Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Tecrübeyle sabit
Gerçekten ilerideki eşinizi Salih kimselerden istiyorsanız bol bol ruhaniyetine fatiha suresi okuyun. bir arkadaş ilerideki eşi için bol bol fatiha okuyordu evlendi eşi ile muhabbet ederken bu konu açılıyor kıza ne zamandan beri fatiha okuduğunu soruyor kız fatiha suresi okumaya başladığı zamandan beri eşi içki içmeyi ve kötü alışkanlıklarını bırakmış sonra yaparım deme bir fatiha suresi hemen oku hediye et.
Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu: “Yalnızlık kötü arkadaştan daha hayırlıdır; sâlih bir arkadaş ise yalnızlıktan daha iyidir…” (Hâkim, III, 343; Beyhâkî, Şuab, 256/4993)
Reklam
"Yalnızlık, kötü arkadaştan daha hayırlıdır; sâlih bir arkadaş ise yalnızlıktan daha iyidir." (Hâkim, III, 343; Beyhakî, Şuab, 256/4993)
Haramdan Kurtulmanın En Kısa Yolu
Her Müslümanın dinimizin emirlerine uyup, yasak ettiklerinden kaçması gerekir. Haramların hepsinden kaçmak çok zordur. Ama İmam-ı Rabbani hazretlerinin bildirdiği yol ile dinin emir ve yasaklarına uymak kolaylaşıyor. O da salihlerle, sadıklarla beraber olmaktır. Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: “Âlimin yüzüne bakmak ibadettir.” (Ebu
Yalnızlık, kötü arkadaştan daha hayırlıdır; sâlih bir arkadaş ise yalnızlıktan daha iyidir…” (Hâkim, III, 343; Beyhakî, Şuab, 256/4993)
Ebuzer Gıfâri(r.a.) şöyle demiştir: "Tek başına kalmak, kötü arkadaştan daha hayırlıdır. Salih arkadaş ise, tek başına kalmaktan hayırlıdır." • Güzel ahlak, dost edinilen bir kimsede aranan vasıftır.
Reklam
vıttırı fıstık adamlar
Ey muhteşem muhteremler Öncelikle bir çok kez satırlarımı yeniden yeniden, şöyleli böyleli kombinasyonlar ile etliye sütlüye karışmamaya çalışarak yazmaya çalıştığımı itiraf etmeliyim. Mümkünse çarpılmadan, yargılanmadan, infaz edilmeden bitirme niyetindeyim. Bambaşka bir evrenin kapısından içeri bakındım geçenlerde. İnanır mısınız bir evliya
Cennete Girmek İçin 30 Sebep ...
İSLAM Cennete gitmek için 30 sebep nelerdir? İşte mü'minlerin cennete girmesine vesile olacak 30 sahih amel: Cennete gitmek için 30 sebep nelerdir? (1 ve 2) İman ve Salih Ameller İşlemek Kur’an’ı Kerim’de iman, Allah’ın izniyle cennete ulaştıran sebeplerin en mühimi olarak gelmiştir. Bununla beraber o daima salih amele bitişik olarak
Güzel ahlak
Güzel ahlâk sahibi kimse, hayırlı kimseler ile arkadaş olup kötü kimselerden de uzak durarak, sahip olduğu güzel ahlâkını muhafaza etmelidir. Oyun ve eğlenceye, mizaha ve insanlarla çekişmeye dalmaktan sakınmalı, ilim öğrenerek ve sâlih ameller işleyerek nefsini terbiye etmelidir.
Güzel ahlak
Güzel ahlâk sahibi kimse, hayırlı kimseler ile arkadaş olup kötü kimselerden de uzak durarak, sahip olduğu güzel ahlâkını muhafaza etmelidir. Oyun ve eğlenceye, mizaha ve insanlarla çekişmeye dalmaktan sakınmalı, ilim öğrenerek ve sâlih ameller işleyerek nefsini terbiye etmelidir. Güzel ahlâkın büyüklüğünü, devam etmesini, onun saf ve berraklığını düşünmeli, dünyanın hakir (alçak) olduğunu, bir gün yok olup gideceğini aklından çıkarmamalıdır. Güzel ahlâkın muhafazası, bu husustaki âyet-i kerîme ve hadîs-i şerîfleri dikkatle dinleyip amel etmekle de olur. Allâhü Teâlâ, Kalem Sûresi’nin 4. âyet-i kerîmesinde şöyle buyurmuştur: “Ve muhakkak ki sen (ey Habîbim!), pek büyük bir ahlâk üzerindesin.” Resûlullah Efendimiz sallallâhü teâlâ aleyhi ve sellem şöyle buyurmuşlardır: “Muhakkak kul, güzel ahlâkı sayesinde, onun ibadeti zayıf olduğu hâlde âhiretin derecelerine ve şerefli menzillerine elbette ulaşır. Ve o, kötü ahlâkı sebebiyle de Cehennem’in en aşağı derekesine (çukuruna) yuvarlanır.” “Ben, ahlâkın güzelliklerini tamamlamak için gönderildim.” “Güzel ahlâk (sahibi), dünya ve âhiretin bütün hayırlarını kazanıp kurtuldu.” O hâlde bize gereken ilk şey, kalbimizdeki kötü ahlâkı çıkarıp temizlemek, sonra hemen faziletlerle orayı doldurup süslemektir. Zira tasavvuf, bu iki şeyden ibarettir. Tasavvuf; bütün kötü ahlâktan temizlenmek ve güzel ahlâkın tamamı ile ahlâklanmaktır.
Reklam
Câfer-i Sadık Hz ...
Hak dostlarından Câfer-i Sâdık Hazretleri’n Hikmetli li sözleri... Câfer-i Sâdık Hazretleri’ne: “–Bize ne hâl oldu ki duâ ediyoruz, fakat duâmız kabûl edilmiyor?” diye sorulmuştu. Şu cevâbı verdi: “–Çünkü siz, tanımadığınız bir Zât’a duâ ediyorsunuz!”[1] [Yani siz, makbûl bir kulluktan uzak kalıyor, takvâ sahibi olamıyor, Rabbimizin “çokça
95 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.