Pişmanlıkların Kıyısında Bir Gece Yarısı Kütüphanesi
9/10
·296 syf.··
2026 4. kitabı
"Yaşamadığımız hayatların pişmanlığıyla yaşarken, elimizdeki tek hayatı kaçırıyor olabilir miyiz?" Merhaba kitap dostları, sıradaki durağımıza, yani ihtimallerin dehlizlerine açılan Gece Yarısı Kütüphanesine hoş geldiniz! Bu sefer sizleri ekrandan tek bir admin olarak, biraz mahcup bir tebessümle karşılıyorum. Çünkü itiraf etmeliyim ki, bu kitabı okuma konusunda diğer adminimizin biraz gerisinde kaldım. Ama olsun; bazen bir kitabı sadece okumuş olmak için değil, hayatımızın tam da ona ihtiyaç duyduğu o doğru saniyede okumak gerekir ya, benimki de tam olarak öyle bir serüven oldu. Geç de olsa aynı sayfalarda buluşabilmiş olmanın mutluluğuyla bu yolculuğu sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Aslında kitabın adını uzun zamandır her yerde sıkça duyuyordum. Fakat geçtiğimiz yaz akşamlarından birinde, kendimi derin bir içsel sorgulamanın ortasında bulmuştum. Tam da kitabımızın baş karakteri Nora Seed gibi, geçmişte aldığım kararların, seçtiğim yolların ağır pişmanlığına düştüğüm; hatta belki de onunkinden çok daha kabarık, kalın kaplı bir Pişmanlıklar Kitabına sahip olduğumu hissettiğim bir andı. İşte tam o anda, hayatımda çok değer verdiğim, ruhumu iyi tanıyan insanlardan biri bana dönüp kitabın kalbini oluşturan o tılsımlı soruyu sordu: ”Başka bir hayatı yaşıyor olsaydın, onun istediğin gibi kusursuz geçeceğinden nasıl emin olabiliyorsun?” Ve ardından okumam için bana bu kitabı tavsiye etti. Bunun üzerinden biraz zaman geçtikten sonra diğer adminimiz de ”Hâlâ okumadın mı?” diye beni tatlı tatlı teşvik ettiğinde, nihayet kitapla buluşma kararı aldım. Ve şunu büyük bir samimiyetle söyleyebilirim: Okumak için bu kadar geç kaldığıma öyle pişman oldum ki, kendi hayali Pişmanlıklar Kitabı’ma bir madde daha eklemiş oldum! Matt Haig'in kurduğu o
1000Kitap
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,8bin okunma
Puan vermedi·336 syf.·
2026 30. kitabı
Herkese merhaba. Yine muhteşem bir Eve Dallas kitabı ile geldim. İlk önce Eve'nin muhbiri yüzü parçalanmış şekilde öldürülür. Daha sonra ünlü model Pandora öldürülür. Eve bu cinayette çok zor durumda kalır. Pandora'nın cinayetindeki tüm deliller Eve'nin en yakın arkadaşı Mavis'i göstermektedir. Eve, Mavis'in katil olmadığına emindir. Eve bir yandan olayı çözmeye çalışırken diğer yandan Roarke'ın zorlamasıyla düğün hazırlıklarıyla uğraşır. Kendi düğünü de olsa Eve için mesleği daha ön plandadır. Bu sefer bir de en yakın arkadaşını aklaması gerekmektedir. Pandora'dan kimse hoşlanmamaktadır. Herkes katil olabilir. Ayrıca ölümsüzlük adı verilen yaşa dışı bir madde ortalıkta gezmektedir. Yine ve yine katili tahmin edemedim. Hiç düşünmediğim biriydi. Baştan sona gizem doluydu. Eve düğün hazırlıklarında kendinden bekleneni yaptı. Hiç şaşırtmadı. Roarke bu konuda çok sabırlıydı. Mavis'in çok çabuk olanları kabul edip sanki hiç cinayetle suçlanmamış gibi hareket etmesi beni rahatsız etti açıkçası. Eve ondan daha çok endişeliydi. Eve'nin geçmişe olan kapı daha çok aralanıyor. Ve bu kapı hiç hoş olmayan, can sıkıcı bir yere açılıyor. Düğüne bir gün kalaya kadar çalışan Eve'nin dördüncü kitapta nasıl balayına çıkabilecek merak ediyorum. Ölümsüz Ölüm serinin üçüncü kitabıydı. Ölümsüz Ölüm Nora Roberts (J.D. Robb)
Polisiye / Gerilim
Ölümsüz ÖlümNora Roberts (J.D. Robb) · Epsilon Yayınları · 2005359 okunma
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Umut verici
9/10
·296 syf.··
2026 20. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 27 Haziran 2026 15:39
Bu kitabı okurken “Sanırım ben de Nora gibi umutsuzluk dolu olanlardan biriyim ama bu kitap bakış açımı değiştirecek gibi duruyor. Belki ben de başka evrenlerde bambaşka acıları, sevinçleri, denetimleri olan biriyimdir ve tüm bunlara rağmen yine de pişmanlıklarım vardır. Belki olabilecek en güzel hayat kök hayatımdır ve onu her şeyiyle kabul edip potansiyelimi görmem gerekiyordur. Belki kendime çok yüklenmemem gerekiyordur…” diye düşündüm. Dili akıcı, konusu zevkli bir eserdi. İçindeki felsefe alıntılarını çok sevdim. Anlatılmak istenen çok güzel anlatılmıştı ve umut vericiydi. Çok beğendim. Hiç pişman etmedi ve yazarın diğer eserlerini de mutlaka okuyacağım.
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,8bin okunma
Kendi sıcacık bedeninin içinde, capcanlısın. Özgürlük budur!
10/10
·304 syf.··
Beğendi
·
2026 8. kitabı
-Mini spoiler içerir- Gece Yarısı Kütüphanesi’ni okuyanlar bilir. Yaşadığımız hayatın sonsuz ihtimalleri var ve orada Nora ile beraber hala devam eden bir hayatın yaşanmış ve yaşanmamış bütün ihtimallerini sevmeyi, kabullenmeyi ve bilinmezliğinin dayanılmaz hafifliğini öğrendik. Gece Yarısı Treni’nde ise yaşanmış bir hayatın ebediyete giden yolda kendiyle yüzleşmesini görüyoruz. Hayatın ancak geçmişe bakarak anlaşılabildiği ve yine ancak geleceğin ileriye bakarak yaşanabileceğini savunur Kierkegaard. Bu roman tam olarak bu öğretinin ince ince örülmüş hali. Çoğumuz etten kemikten bedenimizin savunmasızlığını duvar gibi sınırlarımızla korumaya çalışıyoruz, yeterince güçlü olursak acıdan kaçabileceğimizi sanıyoruz ancak yanılıyoruz. Acı çekmek çoğu zaman kaçınılmazdır. Bazen yaşamak için kalbimizin kırılmasına izin vermemiz gerekir. İşte tam da bu yüzden geçmişimizden kaçmanın kendimizden kaçmak olduğuna inanıyorum. Yüzleşmeye cesaret edemediğimiz her şey geleceğimizi şekillendiriyor, canavarımızı besliyor. Oysa hayat, tüm bunları yaşarken sanki hiç geçmeyecekmiş gibi yavaş, hatırlarken ise son sürat giden bir tren gibi hızlı akıyor. Çoğu zaman rutinlere takılı kalırken gerçekten sahip olduklarımızı unutuyoruz. Hepsinin birer mucize olduğunu, her günün yeni bir başlangıç olduğunu… Wilbur Budd 81 yaşındayken, pişmanlıklarla dolu ömrü 19 Nisan günü son bulduğunda kendini hayatının treninde buldu. Gençliğinde harcadığı tüm o zamanlar için “gençliğine” vereceği öğütlerse sevgili piyano dersi hocasından duydukları ve “Ellerine ikinci bir şans geçen ölüler nasıl yaşayacaksa öyle yaşa!” olacaktı. Herkesin kendinden bir şeyler bulacağı yüreklere dokunan bir kitap.
Hayata Dair
Gece Yarısı TreniMatt Haig · Domingo Yayınevi · 2026437 okunma
10/10
·440 syf.··
Beğendi
·
2026 42. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 27 Haziran 2026 03:31
Bu yıl Emily Henry'nin bir diğer kitabı olan Tatilde Tanıştığımız İnsanlar'ı okumuştum ama bana hitap etmemişti. Kitap Kurtları'nı Ali Hazelwood'un önerdiğini görünce bir şans vermek istedim ve zerre pişman olmadım. Hikayenin ilerleyişi, karakterlerin inşası ve diğer her şey harikaydı. Nora'nın hislerini bu kadar iyi bir şekilde bana hissettirmesine hayran kaldım. Okuduğunuza zerre pişman olmayacağınız bir romance.
Kitap KurtlarıEmily Henry · Epsilon Yayınevi · 20231,190 okunma
Puan vermedi·296 syf.··
2026 5. kitabı
Herkesin hayatında dönüp dönüp baktığı bir "keşke" vardır. Gece Yarısı Kütüphanesi, işte tam da o keşkelerin peşine düşen bir kitap. Okurken yalnızca Nora'nın farklı hayatlarına tanıklık etmiyorsunuz; kendi seçimlerinizi, vazgeçtiklerinizi ve bugün olduğunuz kişiyi de sorguluyorsunuz. Bazen başka bir hayatın bizi daha mutlu edeceğine inanıyoruz. Daha başarılı, daha zengin, daha sevilen... Ama Matt Haig bize mutluluğun kusursuz bir yaşamda değil, bulunduğumuz anın kıymetini fark edebilmekte saklı olduğunu hatırlatıyor. Kitabın en sevdiğim yanı, insanın içine umut bırakması oldu. Geçmiş değişmese de geleceğin hâlâ yazılabileceğini, hayatın her şeye rağmen yeni sayfalar açabileceğini hissettiriyor.
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,8bin okunma