Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nurettin AYHAN

Nurettin AYHAN
@nurettinayhan
Diyarbakır
22 okur puanı
Temmuz 2015 tarihinde katıldı
Düşün! düşün! Ne düşündüğünü de düşün!
Zübeyir Gündüzalp
Zübeyir Gündüzalp
Reklam
Sübhânek. Sen bütün kusurlardan ve noksan sıfatlardan münezzehsin! Rehberi olmadığın kimselere yollar ne kadar da dar! Hidayet edip yolunu gösterdiklerin nazarında hakikat ne kadar da açık! ```İlâhî! Bizi, Sana ulaştıracak yollara sevket! Bizi, Sana varan en kestirme yollarda yürüt! Uzağı yakın eyle bize! Çetin zorlukları kolay eyle bize! Bizi, Sana koşan, sürekli kapını çalan, gece gündüz kulluk ve ibadette bulunan ve heybet ve azametinden korkan kulların arasına ilhak eyle!``` Zeynel Abidin ibni Hüseyin
Hz. Muhammed (Sav)
"Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâlâ hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tövbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı." [Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizî, Da'avât 105, (3533).]

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri 33 tane Hadis-i Şerif'i kendine ait özel deftere yazmıştı. Talebesi merhum Mustafa Sungur ağabeyin açıklaması şöyle: Üstâdımız Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, 3. defa girdiği Afyon Medrese-i Yusufiyyesinde, şu gelen 33 hadis-i şerifeyi kendi evrak defterinde yazmış, bilâhare bâzı Nur talebeleri de, kendi defterlerinde kaydetmişler. Bunların bâzılarını, Üstâdımız kendi kalemiyle tashih edip, bâzı Arapça ve Türkçe hâşiyeler ilâve etmiştir. Risâle-i Nur’un talebe-i ulûm şerefini kazandıran ve ilim içinde hakikata bir yol açan mesleğini, bu hadis-i şerifler beyân etmektedirler. Bu hakikatı ifâde için, merhum mualla üstâdımız, Emirdağ-1, sayfa 90′da: “Ehli velâyetin amel ve ibâdet ve süluk ve riyâzet ile gördüğü hakikatler ve perdeler arkasında müşahade ettiği hakâik-ı imâniye, aynen onlar gibi Risâle-i Nur; ibâdet yerinde ilim içinde hakikata bir yol açmış, süluk ve evrad yerinde, mantıkî bürhanlarla, ilmî hüccetler içinde, hakikat-ül hakaika yol açmış ve ilm-i tasavvuf ve tarikat yerinde, doğrudan doğruya ilm-i kelâm içinde ve ilm-i akide ve usul-üd din içinde bir velâyet-i kübra yolunu açmış ki, bu asrın hakikat ve tarikat cereyanlarına galebe çalan felsefî dalâletlere galebe ediyor” diye beyân buyurmuşlardır. 33. Hadis-i şerif için sayfama bakabilirsiniz.
Hz. Muhammed (Sav)
33) "Cihâdın en faziletlisi, kişinin kendi nefis ve hevâsı ile cihad etmesidir." (Feyz-ül Kadir 2/31)
Reklam
Hz. Muhammed (Sav)
32) "Cihâdın en üstünü, zalim hükümdar(lar) yanında hak söz söylemektir." (Kenz-ül Ummal 9/64)
Hz.muhammed (Sav)
31) "Bizden başkalarına benzeyen, bizden değildir. Sakın Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeyiniz." (Feyz-ül Kadir hadîs no: 7649)
Hz.Muhammed(sav)
30) "Sakın bid'atlara yanaşmayınız. Çünkü, bütün bid'atlar dalâlettir, bütün dalâletler de ceheneme gider." (Râmuz-ül Ehadîs sh: 177)
Hz.muhammed (Sav)
29) "Kur'an'ı öğrenen ve öğreten, içindeki hakaikı ders verenler bilmiş olsunlar ki, (kıyâmet gününde) onların cennete girmelerine, sâik ve delil ben olacağım." (Râmuz-ül Ehadîs sh: 170)
Hz.muhammed (Sav)
28) "Âdemoğullarının en cömerdi ve en kerimi benim. Benden sonra, onların en kerimi ve en cevvâdı ise, bir adamdır ki; o adam (hususi) bir ilim bilecek ve o ilmini neşredecektir. Kıyâmet gününde müstakil bir ümmet hâlinde diriltilecektir." (Râmuz-ül Ehadîs sh: 163)
Reklam
Hz.muhammed (Sav)
27) "Ahir zamanda, şiddetli ve dehşetli bir belâ gelecek, herkese isâbet edecek. Ondan kurtulan olmaz. Ancak Allah'ın dinini bilen ve ona göre lisânıyla ve kalbiyle mücâhede eden bir adam kurtulacak. O ise, ona sâbıkların (geçmişlerin) mesleği sebkât etmiştir." (Râmuz-ül Ehadîs sh: 141)
Hz.muhammed (Sav)
26) "Muhakkak fitne gelmektedir. Kulları (insanları) parça parça edecektir. Ancak âlim(ler) ondan kurtulacaktır." (Râmuz-ül Ehadîs sh: 105)
Hz.muhammed (Sav)
25) "Said, fitnelerden uzak kılınmış kimse ve musibet ve fitneye düşürülünce sabreden kişidir. Böylesi adam ise, çok hoş, pek nâdirdir." (Râmuz-ül Ehadıs sh: 100)
Hz.muhammed (Sav)
24) "Cenâb-ı Allah Azze ve Celle mü'min kula, (tecrübe ve imtihan için) musibet ve bela verir. Fakat o kula bu belayı, ancak ona keramet ve ikramını göstermek için verir." (Feyz-ül Kadir 2/280)
68 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.