Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

rockncomics

In the deserts of the heart Let the healing fountain start In the prison of his days Teach the free man how to praise
Sayfa 81
Reklam
Dünya o kadar karmaşıktır ki, beyin dünyayı aynı anda iki farklı tarzda işlemden geçirmek zorundadır.
Sayfa 29
Geçmişteki uygulamalara uyarlandığında işe yaradığı görülen bir fikir geleceğe dönük bir potansiyel de taşır.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Eğitim, bir kovayı doldurmak değil, bir meşale yakmaktır". Doğru. Kibritlere uzanma vakti geldi.
Sayfa 144
Beyin hakkında işittiğim en akıllıca söz, komedyen Emo Phillips'e ait: "Bedenimdeki en harika organın her zaman beyin olduğunu düşünmüşümdür; ama bir gün kafama dank etti, 'bir dakika, bunu bana kim söylüyor ki?’"
Sayfa 107
Reklam
"Evrenin başlangıcında zaman ortadan kaybolacak"; peki bu durumda "başlangıç"la ne kastediyoruz? Bill Clinton ile Gertrude Stein'in olası olmayan buluşmasında, evrenin başlangıcıyla ilgili şunu sorabilirsiniz: "'Olmak' mevcut mu?"
Sayfa 98
Leibniz, herhangi bir tartışmanın hesaplamayla sonuca bağlanacağını söylemesiyle ünlüdür; bir bar kavgasının ortasında "Hadi hesaplayalım!" lafını yumurtladığı pekala biliniyor.
Sayfa 42
Algımızın ötesinde belli bir takım duyusal uyartılar mevcutsa, kavrayışımızın ötesinde fikirler niye olmasın? Bu sınırlardan herhangi birine henüz varmadık mı? Sınıra ulaşmış olsak bunu bilir miydik? Komedyen felsefeci George Carlin'in şakayla belirttiği gibi, "terk edilmiş bir bölgenin neye benzediğini kimse tam olarak bilemez".
Sayfa 39
Bir adım ileri gidip bilinmesi mümkün olmayan bilinmeyenler olduğunu söyleyebiliriz
Sayfa 34
Bilmediğimizi bile bilmediğimiz şeyler var
Sayfa 34
Reklam
Neyi bilmediğimizi her zaman biliyor değiliz. Donald H. Rumsfeld'in eşsiz sözcükleriyle söylemek gerekirse, "bilinen bilinmeyenler ve bilinmeyen bilinmeyenler var".
Sayfa 34
Bilimin, bilinmeyen hakkında olduğunu söylemek artık bariz görünebilir
Sayfa 34
Bilimin Yaptığı
George Bernard Shaw, Albert Einstein'ın onuruna verilen akşam yemeğinde kadehini kaldırıp şöyle demiş: "Bilim her zaman yanılıyor. 10 yeni sorun yaratmadan tek sorun çözebildiği yok". Ne muhteşem, öyle değil mi? Bilim (ki bence bu, her türlü araştırma ve ilim için geçerli), muhtemelen bilgi ürettiği hızdan daha süratli bir şekilde cehalet üretiyor.
Sayfa 33
Aslında bizzat keşif kelimesinin çağrışımlı bir edebi anlamı var; keşfetmek (dis-cover), bir şeyin üzerindeki örtüyü çekip almak, zaten orada olan bir şeyi saklayan perdeyi kaldırmak, bir olguyu gün yüzüne çıkarmak anlamına geliyor (uncover).
Sayfa 27
Hayati tehlikesi olan ameliyata girmek üzere olan Gertrude Stein'a, ömür boyu yoldaşı olmuş Alice B. Toklas sormuş: "Yanıt nedir?" Stein cevap vermiş: "Soru nedir?" Bu öykünün birkaç çeşitlemesi var; fakat hepsi aynı kapıya çıkıyor: Sorular, yanıtlardan daha anlamlı. Sorular, yanıtlardan daha büyük.
Sayfa 19
2.228 öğeden 2.206 ile 2.220 arasındakiler gösteriliyor.