yaşar akkaş

yaşar akkaş
@yasarakkas
Hasan-ı Basrî (Rahmetullahi Aleyh) Buyurdu ki: “Âdemoğlu'na kıyâmet gününde ömrü saat saat gösterilir. Hayırlı bir şey söylemediği her an için pek çok pişman olur.”
Öğretmen
Üniversite Eğitim Önlisans Mezunu
İstanbul
15 okur puanı
Aralık 2021 tarihinde katıldı
Allah’ü Teâlâ’nın En Hoşlandığı Söz
Ebû Hüreyre Radıyallahu Anh’dan rivayet edildiğine göre Rasûlullah Sallallahu Aleyhi Vesellem şöyle buyurdu: “‘Sübhânallâhi velhamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallâhü ekber’ demek, benim için, üzerine güneş doğan her şeyden daha kıymetlidir.” (Müslim, Zikir 32. Ayrıca bk. Tirmizî, Daavât 128) Yine Ebû Hüreyre Radıyallahu anh Rasûlullah Sallallahu Aleyhi Vesellem’in şöyle buyurduğunu söyledi: “Bir kimse her gün yüz defa, “Lâ ilâhe illallahü vahdehû lâ şerîke leh, lehü’l–mülkü ve lehü’l–hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr!”, derse, on köle âzâd etmiş kadar sevap kazanır; ona yüz iyilik sevabı yazılır; yüz günahı bağışlanır; bu zikir o gün akşama kadar o kimsenin şeytandan korunmasını sağlar. Bu zikri ondan daha fazla tekrarlayan kimse dışında hiç kimse daha faziletli bir iş yapmamış olur!”. Rasûl–i Ekrem Sallallahu Aleyhi Vesellem sözüne şöyle devam etti: “Bir kimse günde yüz defa ‘Sübhânallâhi ve bi–hamdihî’ derse, onun günahları deniz köpüğü kadar bile olsa hepsi bağışlanır.” (Buhârî, Bed’ü’l–halk 11; Daavât 64, 65; Müslim, Zikir 28. Ayrıca bk. Tirmizî, Daavât 59, 62; İbni Mâce, Duâ 14) Ebû Zer Radıyallahu Anh şöyle dedi: Rasûlullah Sallallahu Aleyhi Vesellem bana: “Allah’ın en çok hoşlandığı sözü sana bildireyim mi? Allah’ın en çok hoşlandığı söz, ‘Sübhânallahi ve bi–hamdihî’ demektir”, buyurdu. (Müslim, Zikir 85.) “Sübhanellahi velhamdü lillahi”: Ben Allah Teâlâ’yı noksan sıfatlarda uzak bilir ve tüm eksiksiz övgülerin ona ait olduğunu kabul ederim!
Reklam
Ehl-i Sünnet Velcemaat İtikadı
Peygamberimiz Aleyhisselâm ve Sahabe-i Kirâm’ın yolundan gidenler demektir. Mezhepsiz kimse, ya yetmişiki bozuk fırkadan birindedir yahut da kâfir olmuştur. Böyle olduğu, Bahrda, Hindiyyede, Tahtâvîde, İbn-i Abidîn'de, El-Besâir'de ve Ahmed Sâvî tefsirinde yazılıdır.
Kime karşı suç işlediğine bak...
“Allah Teâlâ’nın yasak ettiği her günah büyük günahtır! Allah Teâlâ’ya isyan olan her şey büyük günahtır! Allah Teâlâ’nın cehennemle cezalandıracağı veya işleyene gazap ettiğini veya lanet ettiğini veya azap olduğunu bildirdiği her günah büyük günahtır!” (Abdullah ibn Abbas Radiyallahü Anh) "Günâhın küçüklüğüne büyüklüğüne bakma, kime karşı suç işlediğine bak!”

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ey insan! İşlediğin hatanın küçüklüğüne bakma, o hatayı kime karşı işlediğine bak!
Bütün şeref ve şanınız ondadır...
And olsun ki size öyle bir kitap indirk ki; sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Halâ aklınızı kullanmayacak mısınız? (Enbiya Sûresi, 10)
Reklam
10 Sûre, 10 Şeyi Engeller
01- Fatiha Sûresi: Allah Teâlâ’nın gazabını, 02- Yasin Sûresi: Kıyamet günündeki susuzluğu, 03- Duhan Sûresi: Kıyametin korku ve dehşetini, 04- Vakıa Sûresi: Fakirliği, miskinliği, 05- Mülk Sûresi: Kabir azabını, 06- Kevser Sûresi: Hasımların kinini, 07- Kafirun Sûresi: Ölüm anındaki küfrü, 08- İhlâs Sûresi: İkiyüzlülüğü, samimiyetsizliği, 09- Felâk Sûresi: Hased edenlerin hasedini, 10- Nas Sûresi: Vesveseyi engeller. (Ravzatü’l Müttekîn, Mişkâtü’l Mesabih’ten nakil, Sırlar Hazinesi, s. 401, C. Yıldırım)
Azrail Aleyhisselâm’ın Habercileri
Yakup Aleyhisselâm, Azrail Aleyhisselâm ile birbirlerini kardeş edinmişlerdi. Yakup Aleyhisselâm O’na: “- Senden bir isteğim var.” Dedi. Azrail Aleyhisselâm: “- Nedir o?” Yakup Aleyhisselâm: “- Ecelim gelmeden bana haber vermeni istiyorum”. Azrail Aleyhisselâm: “- Tamam! Bir veya iki haberci gönderirim.” Dedi. Yakup Aleyhisselâm’ ın eceli geldiğinde Azrail Aleyhisselâm geldi. Yakup Aleyhisselâm: “- Ziyarete mi geldin, yoksa ruhumu almaya mı?” Diye sordu. O: “- Ruhunu almaya geldim.” Deyince: “- Hani bana bir veya iki haberci gönderecektin?” Dedi. O: “- Evet, gönderdim. Birincisi; Siyah olan saçlarının ağarması, ikincisi ise dik olan vücudunun kamburlaşması benim gönderdiğim habercilerdi.” diye cevap verdi.
İsm-i Sübhân Virdin mi Var?
İsmi sübhan virdin mi var? Bahçelerde yurdun mu var? Bencileyin derdin mi var? Garip garip ötme bülbül... Bilirim âşıksın güle; Gülün hâlinden kim bile? Bahçedeki gonca güle,
Yahudiler mi dediniz?
“Yahudiler mi dediniz? Onlar yumurtalarını pişirmek için; dünyayı ateşe vermekten çekinmeyen “LÂNETLİLERDİR…” (Necip Fazıl Kısakürek Rahmetullahi Aleyh)
Yıkılasın israil enkazını göreyim
Koca bir devleti yıktılar Türlü oyun ile savaş ile Ve sonra bir devlet kurdular Kan ile zulüm ile… Ecdadımın gölgesinde Kendinizi gizlediniz Ne kadar kanı bozuk
Reklam
İnsan Kendi Aleyhine Şahittir
O gün varıp durulacak yer, sadece Rabbinin huzurudur. O gün insana, yapıp önden gönderdiği ve yapmayıp geri bıraktığı şeyler haber verilir. Hatta mazeretlerini ortaya koysa da, o gün insan kendi aleyhine şahittir. (Kıyamet Sûresi, 12-15)
Ya Rabbî! Son Nefeste İmanla Ölmemi Nasip Et
Her mümin, din büyüklerimiz gibi son nefesinde imansız gitmekten korkup çok dua etmeli, Allah’ın rahmetinden de ümidini kesmemelidir... Din büyüklerimizin en çok korktuğu, son nefes olmuştur. Mesela çok büyük bir âlim olan Ahmed ibni Hanbel Rahmetullahi Aleyh hazretleri, tam sekerat halindeyken, birden can havliyle üç defa: “- Olmaz, olmaz,
Yâ Rabbi Kerem Eyle Bu Şehr-i Sıyâm İçre
Yâ Rabbi kerem eyle bu şehr-i sıyâm içre; Kullarına rahm eyle bu şehr-i sıyâm içre… Biz derdliye dermân et 'âsîlere gufrân et; İhsân-ı firâvân et bu şehr-i sıyâm içre… Şunlar ki olur sâim tâ'atde olur kâim; İster keremin dâim bu şehr-i sıyâm içre… 'Âbidler olur ma'mûr 'ârifler olur pür-nûr; Mahvi olagör mağfûr bu şehr-i sıyâm içre… Îsâ Mahvî Kuddise Sırruh
Ramazan bayramı tebriği
• Eûzübillâhi mineşşeytanirracim! • Bismillâhirrahmânirrahim! • Elhamdülillâhi Rabbil âlemin Vessalatü Vesselâmü Alâ Rasûlina Muhammedin ve Alâ âlihi ve sahbihi ecmaîn. • Ey Yerlerin ve göklerin yegâne sahibi! • Ey bizim sahibimiz! Ey bizim sahip olduklarımızın da sahibi olan yüceler yücesi, Rabbimiz! • Ey istediğini istediğine veren ve
Müminin Bayramları Nelerdir?
Enes b. Malik Radiyallahü Anh Müminin beş bayramı olduğunu söylemiştir: 1- Müminin günah işlemeden geçirdiği her gün ona bayramdır. 2- Kişinin, kelime-i şehadeti söyleyerek, şeytanın aldatmalarından korunarak iman ile dünyaya veda edeceği gün onun bayramıdır. 3- Sırat köprüsünü geçtiği kıyametin tehlikelerinden emniyette olduğu, hasımlarının ve zebanilerin elinden kurtulduğu gün onun bayramıdır. 4- Cehenneme girmeyeceğine emin olduğu ve artık cennette ayık bastığı gün onun bayramıdır. 5- Cennete girdikten sonra Rabbimizin cemâlini gördüğü gün müminin bayramıdır. Vehb b. Münebbih Rahmetullahi Aleyh söyle anlatmıştır: "- Her bayram olduğunda iblis aleyhillâne büyük bir hüzne gark olur. Onun bu halini gören diğer şeytanlar tarafından toplanırlar ve; - Söyleyin; yerde ve gökte sizi kim öfkelendirdi? Söyleyin ki onu kıralım bertaraf edelim!”, dediler. İblis: “- Hayır, Sizin zannettiğiniz gibi değil… Allah’ü Teâlâ bu gün ümmeti Muhammedin günahlarını affetti. Bu saatten sonra size düşen görev onların sakıncalı lezzet ve şehvetle oyalamak; içki içmelerini sağlamak; neticede Allah’ü Teâlâ’nın onlara öfkelenerek azap etmesini temin etmektir!”, diye karşılık verdi.
2.262 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.