Puan vermedi·144 syf.·
2026 48. kitabı
Mario puzonun baba.. Omerta.. Aptallar erken ölür gibi kitaplarını okumadan önce kısa ince bir kitabi olan bu kitabı okudum.. Ama gerçekten ciddi vakit kaybi diyebilirim.. Tam bir Türk dizisi.. Yada yeşilcam filmi olacak kitap.. İşkenceye uğrayan.. Esi öldürülen bir adam ve onun intikam hikayesi..
Münih'e Kadar 6 MezarMario Puzo · E Yayınları · 2014488 okunma
7/10
·336 syf.··
2026 24. kitabı
Baba kitabından sonra yazılmış bir kitap, tabiki onun kadar etkileyici değildi. Daha basit bir hikayeyi ele alıyor, emekli olmuş bir mafya babasının suikasti ile hikaye başlıyor.
OmertaMario Puzo · E Yayınları · 2022499 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Puan vermedi·336 syf.··
2025 27. kitabı
·
13 günde okudu
·
Okunma: 20 Kasım 2025 22:39
Omerta, Mario Puzo'nun gayriresmi mafya üçlemesinin bir kitabıdır. Baba kitabı gibi bu kitap da oldukça akıcıdır. Daha çok olaylar üzerinden ilerleyen, betimlemelere çok yer vermeyen, yer yer vahşileşen ve iyi karakterlere sahip bir kitap benim gözümde. Olay örgüsüne bakacak olursak kitabın zayıf taraflarından biri olarak görüyorum. Çünkü bize özgün bir olay vermiyor. Daha önce birçok yerden aşina olunabilecek ve yer yer tahmin edilebilecek olaylara sahip. Bu sıradanlık benim için bazı yerlerde okuma hevesimi azaltan bir faktördü. Vincenzo Zeno, en büyük Don, öleceğini öğrenince çocuğu ve kitabın baş kahramanı Astorre Viola'yı arkadaşı Don Aprile'e emanet ediyor. Astorre Viola Don Aprile ve onun çocuklarıyla birlikte büyüyor. Üvey babası Don Aprile'in mafyayı bırakması ve durduk yere öldürülmesi üzerine olaylar zinciri başlıyor. Ölmeden önce Astorre'den istediği ise banka hisselerinin satılmasını ne olursa olsun engellemesi. FBI, Latin mafyalar, İtalyan mafyalar arasında entrika, güç savaşları ve ihanetin iç içe geçtiği heyecanlı bir mafya hikayesi. Karakterler kitabı bu noktada daha heyecanlı bir noktaya taşıyor. İyi işlenmiş ve arka planları iyi belirlenmiş karakterler var. Görünürde müzik yapan, at binmeyi seven, kendi halinde takılan ve kimseye zararı olmayan bir adam. Ancak onun da bir gizli ve tehlikeli tarafı var. Romanda Astorre Viola'nın geçmişini anlatan sahnelerinden keyif aldım. Astorre Viola, Baba kitabından Michael Corleone karakteri ile kitap içinde benzer konumdalar. Ben Astorre Viola'yı daha modern, güçlü ve eğlenceli buldum. Bu romanı okurken romandaki en zeki adamın o olduğunu hissediliyordum. Bu yer yer saçma da hissettirdi ama tamamen garipsemedim. Aynı zamanda gereksiz karakterler olduğunu da düşünüyorum, Valerius ve Marcantonio gibi.
OmertaMario Puzo · E Yayınları · 2022499 okunma
OMERTA Suskunluk Yasası - Mario Puzo
5/10
·336 syf.··
2025 16. kitabı
****OMERTA Suskunluk Yasası Roman; Mario Puzo(1920/1999 ABD'li romancı ve senarist) ; İnkılâp Yayınevi; 2001; Türkçesi Nejat Ebcioğlu; 383 Sayfa (5) (9 Eylül 2016) Kütüphaneden ödünç aldığım kitaplardan biriydi. Dört gün önce devrettim. Bir mafya babası yaşlanır; emekliye ayrılmadan önce, işlerini kendi yetiştirdiği bir Sicilyalı'ya bırakmak istemektedir. Karanlık işlerden uzaklaşır iyice. Âdeta kendisini unutturur mafya örgütlerine. Bu karanlık işleri bıraksa da işler onu bırakmaz. Kitabı okumak isteyenler buradan sonra yazacaklarımı, konusu üzerine bilgi vereceğimden okumasınlar! Baba bir suikast sonucu öldürülür. Yerine geçmesi beklenen delikanlı, Baba'nın üç çocuğuna miras kalan bankaları dünyanın en büyük uyuşturucu mafyasına bırakmak istemez. Bu uyuşturucu mafyası çok güçlü olmasına rağmen, öldürülmüş olan Baba'nın yetiştirdiği genç adam da tam bir Sicilyalı'dır. Bu Sicilyalı FBI yardımcılarından bir yetkilinin, uyuşturucu mafyasının Baba'yı ortadan kaldırmasına göz yumduğunu öğrenmiştir. Sözüm ona FBI Yetkilisi bir milyon dolar rüşvet almıştır bu göz yumma sonucunda. Yazarımız FBI'ya da çamur atmak istemez bu vesileyle,,, FBI Başkanı'nın bu rüşvetin alınmasında onayı olduğunu yazar! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, dedim ve şapka çıkardım! Sicilyalı önce Baba'yı öldüren iki katili yakalar,,, konuşturur; emri kimin verdiğini öğrendikten sonra iki katili de öldürür. Sıkıldım şu satırları yazıyorken. Ve Sicilyalı uyuşturucu mafyasının liderinden intikamını alır; onu öldürür. FBI Yetkilisini de öldürür. Vasat ve üstelik duygusuzca yazılmış bir roman idi. Mario Puzo'yu BABA romanıyla tanımıştım; filmi de çevrilmiş olan bu eserinden sonra Yazarımızın OMERTA başlıklı bu romanını okumasaydım keşke! Çarşamba,14 Eylül 2016
OmertaMario Puzo · E Yayınları · 2022499 okunma
OKUYUN OKUTTURUN
Puan vermedi·336 syf.·
2025 37. kitabı
Sürükleyici çok kitap okudum…diye düşünenlerle başlayayım; daha hiç bir şey görmediniz. Ne mafya, ne polisiye, ne kirli ilişkiler…bu kitapların hiçbirini sevmem. Sadece (doğal olarak) Mario Puzo yeri ayrıdır. Kitap öyle böyle sürükleyici değil. Savrulup sürükleniyorsunuz. Klasik bi, ha demek şöyle olacak, o da bunun peşinde, demek bu bunu öldürür, bu buna aşık olur, bu da bununla acayip düşman, bunlar da birbirinin peşine düşer…kitabı değil. Tam öyle olduğunu zannediyorum tak ters köşe. Ama çok keskin bi dönüş değil. Öyle bi mantığa oturuyor ki…eeee n’olacak yani şimdi…şeklinde iç sesinizle okuyorsunuz. Yani uzatmayacağım; okuyun okutturun. Belki az bile abarttım. Kendiniz görün.
OmertaMario Puzo · E Yayınları · 2022499 okunma
9/10
·336 syf.··
Beğendi
·
2025 10. kitabı
Günümüzde hep derler ya aşağılamak için, komplo teorisi diye. Kitabı okuyunca ne fırıldaklar dönüyor, tapınakçılar, yuvarlak masa şovalyeleri, mason kocaları ve diğerlerinin artık şirketlerin perde arkasından dünyayı yönetmek için ne dolaplar çevirdik lerini, paranın milliyeti, dini ve ırkının olmadığını sadece güce yapanların birleştiklerini çok çarpıcı görüyorsunuz romanlaştırılmış olarak hemde. Ülkemizde de aynı uzantıları TÜSİAD adı altında, sömürmek için demokrasi ve özgürlük kılıflarını içinde gizlendiklerini fark ediyordunuz bu arada.
OmertaMario Puzo · E Yayınları · 2022499 okunma