Tılsımlar yapmak istiyorsun dedi Ogion büyük adımlarla yürürken . O kuyudan çok su çektin. Bekle. Erkeklik sabretmek demektir. Ustalık ise dokuz kez sabretmek demektir.
“Ogion çok sessiz bir adam olduğu halde, son derece yumuşak ve sakindi; öyle ki sonunda Ged ona karşı duyduğu korkuyu yenerek, birkaç günde ustasına "Benim çıraklığım ne zaman başlayacak acaba?" diye sorabilecek kadar cesaretlendi.
"O'na öğretmenlik etmiştim dedi büyücü. Ne öğretebildiysem Roke' taki okula biliyorsunuz, bir oğlanken gelmişti; elinde onun büyük bir gücü olduğunu yazan, Ogion'dan gelen bir mektupla. Fakat rüzgara konuşmasını öğretmek için onu ilk defa bir tekneyle çıkardığımda, anlarsınız ya; Bir hortum yaratmıştı. O zaman ne ile karşı karşıya olduğumuzu anlamıştım. Ya 16 yaşına basmadan boğulup gidecekti, ya da kırkına varmadan baş büyücü olacaktı. Ya da böyle düşünmüş olduğumu düşünmek hoşuma gidiyor."