinin ecirlerini de muhakkak surette yapmış olduklarının daha güzeliyle vereceğiz. (Nahl, 16/97)
Reklam
#ayet
Bir Ayet: Erkek olsun kadın olsun, kim inanmış bir insan olarak dünya ve âhirete yararlı işler yaparsa kesinlikle ona güzel bir hayat yaşatacağız ve böylelerinin ecirlerini de muhakkak surette yapmış olduklarının daha güzeliyle vereceğiz. (Nahl, 16/97)
KUR'ANDA MÜMİNLERİN ÖZELLİKLERİ KENDİMİZE BAKALIM
Bu özellikler bizde yok ise sorun bizde ve bu sorun göz ardı edilebilecek bir sorun değil 👉Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla, 👉1. İnsanlar arasında adaletle hükmederler. (En’am-151) 2. Allah'a asla şirk koşmazlar. (Furkan-68) 3. Namuslarını (ırzlarını) korurlar. (Furkan-68) 4. Hakkı bile bile gizlemezler. (Bakara-44) 5. Namazlarını
Hayırlı sabahlar
Erkek olsun kadın olsun, kim inanmış bir insan olarak dünya ve âhirete yararlı işler yaparsa kesinlikle ona güzel bir hayat yaşatacağız ve böylelerinin ecirlerini de muhakkak surette yapmış olduklarının daha güzeliyle vereceğiz. Nahl - 97.
Nahl 97
Erkek olsun kadın olsun mü’min olarak kim sâlih amel işlerse ona dünyada elbette temiz ve güzel bir hayat yaşatırız. Âhirette de onları, yaptıkları en güzel işleri esas alarak mükâfatlandırırız.
Reklam
Kur’ân’ın indiriliş gayesi şu ayetlerde açıklanmıştır: İnsanlar arasındaki ihtilafı gidermek (Bakara, 213), anayasa kabul edilip insanlar arasında onunla hükmetmek (Nisâ, 105), müminleri onunla müjdeleyip kâfirleri korkutmak (Meryem, 97), tüm varlığı uyarmak ve Allah’ın (cc) hücceti olması (En’âm, 19; Furkân, 1), ayetleri üzerinde düşünülüp öğüt alınması (Sâd, 29), insanları Allah’ı birlemeye ve yalnızca O’na ibadete sevk etmesi (Hûd, 1-2), insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak (İbrahîm, 1), müminleri sebat ettirmek ve onlara yol göstermek (Nahl, 102), müminlere şifa ve rahmet olması (İsrâ, 82)
282 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.