Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gülfidan

Gülfidan
@okumayacalisiyorum
Sıkı Okur
İki ömrüm olsun isterdim; biri yaşamak, diğeri okumak için. (Goethe)
Balkan mafyasının arka bahçesi: Türkiye
Onlarca yıldır, Türkiye eroin kaçakçılığını en önemli güzergahıydı. Dünyadaki narkotik suçlarla mücadele birimleri tarafından bu yol balkan güzergahı olarak adlandırılıyor. Bu trafiği büyük ölçüde Türkiye merkezli uyuşturucu kaçakçıları yönetiyor. Türkiye’de yılda ortalama 20 ton eroin yakalanıyor. Bu Avrupa’nın tümünde yakalanan eroinin üç katından fazla.
Reklam
Baronun 7,5 yıllık İstanbul sefası
Uyuşturucu baronu Zeljko Bojaniç 7,5 yıldır Türkiye’deydi ve İstanbul Sarıyerdeki lüks bir villada yaşıyordu. Kotor çetesinin, Balkanların Escobar’ı denilen Darko Sariç kurmuş ve uyuşturucu kaçakçılığından milyarlarca dolarlık servet yapmıştı. Zeljko Bojaniç çetenin Kara parasıyla turizm şirketleri, eğlence merkezleri kurmuştu.
Çürüyen devletin mafya olanakları
Bornova nüfus Müdürlüğü’nde’deki beş şüpheli evrakta sahtecilik, suç örgütüne yardım ve yataklık, rüşvet alıp vermek, suçlarından tutuklandı. İnfaz düzenlemesi denilen af yasalarıyla bu suçlardan ucuz kurtuldular.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Türkiye bir mafya akın yaşadı. Ama davetsiz gelmediler. AKP iktidarı, varlık barışları, ucuza Türk vatandaşlığı kampanyalarıyla dünyanın kara parasını ve bu paranın kirli sahiplerini çağırdı.
Kırmızı KediKitabı okudu
Muhteşem Süleyman devrinde, ihtişamı’nın doruğundaki Osmanlı imparatorluğu, dünyanın pek farkında olmadığı gibi, olmak da istemiyordu. Medreselerde matematiğin ve coğrafyanın ortadan kalkması hemen hemen aynı tarihlere rast gelir.
Sayfa 156 - Türkiye İş Bankası YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
İtaat?
Tarih boyunca halk; “şeriatın kestiği parmak acımaz”, “ul’ül emre itaat” yaklaşımı ile devlet otoritesine sonsuz bir itaat ve bağlılık sergilemiştir. Halbuki inanç sistemimiz aksini emretmektedir. İtaat; ancak ul’ül emir hak ve adalet üzere ise mümkündür.
Sayfa 114Kitabı okudu
Demokrasi Nedir?
Demokrasi, yukarıdan aşağıya çabalarla üretilemeyen, ama halkın kendi kendine uygulayarak deneme hata yapma yolu ile öğrenebildikleri bir yaşam biçimidir.
Sayfa 107Kitabı okudu
sistem üzerine
Devlet kapısında horlanan, itilen “bugün git yarın gel” şeklindeki tavır sonucu, devletten soğuyan insanlar, temsilcileri marifetiyle yönetimin sahibi ve denetleyicisi olacak, devlet-millet ayrımı son bulacaktır.
Anadolu insanı, yılların ihmali ve geri bırakılmışlığını, kendi oluşturduğu birimler aracılığı ile, okuttuğu bu insanlarla yenecektir.
Reklam
Dünyada silah, kan ve gözyaşı ile hangi mesele çözülmüştür. Çözüm her şeye rağmen yine demokrasidir.
Bir ülkede demokrasi, bir tanıma göre küçük demokrasilerde meydana gelir ve gücü küçük demokrasilerin gücüne bağlıdır. Gelişmekte olan yerel yönetimler demokrasinin okuludur. Bu suretle halk yerel düzeyde yönetime katılmakta ve yönetimi denetlemektedir.
Sayfa 48 - Birey yayıncılıkKitabı okudu
Popper, genç arkadaşlarını ölüme gönderen komünist parti liderlerine karşı içinde derin bir öfke duyduğunu yazar. “Kimse doğruluğundan emin olmadığı bir fikir uğruna bir diğerini ölüme göndermemelidir” diye geçirir aklından. Ne din adamları, ne politikacılar ne de bilim adamları.
Teoriler
Her şeyi açıklayan teoriler, diye düşündü Popper, aslında hiçbir şeyi açıklamazlar. İnsan düşüncesi yanılır. Koca Newton bile yanılmadı mı? İnsanın yapabileceği tek şey, gözlemlerini geçici olarak bulabildiği en uygun kuram çerçevesinde açıklamak, fakat o kuramı en acımasız şekilde sürekli sınava çekilebilecek bir şekilde kurgulamaktır. Tek bir ters gözlem, tüm bir kuramı sıfırlar.
Gazali ve bilim
Aklın tanrının büyüklüğünü ve eserinin ihtişamı’nı idrak ve takdir etmekten daha yüce ne gibi bir görev olabilirdi?
78 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.